Teatrul Metropolis îl pune sub lumina reflectoarelor pe Ţarul Ivan cel Groaznic
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-metropolis-il-pune-sub-lumina-reflectoarelor-pe-tarul-ivan-cel-groaznic/

Teatrul Metropolis vă propune mâine seară, de la ora 18.00, o întâlnire cu Ţarul Ivan cel Groaznic, într-un spectacol montat de Gelu Colceag.

Un articol de Andrada Văsii|24 octombrie 2013

Teatrul Metropolis vă propune mâine seară, pe 25 octombrie, de la ora 18.00, o întâlnire cu Ţarul Ivan cel Groaznic, într-un spectacol montat de Gelu Colceag. 

Gelu Colceag a adus Moscova anului 1935 pe scena teatrului Metropolis. Acesta nu s-a oprit aici şi şi-a propus să îl pună sub lumina reflectoarelor pe Ţarul Ivan cel Groaznic.

Pornind de la o comedie de situaţie şi făcând apel la comicul de limbaj, regizorul a însufleţit scena de la Teatrul Metropolis cu personaje spumoase. Un administrator de bloc (Mircea Rusu) cu veleităţi de conducător, ajunge ţar. Un hoţ puţin ghinionist (Vlad Corbeanu), sosit pe bicicletă pentru o nouă spergere, îşi dă seama că este total depăsit de situaţie.

Spak, un funcţionar mereu îndrăgostit, vede cum cea mai frumoasă zi din viaţa lui se transformă într-un coşmar. Vecinii acestuia, mereu dornici „să sară’’ în ajutor, se dovedesc mai mult decât capabili să îi aprofundeze supărarea. Un inventator (Marius Galea), obsedat de maşina timpului, ajunge să fie părăsit de către soţie chiar în momentul în care descoperise tainele timpului.

Un spectacol dinamic, la Teatrul Metropolis

Despre spectacolul de la Teatrul Metropolis, Vlad Corbeanu declara chiar înainte de a intra pe scenă: „În principiu, să reinventezi de fiecare dată e o tehnică de amatori. Dacă faci la primul spectacol ceva, la spectacolul cu numărul 365 faci același lucru. Iar de plafonat, în nici un caz nu te plafonezi, pentru că până la urmă încerci să fii profesionist, să faci totul cum trebuie“.

Vlad Corbeanu: „Nu poţi să rămâi în urmă. Rămâi, dar… de ce ai rămâne?“ 

Printr-o suită de întâmplări, două personaje se trezesc în Rusia veche. Ţarul Ivan cel Groaznic prinde viaţă, curtea ţaristă îi aduce osanale, iar toţi cei prezenţi iau parte la un adevărat festin. Lucrurile nu se opresc aici şi ţarul porneşte într-o călătorie inedită.

Teatrul Metropolis Tarul Ivan

Mircea Rusu şi Vlad Corbeanu în „Ţarul Ivan îşi schimbă meseria’’ la Teatrul Metropolis

Actorul Gabriel Costin (Spak) consideră că „Ţarul Ivan îşi schimbă meseria“ de la Teatrul Metropolis este o comedie SF. „Bulgakov nu i-a spus aşa, dar ea este o comedie SF. Este o comedie pe care nu trebuie să o rataţi. Se îngrămădeşte lumea ca la circ. Lumea nu-şi dă seama, dar piesa seamănă foarte mult cu un film “, a declarat Gabriel Costin pentru Ziarul Metropolis.

Gabriel Costin povesteşte şi ce reacţii stârneşte spectacolul printre cei prezenţi la Teatrul Metropolis: „mamă, eşti nebun?!“, „Ha ha ha, nu credeam că aşa ceva se face la teatru!“, „Ce subiect! Cât de tare, cât am râs!“, „Ai crezut chestia aia cu maşina? Am crezut chestia aia cu maşina!“. Lumea abia aşteaptă să vadă ceva supranatural“, notează Gabriel Costin referitor la maşina timpului prezentă în piesă.

Info:

Teatrul Metropolis (Str. Mihai Eminescu, nr. 89)

Ţarul Ivan îşi schimbă meseria

Regia artistică: Gelu Colceag

Cu: Mircea Rusu/Doru Ana, Radu Gabriel/Vlad Corbeanu, Marius Galea, Mariana Danescu, Diana Cavaliotti

Preţ online: 24.84 lei

Preţ casa de bilete: 21.60 lei

Rezervările se pot face la numerele 021.210.51.80 şi 0728.138.265 (în intervalul orar 10.00-19.00)

Foto credit: Teatrul Metropolis

16
/01
/16

Cabaretul cuvintelor, spectacolul a cărui premieră recentă a deschis stagiunea actuală de la Sala Mare a Teatrului Naţional ieşean, se va bucura de prezenţa în rândul spectatorilor a autorului însuşi, scriitorul Matei Vişniec, cel mai jucat dramaturg român în străinătate.

16
/01
/16

UNITER – Uniunea Teatrală din România anunţă cu tristeţe dispariţia actorului THEODOR DANETTI (23 AUGUST 1926 – 16 IANUARIE 2016), pe scena teatrului şi filmului românesc din anul 1955.

16
/01
/16

CRONICĂ DE FILM Deşi o vizionare pe un cât mai mare ecran de cinema nu e de lepădat, „The Revenant”, noul film al lui Iñárritu, suferă de mania monumentalităţii: fiecare secvenţă pare realizată pentru a asalta spectatorul printr-un naturalism care devine un simplu scop în sine, nu un mijloc spre altceva.

16
/01
/16

Teatrul Naţional din Bucureşti anunţă, vineri 22 ianuarie, de la ora 20.00, pe scena Sălii Studio, premiera RECVIEM, una din piesele de mare impact din dramaturgia lui Matei Vişniec, în viziunea unuia dintre regizorii de vârf ai teatrului românesc, Alexandru Dabija.

15
/01
/16

„Muzică, prin fond şi prin formă, poezia lui Eminescu nu mai are nevoie de nici o altă melodie”, spunea criticul şi istoricul literar Garabet Ibrăileanu, încercând să sublinieze ideea, adevăratră în fond, că muzicalitatea poeziei eminesciene, excepţională, îşi este suficientă sieşi. Cu toate acestea, nu puţini au fost artiştii români care, de-a lungul anilor, au pus pe muzică câteva dintre cele mai cunoscute poezii eminesciene.

15
/01
/16

Nana Mouskouri va susține un concert la Sala Palatului, pe 5 martie, evenimentul fiind cuprins în turneul "Happy Birthday". Recitalul artistei, care va fi acompaniată de instrumentiști francezi, va cuprinde șlagărele care au făcut-o celebră.

15
/01
/16

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Centrul Cultural Casa Artelor sector 3 organizează, astăzi, cu începere de la ora 19,00, recitalul extraordinar de poezie și muzica intitulat Eminescu — om, geniu și sfânt. Recitalul va fi susținut de către doi mari artiști ai scenei românești, renumitul actor Dorel Vişan şi apreciatul muzician Ionu - Bogdan Ștefanescu, singurul artist din România care cânta pe Flautul de Aur Muramatsu.