UNTEATRU sărbătorește 7 ani cu un festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/unteatru-sarbatoreste-7-ani-cu-un-festival/

UNTEATRU sărbătoreşte şapte ani de existenţă şi organizează cu acest prilej zilele UNTEATRU – „un micro-festival de teatru, concerte şi prietenie”, care va avea loc între 19-23 iulie.

Un articol de Liliana Matei|15 iulie 2017

„La mulți ani dragul nostru prieten! 7 e un număr. Distins, ales, clar, vertical, încărcat și poate norocos, dar e un număr. De ani, de luni, de zile, peste 2000 de zile pline de bucurie, alături de oameni dragi. 7 e un număr pe care sperăm să-l multiplicam la infinit. Ca într-un basm în care cifra asta magică pare un prag pe care dacă-l depășim, ni se arată minunile lumii toate. Am crescut în 7 ani cât alții în mai mulți, familia UNTEATRU e din ce în ce mai numeroasă și mai frumoasă. Când o să suflam în lumânări nu o să ne dorim altceva decât să fim mereu prea îndrăgostiți de ce facem, să ne entuziasmam prea tare, să ne supăram exagerat, să fim nejustificat de fericiți, să ne aventurăm periculos de mult, să mergem prea departe, să încercam cam mult, să îndrăznim nepermis de mult, să ne iubim prea de tot. La mulți mulți mulți înainte! Ne faci fericiți.” Iată declarația celor doi fondatori Andrei si Andreea Grosu. Zilele UNTEATRU 2017 adună spectacole în premieră națională, nume importante ale scenei teatrale, iar spațiul barului va găzdui concerte în bis la UNTEATRU, dar și în primă audiție.

Micro-festivalul de 5 zile se deschide cu un spectacol de Gigi Căciuleanu, Teatru Coregrafic în  premieră națională – „Eine kleine Nachtmusik”, un one man show cu Lari Giorgescu.

O altă premieră națională, în a 3-a zi de Zilele UNTEATRU, vine din partea lui Radu Iacoban, „Îngrijitorul” de Harold Pinter, cu Ionuț Grama, Liviu Pintileasa și Andrei Seușan.

Sărbătorind 50 de ani de carieră, regizorul Alexa Visarion și-a făcut debutul în teatrul independent din România cu un text montat în premieră națională „Hughie” de Eugene O’Neill, cu Richard Bovnoczki, Andrei Seușan. Spectacolul poate fi văzut pe 22 iulie, de la ora 14:30.

Aualeu Timișoara vine la București cu două spectacole: „Dragă Elena” și „Mens sana in corporativ sano”, pe 22, respectiv 23 iulie.

O atenție deosebită se acordă în acest an copiilor pentru care UNTEATRU a pregătit două momente pline de emoție:

Premiera Oficială – prima producție pentru copii a Teatrului UNTEATRU „Hansel și Gretel”, cu Mihaela Trofimov, Iolanda Covaci, Alex Ștefănescu și Ionuț Grama în regia Ioanei Petre.

Dimineața cu povești – povești interactive cu actorii UNTEATRU. Zilele Unteatru și pentru cei mici.

Concertele Zilele UNTEATRU aduc împreună prieteni vechi și noi, spațiul barului devenind cadru intim pentru versuri deștepte și ritmuri cu sens. Festivalul este deschis de băieții din Dorohoi – Fără Zahăr – iar Jurjak va veni pentru prima dată la UNTEATRU, sâmbătă, 20 iulie. Din nou, pe scenă, vor fi Byron, Partizan acustic, Maria Răducanu și Maxim Belciug.

14
/01
/16

Născută la 14 ianuarie 1941, la Bascom, Florida (SUA), Faye Dunaway împlineşte, astăzi, 75 de ani. Pe marele ecran s-a făcut remarcată cu rolurile din ''Bonnie and Clyde'' - în care a jucat alături de Warren Beaty și Gene Hackman, fim pentru care a primit o nominalizare la Oscar (1968) la categoria cea mai bună actriță în rol principal -, ''The Thomas Crown Affair'' și ''Chinatown''.

13
/01
/16

Câştigătorii prestigioaselor Globuri de Aur (2016) au avut parte de o şedinţă foto inedită, fiind imortalizaţi în alb şi negru de olandezii Inez van Lamsweerde și Vinoodh Matadin. (Foto: Globurile de Aur 2016 – Instagram)

13
/01
/16

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti în colaborare cu Arhiva Naţională de Filme din Ungaria (MaNDA) iniţiază în 2016 o serie de proiecţii ce are menirea să prezinte, cu scop educativ, istoria filmului maghiar. În 2016 se împlinesc 120 de ani de la prima proiecţie de film din Budapesta şi de la deschiderea primului cinematograf în Budapesta, iar cu ocazia aniversării milenare s-a filmat primul film în Ungaria.

12
/01
/16

CRONICĂ DE FILM „The Hateful Eight”/„Cei opt odioşi”, noua nebunie autoreferenţială a lui Quentin Tarantino, este, în subtext, un puternic film politic, camuflat sub forma unui western în care sângele acaparează treptat şi fără ezitare ecranul.