Teatrul Metropolis participă cu trei spectacole de excepţie în FNT 2014
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-metropolis-participa-cu-trei-spectacole-de-exceptie-in-fnt-2014/

În perioada 25 – 29 octombrie 2014, Teatrul Metropolis este invitat să participe cu trei producţii remarcabile la cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru: LECŢIA DE VIOLONCEL, TARTUFFE sau IMPOSTORUL şi VOCEA UMANĂ, care se vor juca la sediul Teatrului Metropolis, din strada Mihai Eminescu nr. 89.

Un articol de Ziarul Metropolis|3 octombrie 2014

Comedia LECŢIA DE VIOLONCEL de Mona Radu, în regia lui Felix Alexa va avea două reprezentaţii în zilele de 25 şi 26 octombrie, de la orele 19.00. În distribuţie îi regăsim pe Radu Beligan, Lamia Beligan, Marius Manole, Tania Popa/Rodica Ionescu şi Mona Radu, scenografia fiind semnată de Nina Brumuşilă.

TARTUFFE sau IMPOSTORUL de J.B.P. Molière, este programat în cadrul FNT 2014, în 27 octombrie, ora 20:00 şi 28 octombrie, ora 20:30. Direcția de scenă: Victor Ioan Frunză, decorul şi costumele: Adriana Grand. Spectacolul este considerat de site-ul Yorick “cea mai îndrăzneață abordare a unui text clasic din ultimii ani” iar Victor Ioan Frunză îl descrie ca fiind “o comedie frumoasă despre bine şi rău dar şi despre cât de greu e să deosebeşti binele de rău”.

Tartuffe sau Impostorul

În rolul titular: George Costin (premiul UNITER 2013) face o creație emblematică alături de Nicoleta Hâncu (premiul UNITER 2014), Sorin Miron, Adrian Nicolae, Adela Mărculescu, Irina Bucescu, Andrei Huțuleac, Elena Ghimpeţeanu.

Oana Pellea, nominalizată la Premiile Uniter 2012 pentru “Cea mai bună actriţă în rol principal”, va putea fi văzută în secţiunea “Maeştrii” a FNT, în spectacolul “VOCEA UMANĂ”, în ziua de 30 octombrie, de la orele 20:30.

Puteţi cumpăra bilete la spectacole pe site-ul Teatrului Metropolis.

08
/09
/15

CRONICĂ DE FILM Doi prieteni săraci furând sicriul lui Chaplin pentru bani ar fi putut fi subiectul unui film de ţinut minte. Cu „Preţul gloriei”, regizorul francez Xavier Beauvois ratează însă atât în a oferi o comedie sănătoasă, cât şi în a-l omagia pe marele comic.

07
/09
/15

Televiziunea Română continuă şi în această săptămână să aloce spaţii importante Festivalului Internaţional George Enescu. Este o săptămână în care publicul care nu poate fi prezent în sălile de concerte, să urmărească prin intermediul TVR, pe micul ecran sau online, mari orchestre ale lumii precum: London Symphony Orchestra, Orchestra Simfonică din San Francisco, Orchestra de Cameră a Filarmonicii din Bremen, Sankt Petersburg Philharmonic Orchestra sau Orchestra de Cameră din Paris.

07
/09
/15

Spectacolul „Un minut de dans sau Uf!“ marchează 50 ani de la debutul lui Gigi Căciuleanu pe scena Teatrului Mic. Creaţia coregrafică este dedicată călăuzei sale spirituale şi artistice, profesoarei Miriam Răducanu sau‘Măiastra’ (aflată în sală la reprezentaţia din 05 septembrie 2015!).

07
/09
/15

Filmul de animație Muntele Magic își continuă traseul festivalier cu alte patru selecții. Producţia semnată de Anca Damian va fi prezentată în cadrul Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian (18-26 septembrie) și în cadrul celei de-a 20-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Busan, Korea de Sud (1-10 octombrie).

07
/09
/15

Orchestra Naţională Radio deschide seria evenimentelor în aer liber găzduite de Piaţa „George Enescu” (în lateralul Ateneului Român), prezentate în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu” şi organizate de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti. Accesul publicului la aceste concerte şi recitaluri este liber, în limita locurilor disponibile.

07
/09
/15

În această săptămână, iubitorii teatrului pot vedea Funcţionarul destinului, la Nottara, Pensiune completă, la Teatrul Mic, Jurnalul lui Adam şi al Evei, la Godot Cafe-Teatru, Scrisori către Rita: The show, la Teatrul În Culise, Dicţionar explicativ al iubirii române, la Teatrul de Artă, Cheia succesului, la Teatrul Mignon, dar şi alte spectacole interesante.

07
/09
/15

“Adevărul este că în acele momente în care un artist păşeşte pe scenă nu se gândeşte la nimeni şi nimic. Este el împreună cu Dumnezeu şi cu ceea ce ştie că va trebui să interpreteze, să convingă, să dăruiască. Dacă te-ai lăsa copleşit de emoţii şi nu te-ai controla, ai leşina pe loc.” - Angela Gheorghiu. Soprana română împlineşte, astăzi, 50 de ani.

06
/09
/15

Gala Tânărului Actor HOP va avea loc la Costineşti, între 8 şi 11 septembrie 2015 şi este organizată de UNITER şi Vox Maris Grand Resort. Site-ul Uniunii Teatrale din România, www.uniter.ro, i-a prezentat în ultima lună pe tinerii calificați în marea finală, printr-o serie de interviuri. Ziarul Metropolis vă arată ce au răspuns zece dintre ei, la întrebarea: „de ce te-ai făcut actor/actriță?“