Teatrul Ion Creangă organizează stagiunea estivală „VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatru”
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-ion-creanga-organizeaza-stagiunea-estivala-varatic-miniteatru-in-amfiteatru/

Cele mai frumoase poveşti revin în programul VăraTIC al Teatrului Ion Creangă! În perioada 11 iulie – 27 septembrie 2020, se va desfăşura stagiunea estivală „VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatru”, un program de teatru în aer liber pentru copiii cu vârsta sub 6 ani.

Un articol de Liliana Matei|4 iulie 2020

Desfășurat în grădina Casei Eliad (Bd. Mircea Vodă, nr. 5) din Sectorul 3 al Capitalei, într-un amfiteatru colorat și primitor, programul le oferă celor mici ocazia să se bucure de reîntâlnirea cu universul personajelor preferate. Astfel, după o perioadă în care spectacolele s-au văzut exclusiv în mediul digital, iar device-urile ne-au ajutat să rămânem conectați, teatrul revine pe scenă: live, cu interpretări pline de energie, cu experiențe care îmbogățesc imaginația și dezvoltă simțul estetic al celor mai tineri spectatori.

Și nu doar cei mici sunt invitați să se bucure de programul VăraTIC, ci și părinții, sesiunile de teatru în aer liber fiind o modalitate ideală de petrecere a timpului liber în familie – și o oportunitate pentru părinți de a se conecta la bogăția emoțiilor și stărilor experimentate de copii pe durata vizionării unui spectacol.

Programul lunii IULIE

Începând din weekendul 11-12 iulie, Amfiteatrul VăraTIC găzduiește în fiecare sâmbătă și duminică o serie de titluri îndrăgite din repertoriul Teatrului Ion Creangă, printre care: „Punguța cu doi bani” (foto sus), „Pernuța somnoroasă”, „Amintiri într-o valiză”, „Pinguinii melomani” sau „Fără frică”. Spectacolele sunt programate la orele 10:00 și 19:00, iar numărul de bilete puse în vânzare este limitat.

Sâmbătă, 11 iulie, orele 10:00 și 19:00, „Punguța cu doi bani” (3-6 ani)

Duminică, 12 iulie, orele 10:00 și 19:00, „Pernuța somnoroasă” (sub 3 ani)

Sâmbătă, 18 iulie, orele 10:00 și 19:00, „Amintiri într-o valiză” (2-5 ani)

Duminică, 19 iulie, orele 10:00 și 19:00, „Pinguinii melomani” (3-6 ani)

Sâmbătă, 25 iulie, orele 10:00 și 19:00, „Prostia omenească (+4 ani)

Duminică, 26 iulie, orele 10:00 și 19:00, „Fără frică” (3-6 ani)

Siguranța participanților

Pentru a asigura siguranța participanților la spectacolele din cadrul stagiunii estivale – atât a publicului, cât și a artiștilor, tehnicienilor și tuturor celor din echipa de organizare – programul și spațiul Amfiteatrului VăraTIC au fost gândite în concordanță cu normele și măsurile impuse de autorități pentru a reglementa desfășurarea activităților culturale în condiții de siguranță sanitară (organizarea triajului epidemiologic la intrarea în spațiul amfiteatrului, reducerea numărului de locuri cu respectarea distanțării sociale, dezinfectarea frecventă a suprafețelor și echipamentelor etc.).

Accesul la spectacole

Biletele pentru spectacole sunt disponibile online, pe site-ul entertix.ro sau myticket.ro (preț bilet adult – 34,99 lei; preț bilet copil – 27,99 lei) și pot fi achiziționate în pachete de câte 2, 3, respectiv 4 bilete (pentru familii), pentru a permite menținerea unei distanțe de minimum 2 metri între fiecare familie sau grup de spectatori.

Accesul se face cu respectarea Regulamentului de acces și conduită elaborat de Teatrul Ion Creangă în conformitate cu normele și măsurile aflate în vigoare în contextul pandemiei SARS-CoV-2. Documentul, care include și detalii despre politica de anulare/reprogramare a spectacolelor în caz de vreme rea, poate fi consultat pe platformele de ticketing Entertix sau Myticket și pe site-ul teatrulioncreanga.ro, în secțiunile Noutăți / Bilete. Nerespectarea regulamentului atrage după sine interzicerea accesului în spațiul Amfiteatrului.

Mai multe informații despre Stagiunea estivală „VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatrusunt disponibile pe teatrulioncreanga.ro și Facebook.com/TeatrulIonCreanga.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.