TNB  își propune o restructurare a stagiunii teatrale
https://www.ziarulmetropolis.ro/tnb-isi-propune-o-restructurare-a-stagiunii-teatrale/

În conformitate cu măsurile care decurg din aplicarea Decretului nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, sunt suspendate  toate spectacolele, manifestările publice şi celelalte activităţi desfăşurate în incinta Teatrului Naţional I.L.Caragiale Bucureşti  pe toată perioada existenţei stării de urgenţă. 

Un articol de Liliana Matei|1 aprilie 2020

Redăm mai jos mesajul din partea Teatrului Național din București:

Având în vedere aceste dispoziții legale, Teatrul Național „I.L.Caragiale” anunță că își va modifica structura obișnuită a stagiunii, care presupunea închiderea acesteia în  lunile iulie și august, urmând  ca, în acest an, în măsura în care contextul epidemiologic o va permite, să programeze spectacole pe toată perioada lunilor de vară-iunie-iulie și august.

Spectacolele din repertoriul curent al teatrului, inclusiv cele reprogramate, se vor juca pe scenele tuturor sălilor – Sala Mare, Sala Studio, Sala Pictura, Sala Atelier, Sala Mică, Sala Media – săli care dispun de aer condiționat și instalații de climatizare. De asemenea, vom redeschide stagiunea estivală în aer liber, la Amfiteatrul de 300 de locuri de pe acoperișul  TNB, în cadrul programului de mare succes, AMFITEATRU, nopți de vară SUS pe teatru (teatru, dans, muzică, film).

Actorii teatrului și corpul tehnic de scenă au fost consultați în legătură cu această propunere care presupune inclusiv reorganizarea vieții lor  private, reprogramarea concediilor cu familia,  a călătoriilor, a altor angajamente.  Răspunsul  unanim și solidar a fost DA, jucăm la vară, răspuns care este o minunată declarație de iubire față de publicul spectator!

Dragi spectatori, suntem  convinși că veți răspunde și dumneavoastră acestui apel de a reveni la teatru, de îndată ce va fi posibil! Vă așteptăm cu săli confortabile, atât cu spectacolele din repertoriul curent, cât și cu noile premiere, pe care încercăm să le pregătim între timp.

Până la noi vești, vă reamintim că ne puteți găsi zilnic online, în cadrul programului de transmisii a Conferințelor TNB, pe care îl puteți consulta pe site-ul teatrului. Tot acolo puteți accesa turul virtual interactiv al teatrului. Întreprindem, totodată, diligențele necesare pentru a obține acordul tuturor autorilor implicați în realizarea spectacolelor din repertoriul TNB, pentru difuzarea on-line a unui număr de spectacole existente în arhiva noastră digitală.

Așadar, notați următoarele adrese unde ne puteți urmări online:
canalul de Youtube
pagina de Facebook a TNB
website-ul TNB

Deocamdată, trebuie să stăm acasă!
Vă dorim multă sănătate și sperăm ca programul nostru on-line să vă facă să ne simțiți și în acestă perioadă, aproape!

16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.