Triunghiul femeilor, de Rodica Popescu Bitănescu, la Teatrelli
https://www.ziarulmetropolis.ro/triunghiul-femeilor-de-rodica-popescu-bitanescu-la-teatrelli/

În această seară, de la ora 20.00, Teatrelli: theatre, music and more v-a pregătit o nouă surpriză. Mai exact, o comedie marca Rodica Popescu – Bitănescu, autoarea şi regizoarea spectacolului Triunghiul femeilor.

Un articol de Petre Ivan|30 ianuarie 2014

În această seară, de la ora 20.00, Teatrelli: theatre, music and more v-a pregătit o nouă surpriză. Mai exact, o comedie marca Rodica Popescu Bitănescu, autoarea şi regizoarea spectacolului „Triunghiul femeilor“.

Românii doresc piese de actualitate, în care să se recunoască. Să se bucure de calități și să râdă de defecte. Iar spectacolul „Triunghiul femeilor” exemplifică cel mai bine acest lucru.

E comedie!  Trei doamne elegante și misterioase au o întâlnire enigmatică, într-un salon ciudat, la ora șapte. Nu știu unde se află, de cine sunt chemate și despre care șapte e vorba, şaptele de dimineața sau de seara.

Toate trei. Și când se întâlnesc trei femei bănuiți ce urmează: intrigi, minciuni, adevăruri, discuții pro și contra.

Trei mari actrițe ale Teatrului Național interpretează  cele trei personaje: Vivian Alivizache, Tania Popa și Rodica Popescu – Bitănescu, care a și scris și regizat spectacolul.

Triunghiul femeilor

Triunghiul femeilor INFO

Distribuţia: Rodica Popescu Bitănescu, Vivian Alivizache, Tania Popa; Ora 20.00, Preț bilet: 26,14 ron

Foto cu Triunghiul femeilor – Teatrelli

15
/12
/16

Vineri, 16 decembrie, de la ora 19.00, spectacolul excepţional TEATRU 200 deschide marea sărbătoare a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, un omagiu adus celor 200 de ani de la prima reprezentaţie a unei piese de teatru in limba română, 175 de stagiuni naţionale, 120 de ani de la inaugurarea clădirii şi 140 de ani de la înfiinţarea primului teatru evreiesc în România, la Iaşi.

15
/12
/16

Vibrate!festival, cel mai tânăr festival de muzică clasică al Brașovului, care se desfășoară în fiecare vară, în luna iunie, organizează pentru a doua oară un concert de Crăciun dedicat partenerilor și prietenilor festivalului.

15
/12
/16

Ateneul Român găzduiește instalația documentară itinerantă dedicată pianistei Clara Haskil. Informațiile documentare sunt însoțite de fotografii și documente inedite, din Arhiva Muzicală a Bibliotecii Cantonale Universitare din Lausanne și a Fundației Clara Haskil din Elveția.

15
/12
/16

Actorul Emil Boroghină va susţine duminică, 18 decembrie, ora 19:00, recitalul „Lumea-ntreagă e o scenă” dedicat închiderii oficiale a anului „Shakespeare -400 în România”. Evenimentul va avea loc la Sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara, sub Patronajul Ambasadei Marii Britanii şi al British Council România.

14
/12
/16

„Fără armă în linia întâi”, „Florence” şi „La La Land”, titluri distribuite de Freeman Entertainment în cinematografele din toată ţara sunt printre filmele cu cele mai multe nominalizări în cadrul celei de-a 74-a ediţii a Globurilor de Aur care va avea loc pe 8 ianuarie 2017.

14
/12
/16

O schiță anterior necunoscută a lui Leonardo da Vinci a fost evaluată la suma de 15,8 milioane de dolari, după ce a fost adusă la o casă de licitații franceză de către un medic pensionar. Casa de licitație Tajan a precizat că desenul, unul dintre cele opt făcute de artistul renascentist Sfântului martir Sebastian, este o "descoperire extraordinară".

13
/12
/16

Seară specială la librăria Humans (Cișmigiu), joi, 15 decembrie, de la ora 19.00, prilejuită de lansarea unui... “audiobook picat din stele, cadou pentru sărbători pline de descoperiri și lumi posibile: Micul Prinț de Antoine de Saint-Exupéry, în lectura Oanei Pellea”. La întâlnirea organizată de Humanitas sunt așteptați Oana Pellea, Dan C. Mihăilescu, Lidia Bodea și Marieva Ionescu.

13
/12
/16

Emanuel Pârvu, membru al juriului care a selectat zece actori tineri pentru spectacolul aniversar al Teatrului Metropolis, este convins că noua generație de actori poate fi încurajată prin șansă. La rândul său, își amintește în rândurile care urmează cum la început de drum a avut ocazia de a învăța de la oameni de teatru precum Victor Rebengiuc, Marcel Iureș și, mai ales, Liviu Ciulei.

13
/12
/16

Un program exclusiv Beethoven va atrage melomanii întotdeauna. O astfel de ofertă repertorială are Sala Radio vineri, 16 decembrie 2016, când Orchestra Naţională Radio, dirijată de Gerd Schaller, avîndu-l ca solist pe Horia Mihail, va interpreta Uvertura Coriolan, op. 62, Concertul nr. 3 în do minor pentru pian și orchestră, op. 37, Simfonia nr. 6 în fa major, op. 68 – Pastorala.

13
/12
/16

Iubitorii de carte sunt așteptați miercuri, 14 decembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea ediției în limba română a romanului Cinci Colțuri, de Mario Vargas Llosa, apărut în traducerea lui Marin Malaicu-Hondrari, în seria de autor dedicată celebrului scriitor peruvian, deținător al Premiului Nobel pentru Literatură.