Teatrul de Arta – final de săptămână aniversară
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-de-arta-final-de-saptamana-aniversara/

La Teatrul de Arta Bucureşti, săptâmâna aniversară a început sub semnul norocului, cu premiera spectacolului ,,6 din 49”, şi se încheie cu o premieră specială, care îi va dovedi publicului că, de fapt, în viaţă nimic nu este întâmplător.

Un articol de Andrada Văsii|13 decembrie 2013

La Teatrul de Arta Bucureşti, săptâmâna aniversară a început sub semnul norocului, cu premiera spectacolului „6 din 49“, şi se încheie cu o premieră specială, care îi va dovedi publicului că, de fapt, în viaţă nimic nu este întâmplător.

„Procesul cârtițelor“, cea mai nouă producţie de la Teatrul de Arta Bucureşti, este un spectacol care reproduce fantasticul în realitatea concretă, un joc frumos al unei iubiri ideale în căutarea „cetăţilor”, al luptei dintre Cavaler şi “balaur” şi al regăsirii de sine…

Piesa este astfel scrisă încât ţine publicul cu sufletul la gură şi se complică pe măsură ce povestea se deşiră, asemenea firului de lână, devenind tot mai mult un Vis… mai real decât Realitatea însăşi.

Pe 15 decembrie, de la ora 20.15, puteți asista la vizionarea celei mai fantastice producţii a Teatrului de Artă Bucureşti: „Procesul cârtițelor“, de Sorana Coroamă Stanca, în regia lui Marian Mocanu, cu Mihai Stănescu, Lavinia Pop Coman şi Vlad Ianuş. Scenografia – Răzvan Constantinovici, costumele – Ilona Micu Lorincz.

Teatrul de Arta

Afișul evenimentului de la Teatrul de Arta

„Călătoria pe care o facem toţi, prin acest spectacol, echivalează cu un drum de iniţiere, de explorare a propriei conştiinţe… Regăsim semnele prezenţei Cârtiţelor – care, şi ele, odată, au fost oameni… pretutindeni, în jurul nostru…”, spune regizorul Marian Mocanu, care invită publicul la un spectacol-elogiu adus Iubirii şi Prieteniei, pentru a afla până unde sunt dispuse personajele să meargă pentru a fi (sau a nu fi)… oameni!

Aşadar, pe 15 decembrie, de la 20.15, Teatrul de Artă Bucureşti va închide săptămâna aniversară a primului an de activitate pe propria scenă, din strada Sfântul Ştefan nr. 21, dar continuă să îşi ţină ușile larg deschise, pentru publicul iubitor de teatru.

Foto credit: Teatrul de Arta

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

11
/01
/24

„Corespondențe” de la Teatrul Metropolis este o producție româno-franceză, cu dublă cetățenie, și o demonstrație mamut a teatrului ca etapă de lucru, ca limbaj universal și ca conglomerat de întâlniri.

10
/01
/24

Dacă vreți să aflați care a fost parola primului e-mail al actriței Andreea Hristu, o veți afla aici. Veți mai afla și care a fost spectacolul care a marcat-o cel mai mult, dar și care este cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Toate acestea, într-un interviu sub formă de alfabet.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.

09
/01
/24

Opera Națională București, instituție publică de importanță națională aflată sub egida Ministerului Culturii, celebrează Ziua Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie, ora 18:00, cu premiera spectacolului Oedipe de George Enescu, în regia lui Stefano Poda și sub bagheta dirijorală a lui Tiberiu Soare. Totodată, evenimentul va fi dedicat și împlinirii a 70 de ani de la inaugurarea celei mai importante scene lirice din România.