Top 10 cele mai bine vândute cărți în prima jumătate a anului 2019 în Librăriile Humanitas
https://www.ziarulmetropolis.ro/top-10-cele-mai-bine-vandute-carti-in-prima-jumatate-a-anului-2019-in-librariile-humanitas/

În prima jumătate a anului preferinţele cititorilor care au trecut pragul Librăriilor Humanitas acoperă o paletă largă de domenii: de la ficţiune la ştiinţă, eseu şi chiar autobiografie. În fruntea topului se află noua carte a lui Michel Houellebecq, „Serotonină”, tradusă la doar câteva luni după apariţia din Franţa, în ianuarie 2019.

Un articol de Petre Ivan|26 iunie 2019

Cartea a apărut doar de 2 luni, având parte de o primire entuziastă din partea cititorilor noștri, devenind astfel unul dintre bestseller-urile de la târgul de carte Bookfest.

Radu Paraschivescu se regăsește în topul vânzărilor cu două titluri: pe locul 2 „În lume nu-s mai multe Românii (planetei noastre asta i-ar lipsi)” , dar și „Orice om îi este teamă (un partid, doi ani și trei premieri)” – pe locul 9, volum aflat încă de anul trecut între cele mai bine vândute titluri.

Pe locul 3 se află „Fiica ceasornicarului”, cel mai nou roman semnat Kate Morton, bestseller la ultima ediție a târgului de carte Bookfest, nominalizat de asemenea la Indie Book Awards 2019 în Australia.

Cartea Simonei Tivadar, „Medicină, nutriție și bună-dispoziție” se menține din 2017 și până acum în topul vânzărilor noastre, aflată acum pe poziția a 4-a.

Din seria de autor Eric-Emmanuel Schmitt regăsim pe locul 5 romanul „Răzbunarea iertării”, afla și în topul vânzărilor de la Bookfest, care prezintă în patru texte surprinzătoare relația complexă care poate exista între vinovăție și iertare.

În continuare se află volumul de memorii „Iubirile lui Heminguay povestite de el însuși și consemnate de A.E.Hotchner”.

„Istoria albinelor”, un roman complex care pendulează între trecut și viitor, aflat de asemenea printre bestsellerurile de la Bookfest.

Publicat la Editura Polirom în 2017, „Sapiens. Scurtă istorie a omenirii” scrisă de Yuval Noah Harari  se află pentru al treilea an la rând în topul vânzărilor Librăriilor Humanitas, pe locul 9.

Titlul care închide topul este „Povestea mea”, autobiografia lui Michelle Obama, publicată la Editura Litera.

Foto: Top 10 Humanitas, Michel Houellebecq autorul romanului Serotonina- facebook

28
/07
/22

„Obiecte rănite” de George Banu, „Fiicele războiului” de Dinah Jefferies și „Șapte povești care nu se termină bine pentru toată lumea” de Cătălin Ceaușoglu sunt trei dintre titlurile noi propuse de Editura Nemira, care ne atrag atenția în această vară.

28
/07
/22

Vă invităm să descoperiți trei cazuri care au marcat istoria spionajului mondial, dezvăluite în cartea „Lumea secretă. O istorie a serviciilor de informații”, recent apărută și în limba română, la Editura Trei.

22
/07
/22

Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București reîncepe proiectul Biblioteca la firul ierbii desfășurat pe parcursul a 4 ediții: 23 și 30 iulie în parcul Drumul Taberei și 13 și 20 august în parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR).

19
/07
/22

Institutul Cultural Român, rețeaua de reprezentanțe și Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR), îl aniversează, printr-un proiect online difuzat global, pe celebrul scriitor român Norman Manea, supraviețuitor al Holocaustului, una dintre marile conștiințe ale lumii contemporane, care împlinește venerabila vârstă de 86 de ani.

19
/07
/22

Zilele acestea a plecat spre librăriile din întreaga țară ediția în limba română a romanului Sărutul femeii-păianjen, cea mai cunoscută carte a scriitorului argentinian Manuel Puig, publicată în traducere de Editura Pandora M în cadrul îndrăgitei colecții Anansi. World Fiction (traducere de Ilinca Ilian). Romanul a fost ecranizat cu succes în 1985, în regia lui Héctor Babenco, filmul aducându-i un Oscar actorului William Hurt, iar peliculei mai multe nominalizări, inclusiv pentru regie. În 1992, musicalul cu același nume a fost montat pe Broadway, piesa fiind recompensată cu Premiul Tony.

18
/07
/22

Poezia înseamnă viață trăită și mult mai mult decât atât. Dincolo de o armonie și de o știință a cuvintelor, poezia se leagă de orice simțământ omenesc, de orice nuanță a firii noastre. Poetul Teodor Burnar ne invită într-o astfel de lume, unde viața trăită estre portretizată cu realism și unde cuvintele devin purtătoare de emoție într-un labirint lăuntric.

18
/07
/22

Joi, 21 iulie, Festivalul Internațional de Literatură din Roma îl are ca invitat pe Mircea Cărtărescu, la Stadium Palatinum din Roma. Letterature-Festival Internazionale di Roma este o manifestare literară anuală de mare anvergură, cu o tradiție de 20 de ani, în cadrul ciclului de evenimente culturale „Estate Romana”. Festivalul propune în fiecare an o serie de serate de lecturi de texte inedite ale unor apreciați scriitori italieni și internaționali, cu intermezzo-uri coregrafice și muzică live, în spațiul feeric și deosebit de sugestiv de la Stadium Palatinum.

13
/07
/22

La Curtea Veche Publishing se află în pregătire prima biografie tradusă în limba română a liderului ucrainean - „Volodimir Zelenski. În mintea unui erou” de Régis Genté și Stéphane Siohan.