Un pic de flamenco cu “Ballet Nacional de España” (și câteva curiozități despre acest dans)
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-pic-de-flamenco-cu-ballet-nacional-de-espana-si-cateva-curiozitati-despre-acest-dans/

“Baletul Naţional din Spania”, condus de marele dansator şi coregraf Antonio Najarro, a împlinit anul acest patru decenii de la înfiinţare. Iată un scurt fragment dintr-un recent spectacol aniversar susţinut de artiştii Companiei “Ballet Nacional de España”

Un articol de Petre Ivan|3 August 2018

Curiozitati despre flamenco

– Flamenco este considerat a fi un mix de culturi, În speță cultura andaluză, arabică, islamică și țigănească.

– Primul cântec flamenco a fost un cântec pasional și disperat al țăranilor andaluzi marginalizati.

– Flamenco are astăzi peste 50 de stiluri muzicale.

– Conform tradiției, dansatorii tineri de flamenco nu sunt considerați perfecti, întrucat nu posedă maturitatea emoțională necesară acestui gen de dans. Prin urmare, cu cât dansatorii sunt mai în vârstă, cu atât sunt considerați mai buni, mai apropiați de… perfectiune.

– Japonia are mai multe academii si școli de flamenco decât Spania…

 

Foto: Ballet Nacional de España – facebook

02
/10
/18

Agenţia de publicitate Papaya Advertising a lansat, ieri, un clip numit “Copiii referendumului”, prin care îndeamnă la boicotarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie. Spotul, inspirat din serialul “The Handmaid’s Tale” (“Povestea slujitoarei”), în care este descrisă viaţa din Gilead, un stat condus de un regim totalitar ultra-religios, unde femeile sunt folosite pentru a procrea, s-a viralizat în scurt timp pe rețelele de socializare.

21
/09
/18

Emilia Clarke, actrița care interpretează rolul lui Daenerys Targaryen, Mama Dragonilor, în "Game of Thrones" - câștigătorul ediției din acest an a premiilor Emmy pentru cel mai bun serial dramatic - a postat o fotografie pe Instagram prezentandu-si noul tatuaj cu dragoni zburători. Poza a devenit virală în doar câteva ore.

03
/08
/18

Format din 160 de cântăreți, „Angel City Chorale” este un cor din Los Angeles, condus de fondatorul și regizorul artistic Sue Fink, recunoscut pentru melanjul ingenios de ritmuri si stiluri muzicale. La începutul lunii iulie, Angel City Chorale a concurat la emisiunea de televiziune America's Got Talent, cu “Africa”, o piesă în cadrul căreia membrii corului au impresionat prin crearea unor zgomote asemănătoare ploii si tunetelor cu ajutorul degetelor și propriilor corpuri.

27
/07
/18

Elvis Presley sosind la o sesiune de înregistrări la studiourile MGM, în Culver City, California, pe 29 iulie 1970. Îl vedem, în aceste imagini cu adevărat spectaculoase, pe Regele Rock 'n' Roll-ului la vârsta de 35 de ani, obosit și preocupat de numeroasele sale proiecte.

17
/07
/18

Organizat pe parcursul întregii luni iulie, în perioada 1-31, Festivalul Gion Matsuri este cel mai spectaculos eveniment organizat de templul Yasaka din vechiul oraș Kyoto. Festivalul culminează la 17 iulie cu o paradă impresionantă (Yamaboko-junko) de care alegorice “hoko” și „yama”.

13
/07
/18

„Antonei cel Mare* spunea că semnele după care se cunoaște un suflet rațional și virtuos sunt: privirea, mersul, glasul, râsul ocupațiile și întâlnirile cu oamenii (...)”, precizează vocea lui Constantin Noica, la începutul acest fragment video -  singura filmare existentă cu marele filozof român.

10
/07
/18

Chiar dacă “Zbornaia” lui Putin a ratat, la mustață, semifinalele Cupei Mondiale organizate pe teren propriu, viața la Moscova continuă să se desfășoare în ritm normal, "departe de 'Zgomotul și Furia' lumii dezlănțuite", ori de știrile londoneze despre agentul neurotoxic Novichok.

Page 1 of 41234