Tonitza şi Mützner evaluaţi la 40.000-60.000 de euro, la Artmark
https://www.ziarulmetropolis.ro/tonitza-si-mutzner-evaluati-la-40-000-60-000-de-euro-la-artmark/

Tablourile „Tătăroaică în cerdac”, de Nicolae Tonitza, şi „În grădină la Beaucaire”, de Samuel Mützner, evaluate fiecare la 40.000-60.000 de euro, se numără printre lucrările care vor fi scoase la vânzare la Licitaţia de vară a casei Artmark, pe 10 iunie, la Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Un articol de Petre Ivan|3 iunie 2014

Vara anului 2014 începe cu o călătorie culturală în lumea mirajelor artiştilor români, oferind tuturor iubitorilor de artă şansa de a se aventura într-un parcurs epic al istoriei artei româneşti, de la Colonia de la Balcic la Şcoala de la Baia Mare, de la artă de patrimoniu la cea contemporană, potrivit unui comunicat al casei de licitaţii Artmark.

Expoziţia „Mari Maeştri ai picturii româneşti” din Licitaţia de vară a casei Artmark va porni din Bucureşti, „micul Paris” al perioadei interbelice, şi va ajunge până la Cluj-Napoca, unde operele de artă vor rămâne expuse pentru cinci zile, începând de joi, la Hotelul Continental. La Bucureşti, expoziţia poate fi vizitată până miercuri

Tonitza

La Blouse Roumaine, Henri Matisse

la Palatul Cesianu-Racoviţă. Expoziţia se va încheia cu Licitaţia de vară în regim duplex Bucureşti – Cluj-Napoca, pe 10 iunie, de la ora 19.00.

La momentul licitaţiei, jumătate din loturi se vor afla la Casa Universitarilor din Cluj-Napoca, iar cealaltă jumătate se va afla la Athénée Palace Hilton din Bucureşti.

Printre numele prezente în licitaţia casei Artmark se numără Theodor Aman, Nicolae Tonitza, Gheorghe Petraşcu, Nicolae Dărăscu, Francisc Şirato, Samuel Mützner, Camil Ressu, Iosif Iser, Ion Theodorescu-Sion, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Alexandru Ciucurencu, Corneliu Baba, Ion Pacea, Constantin Piliuţă, Nicolae Ilfoveanu etc.

Surpriza oferită publicului este şi prezenţa unor artişti europeni consacraţi precum Salvador Dalí, Henri Matisse şi Lucien Lévy-Dhurmer, într-o inedită secţiune de artă europeană.

Unul dintre cele mai importante evenimente de profil anuale, Licitaţia de Vară aduce peste 200 de opere de artă, din care 58% au preţul de pornire situat sub valoarea de 1.000 de euro.

Mai multe informaţii despre Licitaţia de vară a casei artmark se găsesc pe site-ul www.artmark.ro.

Foto cu Tonitza şi Mützner – wikipedia şi facebook

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

09
/01
/24

Opera Națională București, instituție publică de importanță națională aflată sub egida Ministerului Culturii, celebrează Ziua Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie, ora 18:00, cu premiera spectacolului Oedipe de George Enescu, în regia lui Stefano Poda și sub bagheta dirijorală a lui Tiberiu Soare. Totodată, evenimentul va fi dedicat și împlinirii a 70 de ani de la inaugurarea celei mai importante scene lirice din România.

09
/01
/24

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București celebrează Ziua Culturii Naționale printr-un concert extraordinar inspirat din folclorul românesc, susținut de Corina Sîrghi, ce va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, începând cu ora 19.00, la Sala Mare, ARCUB.

18
/12
/23

După debutul de succes cu expoziția personală „LIGHT. An airy view point of density” de la București, urmată de o nouă expoziție la New York, în toamna acestui an, Diana Nicolaie, designer și artist vizual, expune acum la Art Safari, cel mai important eveniment dedicat artei din România.