TIFF2022 caută scenarii horror, în competiția Full Moon Script Contest
https://www.ziarulmetropolis.ro/tiff2022-cauta-scenarii-horror-in-competitia-full-moon-script-contest/

Festivalul International de Film Transilvania lansează apelul de înscrieri pentru Full Moon Script Contest. Ajuns la cea de a doua ediţie, concursul este dedicat scenariilor de episoade pilot pentru seriale şi mini-serii horror, fantasy, thriller sau comedie neagră.

Un articol de Liliana Matei|28 aprilie 2022

Înscrierile au loc până pe 23 mai și se pot face completând acest formular: https://tiff.ro/inscrieri-full-moon-script-contest

Prin intermediul Full Moon Script Contest, TIFF își propune să încurajeze scrierea de astfel de scenarii, oferindu-le autorilor și autoarelor vizibilitate și șansa de a întâlni potențiali parteneri – un pas înainte în concretizarea proiectelor ca producții.

Juriul Full Moon Script Contest, format din 3 specialiști din industria filmului, va selecta scenariul de serial/mini-serie câștigător, ce va fi recompensat cu un premiu în valoare de 1.500 de euro. În plus, câștigătorul sau câștigătoarea va fi invita/ă la TIFF 2022, unde proiectul său va fi adus în atenția potențialilor parteneri (producători, regizori, reprezentanți ai platformelor de streaming). Premiul va fi anunțat la Gala de închidere a celei de-a 21-a ediții a festivalului.

La Full Moon Script Contest se pot înscrie atât scenariștii experimentați, cât și cei aflați la debut, din România, cu vârste peste 18 ani. Scenariile, scrise obligatoriu în limba română, trebuie să se încadreze într-unul dintre cele patru genuri: horror, fantasy, thriller și comedie neagră. Regulamentul complet este disponibil aici: https://tiff.ro/regulament-full-moon-script-contest

Anul trecut, la prima ediție Full Moon Script Contest, au fost oferite două premii: cel mai bun scenariu de lungmetraj, în valoare de 1500 de euro, a mers către „O fată singură în noapte”, scenariu de Sorana Borhină și Rodica Domințeanu, iar cel mai bun scenariu de episod pilot pentru serial/miniserie, în valoare de 1500 de euro a fost ales „Cazul Bâlea Lac / Istorii întunecate”, scenariu de Alex Țibu și Șerban Racovițeanu.

26
/01
/24

Stagiunea curentă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian include o montare în premieră mondială a musicalului JACK, ÎNTRE DRAGOSTE ŞI NEBUNIE este inspirat de povestea întunecată şi fascinantă a celebrului criminal în serie şi expune o versiune multi-faţetată a acestei istorii ce a cutremurat Anglia victoriană  şi este încă înconjurată de aburii misterului.

26
/01
/24

Mădălina Pavăl vorbește despre „Gazda“, spectacolul ei sonor de la Teatrelli, care are premiera pe 31 ianuarie și 1 februarie, de la ora 19.00, dar nu ne lasă nelămuriți nici în ceea ce privește cele mai frumoase lucruri care îi traversează viața. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

26
/01
/24

UNATC „I.L. Caragiale” din București prezintă, în cadrul proiectului ARHIVA ACTIVĂ derulat de Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu”, o retrospectivă cuprinzând toate cele șapte filme de lungmetraj ale cineastului Nae Caranfil.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

25
/01
/24

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright, traducerea și regia Teodora Petre, scenografia Ioana Pashca, mișcare scenică Alina Petrică, muzică Cezar Antal. Evenimentul va avea loc pe 30 ianuarie 2024, ora 19:00, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.