Trio Enescu, la Hanul Gabroveni
https://www.ziarulmetropolis.ro/trio-enescu-la-hanul-gabroveni/

Joi, 10 decembrie, de la ora 19:30, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti deschide anotimpul bucuriei cu un nou concert extraordinar din seria DA CAPO ARCUB CHAMBER MUSIC. În atmosfera selectă a istoricului Han Gabroveni (Strada Lipscani nr. 84-90), sre vor cânta piese celebre, în interpretarea unuia dintre cele mai apreciate ansambluri de muzică de cameră din Europa, Trio Enescu

Un articol de Petre Ivan|25 noiembrie 2015

Trio Enescu, la Hanul Gabroveni / Din program Ludwig van Beethoven – Trio cu pian în si bemol Major, Op. 97, „Erzherzog”, George Enescu – Sérénade lointaine, Johannes Brahms – Trio cu pian în do minor, Op. 101

TRIO ENESCU înseamnă Alina Armonas-Țambrea (vioară), Gabriele Gylyte-Hein (pian) și Edvardas Armonas (violoncel).Trio Enescu

Ansamblul s-a înființat în 2011, când se împlineau 130 ani de la nașterea lui George Enescu. Prin talentul și dedicarea sa, marele compozitor reprezintă o nesfârșită sursă de inspirație pentru cei trei muzicieni care și-au propus să aducă în fața publicului, alături de repertoriul clasic, și piese mai puțin cunoscute. De exemplu, Sérénade lointaine pentru vioară, violoncel și pian scrisă de George Enescu în 1903.

DA CAPO ARCUB CHAMBER MUSIC reprezintă prima serie de concerte de muzică de cameră cu participare internațională din București.

Vă propunem o incursiune plină de varietate în lumea muzicii de cameră alături de artiști din 12 țări și un repertoriu de-a dreptul captivant – de la Joseph Haydn la Antonin Dvorak, de la Ludwig van Beethoven la George Enescu, de la Johannes Brahms la Leos Janacék. – Răzvan Popovici, director artistic DA CAPO ARCUB CHAMBER MUSIC.

Programul se va desfășura până în mai 2016 și va avea câte o reprezentație în fiecare lună.

Biletele în valoare de 50 lei (categoria I) și 30 lei (categoria II) sunt disponibile în rețeaua Eventim și pe site-ul www.eventim.ro.

Foto: Trio Enescu – arcub.ro., .trioenescu.eu

26
/01
/24

Stagiunea curentă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian include o montare în premieră mondială a musicalului JACK, ÎNTRE DRAGOSTE ŞI NEBUNIE este inspirat de povestea întunecată şi fascinantă a celebrului criminal în serie şi expune o versiune multi-faţetată a acestei istorii ce a cutremurat Anglia victoriană  şi este încă înconjurată de aburii misterului.

26
/01
/24

Mădălina Pavăl vorbește despre „Gazda“, spectacolul ei sonor de la Teatrelli, care are premiera pe 31 ianuarie și 1 februarie, de la ora 19.00, dar nu ne lasă nelămuriți nici în ceea ce privește cele mai frumoase lucruri care îi traversează viața. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

26
/01
/24

UNATC „I.L. Caragiale” din București prezintă, în cadrul proiectului ARHIVA ACTIVĂ derulat de Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu”, o retrospectivă cuprinzând toate cele șapte filme de lungmetraj ale cineastului Nae Caranfil.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

25
/01
/24

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright, traducerea și regia Teodora Petre, scenografia Ioana Pashca, mișcare scenică Alina Petrică, muzică Cezar Antal. Evenimentul va avea loc pe 30 ianuarie 2024, ora 19:00, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.