Teatrul Metropolis deschide stagiunea 2013-2014 cu premiera spectacolului „SEX“
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-metropolis-deschide-stagiunea-2013-2014-cu-premiera-spectacolului-sex/

Emilia Popescu, Mircea Rusu, Gelu Nitu şi Mihai Calota vã vor raspunde la întrebãrile despre meandrele iubirii în spectacolul cu piesa ,,SEX’’,de Rob de GRAAF, în regia lui Claudiu Goga care va avea premiera luni 2 şi marṭi 3 septembrie.

Un articol de Andrada Văsii|25 august 2013

Emilia Popescu, Mircea Rusu, Gelu Niţu şi Mihai Calotă vă vor raspunde la întrebările despre meandrele iubirii, în spectacolul cu piesa „SEX“,de Rob de Graaf, în regia lui Claudiu Goga care va avea premiera luni 2 şi marṭi 3 septembrie, la ora 19.00, la Teatrul Metropolis.

„SEX“ analizează profund și cu emoție, într-un ritm alert, reacțiile și evoluția a patru personaje: soțul, soția, prietenul casei și partenerul acestuia – două cupluri ale căror probleme ajung să interfereze, urmărindu-i până în cele mai ascunse cute al intimității lor erotice şi morale.

Afis spectacol SEX

 

Se discută, se analizează „eroii sunt nişte vorbitori entuziaști“ cum însuși autorul declara, mânați de dorința ca odată și odată totul să fie din nou bine.

Este o combinație între amintire și dor. Cred că, scufundate în adâncul conștiinței și totuși încă palpabile, se mai păstrează senzațiile unui armonios de odinioară: lumina din camera ta de copil, întunericul de pe coridorul din casa bunicilor, tensiunea plină de așteptare cu care te duceai la școală în diminețile de vară…

Robert de Graaf,
autor

Robert de Graaf vorbea despre evenimentele din piesă ca despre un cumul: „Certitudinile de altădată oricât de îndepărtate și de slabe, formează un nucleu de nostalgie. Și chiar dacă știi că trecutul nu se mai întoarce, acest nucleu te păstrează în mișcare. Speri să regăsești cândva armonia pierdută şi simțirea ca trăire firească” .

Foto credit: Teatrul Metropolis, Cinemagia

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.

25
/09
/23

Ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent s-a încheiat ieri, 24 septembrie, după 10 zile cu 28 de evenimente indoor și outdoor – spectacole în competiție, spectacole studențești, patru premiere teatrale, film, atelier de teatru, concert – care au ținut în atenția publicului cele mai tinere și fresh creații independente din București și din țară.

24
/09
/23

Insula Hydra. Soarele. Marea. Cel mai bun loc de unde poți privi luna. Iubire. Nebunie. Căutare. Depresie. Tristețe. Iubire. Sexualitate. Droguri. Sinucidere. Moarte. Artă. Iubire…