Teatrul Ion Creangă organizează stagiunea estivală „VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatru”
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-ion-creanga-organizeaza-stagiunea-estivala-varatic-miniteatru-in-amfiteatru/

Cele mai frumoase poveşti revin în programul VăraTIC al Teatrului Ion Creangă! În perioada 11 iulie – 27 septembrie 2020, se va desfăşura stagiunea estivală „VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatru”, un program de teatru în aer liber pentru copiii cu vârsta sub 6 ani.

Un articol de Liliana Matei|4 iulie 2020

Desfășurat în grădina Casei Eliad (Bd. Mircea Vodă, nr. 5) din Sectorul 3 al Capitalei, într-un amfiteatru colorat și primitor, programul le oferă celor mici ocazia să se bucure de reîntâlnirea cu universul personajelor preferate. Astfel, după o perioadă în care spectacolele s-au văzut exclusiv în mediul digital, iar device-urile ne-au ajutat să rămânem conectați, teatrul revine pe scenă: live, cu interpretări pline de energie, cu experiențe care îmbogățesc imaginația și dezvoltă simțul estetic al celor mai tineri spectatori.

Și nu doar cei mici sunt invitați să se bucure de programul VăraTIC, ci și părinții, sesiunile de teatru în aer liber fiind o modalitate ideală de petrecere a timpului liber în familie – și o oportunitate pentru părinți de a se conecta la bogăția emoțiilor și stărilor experimentate de copii pe durata vizionării unui spectacol.

Programul lunii IULIE

Începând din weekendul 11-12 iulie, Amfiteatrul VăraTIC găzduiește în fiecare sâmbătă și duminică o serie de titluri îndrăgite din repertoriul Teatrului Ion Creangă, printre care: „Punguța cu doi bani” (foto sus), „Pernuța somnoroasă”, „Amintiri într-o valiză”, „Pinguinii melomani” sau „Fără frică”. Spectacolele sunt programate la orele 10:00 și 19:00, iar numărul de bilete puse în vânzare este limitat.

Sâmbătă, 11 iulie, orele 10:00 și 19:00, „Punguța cu doi bani” (3-6 ani)

Duminică, 12 iulie, orele 10:00 și 19:00, „Pernuța somnoroasă” (sub 3 ani)

Sâmbătă, 18 iulie, orele 10:00 și 19:00, „Amintiri într-o valiză” (2-5 ani)

Duminică, 19 iulie, orele 10:00 și 19:00, „Pinguinii melomani” (3-6 ani)

Sâmbătă, 25 iulie, orele 10:00 și 19:00, „Prostia omenească (+4 ani)

Duminică, 26 iulie, orele 10:00 și 19:00, „Fără frică” (3-6 ani)

Siguranța participanților

Pentru a asigura siguranța participanților la spectacolele din cadrul stagiunii estivale – atât a publicului, cât și a artiștilor, tehnicienilor și tuturor celor din echipa de organizare – programul și spațiul Amfiteatrului VăraTIC au fost gândite în concordanță cu normele și măsurile impuse de autorități pentru a reglementa desfășurarea activităților culturale în condiții de siguranță sanitară (organizarea triajului epidemiologic la intrarea în spațiul amfiteatrului, reducerea numărului de locuri cu respectarea distanțării sociale, dezinfectarea frecventă a suprafețelor și echipamentelor etc.).

Accesul la spectacole

Biletele pentru spectacole sunt disponibile online, pe site-ul entertix.ro sau myticket.ro (preț bilet adult – 34,99 lei; preț bilet copil – 27,99 lei) și pot fi achiziționate în pachete de câte 2, 3, respectiv 4 bilete (pentru familii), pentru a permite menținerea unei distanțe de minimum 2 metri între fiecare familie sau grup de spectatori.

Accesul se face cu respectarea Regulamentului de acces și conduită elaborat de Teatrul Ion Creangă în conformitate cu normele și măsurile aflate în vigoare în contextul pandemiei SARS-CoV-2. Documentul, care include și detalii despre politica de anulare/reprogramare a spectacolelor în caz de vreme rea, poate fi consultat pe platformele de ticketing Entertix sau Myticket și pe site-ul teatrulioncreanga.ro, în secțiunile Noutăți / Bilete. Nerespectarea regulamentului atrage după sine interzicerea accesului în spațiul Amfiteatrului.

Mai multe informații despre Stagiunea estivală „VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatrusunt disponibile pe teatrulioncreanga.ro și Facebook.com/TeatrulIonCreanga.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.

31
/01
/24

Povestea din Ivona, Principesa Burgundiei de Witold Gombrowicz, cel mai mare dramaturg polonez, este adusă în contemporaneitate de Andrei și Andreea Grosu, la Teatrul Nottara, într-o montare inedită, tulburătoare, care îi va oferi spectatorului ocazia să se privească într-o oglindă a adevărului frust, neîndulcit. Premiera oficială are loc pe 9 februarie, la Sala „George Constantin”, de la ora 19:30.

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

30
/01
/24

Într-un spectacol-colaj mod portret, „Caracatița“, care marchează și prima întâlnire artistică a Catincăi Drăgănescu cu Teatrul Masca, regizoarea stratifică familia disfuncțională contemporană, în care părintele se cunoaște prin „Copilul meu, niciodată!”, iar copilul pare mai degrabă nevoit să se crească singur și, deloc întâmplător, să-și găsească refugiul în abuzul de substanțe.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

30
/01
/24

Universul magic al filmelor de animație pentru copii își deschide porțile pentru publicul cu deficiențe de auz din România. Ochi și urechi, noul proiect pus la cale de Animest, cu sprijinul Fundației Orange, le va oferi spectatorilor o experiență de vizionare adaptată nevoilor lor, accesibilă atât în sala de cinema, cât și în sălile de clasă sau în fața ecranelor de acasă.