Un călător în jurul lumii şi un creator avangardist, într-o nouă ediţie „Duminica poveştilor adevărate“
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-calator-in-jurul-lumii-si-un-creator-avangardist-intr-o-noua-editie-duminica-povestilor-adevarate/

Ediţia de astăzi de la ora 18.10 a emisiunii „Duminica poveştilor adevărate“ (TVR 2) îi are ca invitaţi pe exploratoarea Uca Marinescu şi pe reputatul arhitect Dorin Ştefan.

Un articol de Andrada Văsii|2 iunie 2013

Ediţia de astăzi de la ora 18.10 a emisiunii „Duminica poveştilor adevărate“ (TVR 2) îi are ca invitaţi pe exploratoarea Uca Marinescu, cunoscută pentru călătoriile curajoase realizate în jurul lumii, şi pe reputatul arhitect Dorin Ştefan, unul dintre reprezentanţii arhitecturii româneşti contemporane.

Emisiunea este difuzată simultan şi online, pe portalul video al Televiziunii Române – TVR+.

Liana Stanciu şi Costea Lupescu au pregătit pentru prima duminică din luna iunie o ediţie „Duminica poveştilor adevărate“ despre curaj, pasiune pentru muncă, talent şi performanţă.

O exploratoare a destinațiilor inedite

În timp ce pentru unii Polul Nord, Antarctica, Patagonia, Tanzania sau Tibet rămân destinaţii aproape imposibil de atins, pentru Uca Marinescu sunt doar câteva dintre „lumile“ şi teritoriile pe care şi le va aminti întotdeauna ca fiind experienţe personale.

Exploratoarea vine în platoul emisiunii pentru a povesti câteva dintre momentele cele mai interesante pe care le-a trăit în expediţiile sale. Unul dintre acestea este traseul pe care Uca Marinescu l-a străbătut pentru a comemora „Centenarul Belgica“ (o călătorie pe care Emil Racoviţă a realizat-o acum un secol, traversând Patagonia şi Ţara de Foc şi ajungând până în Antarctica).

Cel mai apreciat arhitect avangardist

Cea de-a doua poveste a ediţiei „Duminica poveştilor adevărate“ de duminică este cea a lui Dorin Ştefan, unul dintre cei mai apreciaţi arhitecţi români, cunoscut pentru stilul avangardist, dar şi pentru proiectele ambiţioase pe care le-a realizat, cel mai cunoscut dintre acestea fiind Taiwan Tower din oraşul Taichung.

Foto credit: TVR

24
/12
/19

Un grup de tineri artiști timișoreni din cadrul Facultății de Arte și Design a Universității de Vest Timișoara au demarat un proiect unic, menit să aducă împreună creatorii și iubitorii de artă. Proiectul Artă și Artiști Români are o motivație pur educațională.

23
/12
/19

Comisia Națională a României pentru UNESCO – CNR UNESCO - a organizat în data de 17 decembrie cea de-a IV-a ediție a Galei anuale de sfârșit de an, care a reunit partenerii instituționali, respectiv reprezentanți ai instituțiilor publice, societății civile, mediului privat, precum și alți colaboratori, personalități din domeniile de interes ale UNESCO - educație, științe, cultură, comunicare și informare.

14
/12
/19

Muzeul Colecţiilor de Artă, secţie a Muzeului Naţional de Artă al României, vă invită începând cu data de 14 decembrie 2019 să vizitaţi expoziţia permanentă a colecţiei „Dan şi Liana Nasta”, intrată în patrimoniul muzeului anul acesta, prin generozitatea donatorilor, soții Mihai şi Elena Nasta, nepoții colecționarilor.

10
/12
/19

Luni, 9 decembrie, începând cu orele 19.00, în foaierul Sălii Liviu Ciulei (Izvor) a avut loc vernisajul expoziției permanente de portrete ale actorilor din trupa Teatrului L.S. Bulandra, realizate de fotograful (și actorul) Andrei Runcanu.

03
/12
/19

Pentru fostele state socialiste, 2019 marchează trecerea a 30 de ani de la revoluțiile care au schimbat cursul istoriei, iar pentru cehi, la fel ca și pentru români și alte națiuni ce s-au aflat în Blocul de Est, 1989 a marcat trecerea de la dictatură la democrație. Revoluția de Catifea, așa cum a fost numit evenimentul la cehi, a avut câteva caracteristici aparte, iar bucureştenii sunt așteptați să le descopere la deschiderea expoziției „1989. The Velvet Revolution”, pe data de 5 decembrie 2019, începând cu ora 19:00, la Centrul Ceh din Bucureşti.

06
/11
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul "Rebeli cu o cauză" (2019), de Dobrivoie Kerpenisan, prezentat în premieră la Astra, români de diferite categorii sociale vorbesc despre singurul lucru ce îi mai uneşte: Revoluţia la care au participat în decembrie 1989 în comuna lor bănăţeană, Sânpetru Mare, când au fost fotografiaţi de viitorul cineast.

30
/10
/19

Un film din Coreea de Sud premiat la Cannes, dar și filme experimentale de top, noi expoziții de artă contemporană, rafinamentul muzicii clasice și un roman din literatura scandinavă a momentului – vă prezentăm cinci dintre atracțiile culturale ale lunii noiembrie.