Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București își serbează ziua
https://www.ziarulmetropolis.ro/universitatea-nationala-de-arta-teatrala-si-cinematografica-din-bucuresti-isi-serbeaza-ziua/

În fiecare 30 ianuarie, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti îl sărbătoreşte pe I.L. Caragiale, patronul spiritual al instituţiei.

Un articol de Liliana Matei|28 ianuarie 2018

„Ne lăsăm inspirați de creativitatea, originalitatea, ludicul și umorul lui Caragiale, pentru a vă primi pe dumneavoastră, invitații noștri, într-o atmosferă veselă în care își găsește locul și sobrietatea academică”, se arată într-un comunicat de presă. „Am pus la cale un program pentru gusturi și așteptări care mai de care.”

Programul va începe la ora 12.00, la Sala Ileana Berlogea, unde prof. univ. dr. Florin Zamfirescu va primi, în cadrul unei ceremonii, titlul de Professor Emeritus.

Tot în Sala Ileana Berlogea, de la orele 14.00, vor fi întâmpinați toți profesorii seniori și personalul didactic auxiliar cu activitate notabilă în UNATC. Reuniunea va sta sub semnul recunoașterii activității desfășurate, prin acordarea diplomelor de excelență. De la orele 18.00, programul va continua în Sala Cinema, unde se vor proiecta timp de 60 de minute, scurtmetraje producție UNATC („Pipa, sexul și omleta” – regie: Ana-Maria Comănescu (absolventă Arta Regiei de Film); „Broken” – regie: Alexandru Mironescu (absolvent Arta Regiei de Film); „Nu mor caii când vor câinii” – regie: Cristian Radu (absolvent Film de Animație); „O noapte în Tokoriki” – regie: Roxana Stroe (absolventă Arta Regiei de Film)

Iar de la 19.30, studenții din anul III, Actorie – clasa conf. univ. dr. Paul Chiribuță, vor juca „Bădăranii” de Carlo Goldoni, în sala Cinema a UNATC.

01
/09
/15

Expoziția „De la propaganda politică la baby boom” este deschisă până pe 1 octombrie, la SWAN Technology Park, Kingston Building (Șos. București Nord nr. 15-23, Pipera).

31
/08
/15

NOUA GENERAŢIE DE ARTIŞTI. Lia Sinchevici (25 spre 26 de ani). Actriţă. Basarabeancă. Finalistă în acest an la Gala  HOP, care urmează să aibă loc la Costineşti. A jucat deja în filme de serie B. A jucat şi cu Jean-Claude Van Damme, şi cu Shia LaBeouf. Acum îşi construieşte un nume în teatrul românesc. Cum? Lia Sinchevici e – toată – o poveste.

31
/08
/15

Mii de oameni au venit seara trecută pe esplanada Operei Naționale București pentru a lua parte la un eveniment îndelung așteptat: ,,Promenada Operei”, cea de-a IX-a ediție, eveniment care s-a desfășurat sub conceptul Open Air Opera Classica, marcă a unei stagiuni aflate sub semnul unora dintre cele mai aplaudate titluri de operă şi de balet din întreaga lume.

30
/08
/15

NOUA GENERAȚIE DE ARTIȘTI Astăzi vi-l prezentăm pe Andrei Huțuleac (douăzeci și patru de ani), actor, pe la Metropolis, pe la Godot, pe la Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”. Un actor, dar și un personaj, căci Huțuleac este, dacă nu știați, și puțin cam poet.

29
/08
/15

După două seri de filme la poalele Tâmpei, pe 26 și 27 august, și după nouă orașe parcurse, Caravana se îndreaptă spre București pe 29 august, cu nouă dintre cele mai bune filme alese din programul de scurtmetraje al Caravanei Filmelor NexT. 

29
/08
/15

Începând cu data de 1 septembrie 2015, UNATC ”I.L.Caragiale” îi așteaptă pe toți cei pasionați de studii în domeniile Teatru și Cinematografie să se înscrie la concursul de admitere, pentru anul universitar 2015-2016.

28
/08
/15

Până pe 1 octombrie, în capitală, în primul muzeu privat din România, PostModernism Museum, poate fi văzută expoziţia “De la propaganda politică la baby boom”. Aceasta se opreşte la cinci creatori: Ary Murnu, Jules Perahim, Eugen Taru, Val Munteanu, Nell Cobar, urmărind cariera lor în pictură şi grafică, cu precădere în domeniul ilustraţiei de carte şi al caricaturii.

28
/08
/15

Gigi Căciuleanu va dansa din nou, pe scena pe care a debutat cu 50 de ani în urmă, în noua sa creație coregrafică, „UN MINUT DE DANS sau UF !!!”. Premiera spectacolului va avea loc pe 5 și 6 septembrie, orele 20.00, la Teatrul Mic și va fi prezentată în cadrul Festivalului Internațional George Enescu. Acum 50 de ani, cel mai important coregraf de origine română, Gigi Căciuleanu, debuta ca dansator pe scena Teatrului Mic, sub îndrumarea lui Miriam Răducanu.