Teatrul Stela Popescu continuă călătoria pe scenele bucureştene la Teatrele Nottara şi Constantin Tănase, pe 29 şi 30 octombrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-stela-popescu-continua-calatoria-pe-scenele-bucurestene-la-teatrele-nottara-si-constantin-tanase-pe-29-si-30-octombrie/

Teatrul Stela Popescu îşi continuă călătoria pe scenele bucureştene cu spectacolele „Anatomia unui clişeu” de la Teatrul Nottara, din 29 octombrie şi Teatrul Constantin Tănase cu „Femeia, eterna poveste”, din 30 octombrie.

Un articol de Petre Ivan|24 octombrie 2022

Sâmbătă, 29 octombrie, de la ora 19, la Sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara se va juca „Anatomia unui clișeu”, după un text de Alexandru Doru Spătaru, regia Chris Simion-Mercurian, scenografia Maria Miu, producţie a Teatrului Stela Popescu. În distribuţie Crina Matei, Ana Maria Ivan şi pianistul Nicolae Dumitru.

„Oamenii se întâlnesc și se cunosc. Se cunosc și apoi se despart. Se despart pentru că au avut imprudența de a se cunoaște. Se despart, dar nu se uită.” Tu alegi dacă accepți imprevizibilul sau te refugiezi în iluzie. Viața e generoasă. Cea mai bună prietenă te înșeală cu iubitul tău sau iubitul tău te înșeală cu cea mai bună prietenă. Ce faci ? Te răzbuni sau înțelegi ? Un spectacol despre emoții, impulsuri, așteptări. Despre a lăsa aceste sentimente să ne domine sau a le transforma în energie vitală care să ne permită să trăim mai departe. Dacă aceste cuvinte v-au inspirat, nu rataţi ocazia de a vedea cum sunt transpuse ele scenic în spectacolul „Anatomia unui clişeu”.

Duminică, 30 octombrie, de la ora 19, la Teatrul Constantin Tănase, Sala Savoy, se va juca o producţie de succes a Teatrului Stela Popescu, „Femeia, eterna poveste” – o poveste interbelică pe un scenariu de Ema Stere, în regia lui Attila Vizauer, scenografia Anca Albani, aranjamentul muzical Raul Kusak, coregrafia Ioana Macarie –propune o seară de desfătări muzicale interbelice peste care se țese treptat suspansul dezlegării unei intrigi polițiste. Finalul cu iz de farsă lasă intenționat publicului o umbră de îndoială învăluită în abur de legendă. Melodii celebre interpretate live, o coregrafie remarcabilă și pasiunea actorilor sunt amplasate într-un spațiu scenic rafinat ce descrie sugestiv aerul unui București cosmopolit demult apus, care trezește până în zilele noastre admirație, atracție și încântare.

Teatrul Stela Popescu vă invită la… Tănase la o seară cu aer vintage la finalul căreia sperăm să vă fi stârnit curiozitatea de a răsfoi prin istoriile Bucureștiului, în căutarea imaginilor sale învechite în nuanțe de sepia și a oamenilor cu poveștile lor pasionale. Spectacolul  Femeia, eterna poveste îi are în distribuţie pe Domnișoara Dorothea – Crina Matei, Maestrul Dorel – Daniel Filipescu, Maria, ajutor de bucătar – Ana Maria Ivan, Pavel, ospătar la „Leul și cârnatul” – Cristi Neacșu, Monsieur Jacques, bucătarul restaurantului „Leul și cârnatul” – Sorin Aurel Sandu, Gicuțu, îngrijitorul localului – Viorel Păunescu. Muzicieni: Gabriel Stănescu – vioară, Ionuț Valentin Preda – acordeon; Raul Kusak /Alexandru Burcă / Alexandru Răileanu – pian; Dansatori: Andrei Dogaru, Alexandra Dogaru, Cosmin Vasile, Silvia Maurițiu, Cristina Marin Neagu, Denisa Ispir.

Bilete pe www.mystage.ro și www.iabilet.ro

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.