Film colectiv semnat de actorii Dorian Boguţă, Andi Vasluianu şi Emanuel Pârvu, la Festivalul Anonimul
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-film-omnibus-semnat-de-dorian-boguta-andi-vasluianu-si-emanuel-parvu-la-anonimul/

Un film colectiv semnat de Andi Vasluianu, Dorian Boguţă şi Emanuel Pârvu va fi prezentat la cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional Anonimul, care se desfăşoară între 9 şi 18 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Un articol de Andrada Văsii|2 august 2013

Un film colectiv semnat de Andi Vasluianu, Dorian Boguţă şi Emanuel Pârvu va fi prezentat la cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional Anonimul, care se desfăşoară între 9 şi 18 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Actorii Andi Vasluianu, Dorian Boguţă şi Emanuel Pârvu au scris scenariile şi şi-au regizat poveştile a căror acţiune este legată de locul în care se desfăşoară festivalul, Delta Dunării.

Citiţi şi Andi Vasluianu: „Joc mai întâi pentru mine. Nu e vorba de egoism“

Cele trei scurtmetraje vor fi prezentate publicului în premieră la Festivalul Anonimul, pe 16 august, ca parte dintr-un film colectiv – „Omnibus Anonimul 10″, o continuare a programului „Actori în spatele camerei”, iniţiat de organizatorii evenimentului în 2008.

„A orchestra un film cap-coadă nu este atât de uşor cum ni se pare nouă actorilor. În timpul filmărilor, mă simţeam inutil când actorii nu reuşeau să facă exact ce le ziceam, aş fi vrut să intru pe teren. Dar vreau să mai trăiesc această experienţă, asta e clar, m-a bucurat şi le mulţumesc pentru răbdare celor doi actori, în special, şi echipei.”

Andi Vasluianu

În cadrul programului, de-a lungul anilor, la Anonimul au fost prezentate filme regizate de Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston, Ben Affleck, Sean Penn, Helen Hunt, Isabella Rossellini, Sarah Polley, Kenneth Branagh, Bob Hoskins, Jude Law, Ewan McGregor, Adrian Grenier, Anthony Hopkins, Casey Affleck şi Tommy Lee Jones.

În 2013, vor fi, de asemenea, prezentate titluri regizate de Dustin Hoffman şi Isabella Rossellini.

Viaţa actorilor

Filmul regizat de Dorian Boguță urmăreşte povestea unui scenarist şi a unui actor care vorbesc despre proiectele lor profesionale, dar ajung să-şi împărtaşească sentimente intime şi să-şi facă reproşuri, notează Mediafax. Cu ajutorul berii şi al vinului îşi regândesc şi derulează înapoi discuţia, în scurtmetrajul „Un duet”.

„Chiar de la început, când mi s-a propus să intru în acest proiect, am zis «da» cu multă bucurie. Să se facă mai multe filme cu actori în roluri de regizori cu tema «Delta» e o idee foarte inspirată. O temă – mai multe filme, mai multe viziuni. O provocare excelentă pentru toţi. Am asistat la acest proiect şi am văzut acel licăr în ochii tuturor care erau implicaţi. Semn bun.”

Dorian Boguţă

Ediţia aniversară a Festivalului Anonimul se va desfăşura în perioada 9 – 18 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

 

Foto credit: Petrică Tănase, Petrică Tănase Photography

15
/05
/15

"Un etaj mai jos", de Radu Muntean, selectat în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes, beneficiază de critici elogioase, editorii The Hollywood Reporter afirmând că pelicula "este puternică, tăioasă şi revoluţionară", în timp ce Variety spune că "este un anti-thriller captivant".

15
/05
/15

Creatorul legendarei francize post-apocaliptice „Mad Max”, genialul George Miller ocupă din nou scaunul regizoral şi aduce, din 15 mai, pe marile ecrane „Mad Max: Drumul Furiei”, o nouă incursiune în universul exploziv al lui Max Rockatansky.

14
/05
/15

 Cinema-Edu a pus trei filme în valiză și în curând pornește prin țară. În lunile mai și iunie, educația cinematografică devine materie de studiu pentru elevii din cinci orașe: Ploiești( 19-20 mai, Club Cinema Twins), Craiova(21-22 mai, Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman), Mediaș( 26-27 mai, Cinema Mediensis), Târgu Mureș(28-29 mai, Cinema Arta) și Roman(3-4 iunie, Colegiul Național Roman-Vodă).

14
/05
/15

Cea de-a 68-a ediție a Festivalului de la Cannes a început ieri, pe Coasta de Azur, cu filmul La Tête haute, în regia lui Emmanuelle Bercot. Timp de 12 zile, o selecție a celor mai bune producții noi, majoritatea în premieră mondială, rulează pe ecranele festivalului. Peste 30 dintre ele vor fi aduse pentru prima dată publicului din România, între 23 și 29 octombrie, la cea de-a șasea ediție Les Films de Cannes à Bucarest.

13
/05
/15

Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes începe astăzi, cele mai mari staruri din lume fiind aşteptate pe Croazetă, până pe 24 mai. Ediţia din acest an are şi o regulă strictă: pozele selfie sunt interzise pe covorul roşu.

12
/05
/15

 În luna mai, Merci Charity Boutique (MCB) împreună cu Acuarela Bufet organizează Charity Lunch #4 - un prânz pentru tine sau un cadou special oferit unui prieten, cu o personalitate pe care o admiră.

12
/05
/15

Caravana Docuart poposește vineri, 15 mai, la Timișoara. în cadrul StudentFest. Puteți vedea documentare românești în mansarda Facultății de Arte și Design, din strada Oituz nr 4, vineri de la ora 23 și sâmbătă (de Noaptea Muzeelor), de la aceeași oră. Intrarea e liberă.

11
/05
/15

CRONICĂ DE FILM Bazat pe o piesă de teatru și un scenariu scrise de (actorul și dramaturgul) Mimi Brănescu, „Acasă la tata”, debutul în regie al lui Andrei Cohn, se afișează ca o farsă sub care se ascunde o dramă la foc mic despre sentimentul ratării și regretul pierderii tinereții.

11
/05
/15

Cineasta franceză Agnès Varda, supranumită "bunica noului val francez", va primi premiul Palme d'Or onorific la cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes. Premiul îi va fi înmânat în timpul ceremoniei de închidere a prestigiosului eveniment, care are loc anul acesta în perioada 13 - 24 mai.

08
/05
/15

Recent selecționat la Festivalul de Film de la Cannes 2015 în secțiunea oficială Un Certain Regard, filmul COMOARA/THE TREASURE va avea premiera în cinematografele din România în data de 29 mai. Regia și scenariul îi aparțin lui Corneliu Porumboiu.

07
/05
/15

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Ultimul lungmetraj realizat în România de Mircea Săucan înainte de a fi interzis și, apoi, de a pleca în Israel, „O sută de lei” (1973) este, alături de „Meandre” (1967), al aceluiași cineast, unul dintre cele mai moderne filme ale cinematografiei române.