Un Crăciun mai puțin plastic. Un eveniment marca Goethe-Institut București 
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-craciun-mai-putin-plastic-un-eveniment-marca-goethe-institut-bucuresti/

La sfârşit de an Goethe-Institut Bucureşti îndeamnă publicul bucureştean să se gândească la cât de multe produse ambalate în plastic se cumpără în perioada sărbătorilor.

Un articol de Liliana Matei|9 decembrie 2019

În semn de protest, institutul a cooptat studenții de la Secția de Design de Produs de la Facultatea de Arhitectura de Interior din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu să construiască un BRAD DIN STICLE DE PLASTIC în cadrul proiectului de conștientizare a consumului masiv de plastic: „Un Crăciun, mai puțin plastic!”

Pe această cale, Goethe-Institut le mulțumește studenților care lucrează de câteva săptămâni la acest proiect sub atenta coordonare a asistentului universitar dr.arh. Gențiana Dumitrașcu.

Pe 10 decembrie bradul va fi amplasat în curtea interioară la Goethe-Institut @dasbobcafe.

Publicul bucureștean este invitat să sărbătorească ideea de a avea în viitor un Crăciun mai ecologic și să participe la un altfel de eveniment de Crăciun!

Pentru ca mesajul să fie și mai convingător, au fost invitați să vorbească în deschiderea evenimentului oameni pasionați de mediul înconjurător și ecologie.

Cuvând de deschidere:

Joachim Umlauf – director Goethe-Institut București

Dr.Arh. Gențiana Dumitrașcu, asist.univ. Facultatea de Arhitectură de Interior, Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu.

Ionut Iordăchescu, Project Management Office & IT, Let’s Do It Romania – cea mai mare mişcare socială din România, cu peste 1.400.000 de voluntari hotărâți să mențină România curată.

Roxana Buzețelu, de la ”Micile Bucurii” duce o viață eco-friendly și îi atrage și pe alții să adopte acest mod de a trăi. Ea ne va povesti despre legătura dintre the power of community și viața eco-friendly.

Laura Manea, cea mai nouă membră a echipei Iulie fără Plastic, pasionată de mediu curat, de trai sustenabil și echilibru. Încearcă prin proiectul Iulie fără plastic, cât și prin proiectul personal „Laura cu Aura” să ofere din informațiile pe care le acumulează în călătoria sa slow living.

Andrada Trandafir, de la Reciclă Tomi și-a propus să creeze o comunitate informată, să faciliteze accesul la posibilități de colectare selectivă și reciclare cu scopul de a salva cât mai mult verde, împiedicând pe cât posibil poluarea.

Așadar, nu uitați: pe 10 decembrie, de la ora 18.00, avem întâlnire la Goethe-Institut București. Speech-urile pe teme ecologice din jurul bradului din sticle de plastic vor ține de la 18.30 până la 18.45.

21
/07
/21

După ce la finalul lunii iunie strada Ion Ghica din București a intrat în circuitul proiectului „Străzi deschise”, iar Centrul Ceh a profitat de ocazie pentru a organiza o după-amiază specială în stradă, a venit momentul ca această experiență să se repete, pe 24 iulie, între orele 16:00-22:00.

21
/07
/21

Începând de joi, 22 iulie 2021, în clădirea din strada Vasile Alecsandri nr. 6, Iași, vor funcționa 5 noi muzee: Muzeul Literaturii Române, Muzeul Poezie(i), Muzeul Teatrului Evreiesc în România, Muzeul Copilăriei în Comunism și Muzeul Pogromului de la Iași. În ziua inaugurării, intrarea la toate muzeele componente va fi gratuită.

13
/07
/21

Până pe 5 septembrie 2021, Muzeul Național de Artă al României prezintă în expoziția „50 de ani. Școala de Modă din București” o sinteză a activității profesorilor și studenților de la Departamentul Modă din cadrul Universității Naționale de Arte București (UNArte).

28
/06
/21

Printr-o examinare atentă a unor forme de horror folcloric și prin optica ecologistă în care umanul și natura, umanul și non-umanul se suprapun și dialoghează, expoziția explorează intersecția dintre ezoterism și știință, folclor și tehnologie, feminism și ecologie, precum și istorie culturală și ficțiune speculativă.

25
/06
/21

VIAȚA SECRETĂ A TABLOURILOR Ziarul Metropolis vă invită la mici incursiuni în existenţa nevăzută, uitată sau ignorată a imaginilor care ne fascinează. Unele au schimbat istoria artei, altele au rămas ascunse printre poveşti.

18
/06
/21

Porumbel gulerat, fazan, coțofană, pitulice sfârâitoare, ciocănitoare, bufniță, stăncuță, pițigoi. Sunt câteva dintre cele 36 de specii monitorizate de Societatea Ornitologică Română în crângul verde din fața Muzeului Național de Artă Contemporană (MNAC).

15
/06
/21

Printre artiştii care au schimbat modul în care ne raportăm la artă se numără și Max Hermann Maxy (Brăila, 1895- Bucureşti, 1971). El este doar unul dintre artiștii români care au reușit să uimească o lume cu lucrările lor. Un articol de Mihaela Ion.

10
/06
/21

Anul 2021 este un an al aniversărilor multiple. 145 de la nașterea marelui sculptor al secolului XX, Constantin Brâncuși, 65 de ani de la aderarea României la UNESCO, precum și 65 de ani de la înființarea Comisiei Naționale a României pentru UNESCO (CNR UNESCO) sunt câteva evenimente care vor fi marcate prin manifestări speciale.

10
/06
/21

Joi, 10 iunie, de la 18:00, Acuarela (str. Polonă nr. 40, București) vă așteaptă la o documentare fotografică despre emoții și sentimente ținute sub mască. Ce spun ochii și cum suntem percepuți de ceilalți în timpul pandemiei?

09
/06
/21

Pe 9 iunie 2021, la ora 19.00, sunteți așteptați la o dezbatere care își propune să răspundă la mai multe întrebări: Ce profesii creative regăsiți în clustere și startup-uri? Care ar fi structura de organizare, specializările necesare și modalitatea de finanțare?