Tudor Chirilă, Florin Piersic Jr. şi George Mihăiţă, la Târgul de Carte miniLibri
https://www.ziarulmetropolis.ro/tudor-chirila-florin-piersic-jr-si-george-mihaita-la-targul-de-carte-minilibri/

Actorii George Mihăiţă, Adrian Titieni, Dorina Chiriac, Elvira Deatcu, Mirela Zeţa, Tudor Chirilă şi Florin Piersic Jr. îi aşteaptă pe copii la cea de-a IX-a ediţie a Târgului de Carte miniLibri, care va avea loc sâmbătă şi duminică, între 10.00 şi 18.00, la Muzeul Ţăranului Român din Capitală.

Un articol de Petre Ivan|12 decembrie 2014

Cea de-a IX-a ediţie a Târgului de Carte pentru Copii miniLibri se deschide sâmbătă, la ora 11.00, cu o dezbatere despre importanţa lecturii în viaţa celor mici. Evenimentul miniLibri este un târg dedicat cărţii pentru copii şi este organizat de Şcoala Gimnazială Step by Step din Bucureşti, notează Mediafax.

Sâmbătă, la ora 11.00, târgul se deschide cu o dezbatere inedită despre nevoia de poveste, atât pentru părinţi, cât şi pentru copii şi profesori. La Şcoala Step by Step, părinţii, profesorii şi copiii formează o comunitate, astfel, dezbaterea reuneşte deopotrivă doi actori la rândul lor părinţi – George Mihăiţă şi Adrian Titieni -, dar şi profesori cu experienţă.

Dialogul este interactiv, iar la final copiii sunt invitaţi să adreseze întrebări invitaţilor.miniLibri

Opt edituri, promoţii, cărţi pentru cei mici şi inedite ateliere lingvistice pentru copii (japoneză, coreeană, hindi, portugheză, rusă, chineză, arabă) se numără, de asemenea, printre atracţiile acestei ediţii a târgului.

Atelierele lingvistice sunt destinate copiilor între 6 şi 12 ani şi vor fi susţinute de studenţii de la Facultatea de Limbi Străine (Universitatea Bucureşti), fiind concepute în aşa fel încât să îmbine distracţia cu învăţarea, oferind informaţii despre ţările respective, precum şi alfabetul fiecărei limbi în parte.

În cadrul târgului va fi deschis în fiecare zi Atelierul „Hrană şi poveste”, idei în farfurie pentru copii mofturoşi. Pe parcursul ambelor zile, copiii de la Grădiniţa Bambi şi Şcoala Gimnazială Step by Step vor susţine spectacole speciale de sărbători.

De asemenea, duminică, între orele 14.00 şi 17.00, părinţii şi copiii se vor putea bucura de „Poveşti în lectura unor Tătici celebri”, cu Tudor Chirilă, Răzvan Simion şi Florin Piersic Jr., la Clubul Ţăranului de la Muzeul Ţăranului Român.

Prima ediţie a Târgului de Carte miniLibri a avut loc în 2005, la iniţiativa organizaţiei neguvernamentale Centrul Step by Step pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională (CEDP), care dezvoltă programe în domeniul educaţiei.

Foto: Târgului de Carte pentru Copii miniLibri – facebook, cinemagia

22
/01
/23

Apariţia în română, pe final de 2022, la Editura Tracus Arte, a două cărţi de Pier Paolo Pasolini - una de poezii şi alta cu texte despre literatură şi artă - a tulburat puţin apatia cu care a fost marcat la noi centenarul acestui mare cineast şi scriitor.

16
/01
/23

Tatiana Ernuțeanu, poetă, eseistă și publicistă, a publicat recent volumul „Buletin de știri blues“, la Editura Tracus Arte (2022) și volumul „Carne, visuri si oase triste uitate în Hydra“, Editura Eikon (2020). Scrie pentru revistele Forbes Life și Psychologies.

11
/01
/23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, duminică, 15 ianuarie 2023, de la ora 16.00, la Seneca Anticafe (str. Arhitect Ion Mincu 1), va avea loc o întâlnire cu tema „Presa culturală: schițe pentru un viitor posibil” – dialog pornind de la cel mai recent număr al revistei Lettre Internationale. Dezbaterea este organizată de ICR prin Centrul Național al Cărții.

10
/01
/23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național de Artă al României (MNAR) vă invită duminică, 15 ianuarie 2023, între orele 11.00 - 13.00, la un eveniment dedicat legăturii dintre cultura scrisă și artele vizuale.

22
/12
/22

Luna aceasta, în cadrul colecției Anansi. World Fiction de la Editura Pandora M a apărut ediția în limba română a unei cărți mult-așteptate: „Infinitul într-o trestie” de Irene Vallejo, cartea de eseu care, acum doi ani, a ținut primele pagini ale ziarelor de cultură din Spania, fiind recompensată cu două dintre cele mai importante distincții: Premiul Național pentru Eseu și Premiului Ojo Crítico. Ulterior, cartea lui Irene Vallejo a cucerit spațiul cultural internațional, fiind în curs de traducere în peste 30 de limbi.

20
/12
/22

Miercuri, 21 decembrie, de la ora 19.30, Editura Humanitas vă invită în Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o discuție despre volumul „Societatea digitală. Stăpâni, cetățeni sau sclavi?", în care Răzvan Rughiniș, profesor la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnice din București, unde predă cursuri de securitate cibernetică, internetul lucrurilor și protecția vieții private, cercetător și unul dintre inițiatorii programului Innovation Labs, analizează problemele și potențialul structurilor digitale care fac din ce în ce mai mult parte din viețile noastre.