Teatrul Mic deschide o sala noua in Centrul Vechi
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-mic-deschide-o-sala-noua-in-centrul-vechi/

La o lună de la deschiderea stagiunii 2018 – 2019 în Sala Atelier (Str. Constantin Mille, Nr. 16), Teatrul Mic invită spectatorii într-o nouă sală de spectacole, Sala Studio, situată în spaţiul efervescent al Centrului Vechi.

Un articol de Petre Ivan|13 octombrie 2018

Aici, în ultimele două weekend-uri ale lunii octombrie, vor avea loc avanpremierele spectacolelor „Romeo și Julieta” de William Shakespeare, regia Liliana Pană (20 și 28 octombrie) și „Scrisori de pe front” (docu-teatru), regia Vlad Massaci (21 octombrie).

Alături de cele două producții ale Teatrului Mic, va fi programat și spectacolul de succes „Aglaja”, după Aglaja Veteranyi, regia și coregrafia Ștefan Lupu (27 octombrie), care va intra în repertoriul Teatrului Mic.

O clădire de secol XIX, recent renovată, cu o istorie impresionantă de peste 150 de ani, va găzdui pe Strada Gabroveni, numărul 57, sala de spectacole.

Scrisori de pe front

La etaj va funcționa o sală de expoziții, în care începând cu luna noiembrie va avea loc vernisajul expoziției documentare „Gabroveni 57 – Istoria unei Case”, curatoriate de Irina Tapalagă. Expoziția va include un colaj de fotografii și obiecte reprezentative aparținând familiei Juvara, proprietară a clădirii.

Biletele se găsesc online pe site-ul Teatrului Mic, pe platforma Bilet.ro și la Casele de Bilete, deschise de miercuri până duminică, în intervalul orar 11:00 – 19:00.

În cazul în care sunt programate spectacole în zilele de marți, Casele de Bilete funcționează după programul normal.

Casă de Bilete Sala Atelier:
Adresă: Str. Constantin Mille, Nr. 16
Telefon: 021 314 70 81

Casă de Bilete Sala Studio:
Adresă: Str. Gabroveni, Nr. 57
Telefon: 031 069 95 91

Foto: Teatrul Mic – facebook

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.

25
/09
/23

Ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent s-a încheiat ieri, 24 septembrie, după 10 zile cu 28 de evenimente indoor și outdoor – spectacole în competiție, spectacole studențești, patru premiere teatrale, film, atelier de teatru, concert – care au ținut în atenția publicului cele mai tinere și fresh creații independente din București și din țară.