„Uși Deschise” UNATC – Ediția XXIII – 7-9 aprilie 2022
https://www.ziarulmetropolis.ro/usi-deschise-unatc-editia-xxiii-7-9-aprilie-2022/

În perioada 7-9 aprilie, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti organizează cea de-a XXIII-a ediţie a Uşilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 şi Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

Un articol de Petre Ivan|4 aprilie 2022

După cei doi ani de restricții cauzate de contextul pandemic, ediția actuală a Ușilor Deschise UNATC are bucuria de a se reîntoarce la tradiția întâlnirilor față în față și a interacțiunii directe cu publicul. Timp de trei zile, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” își deschide larg porțile și invită pe toți cei interesați de programele sale de studiu să experimenteze pe viu viața de student și de membru deplin al acestei comunități artistice și universitare.

Cei care își doresc o carieră artistică în domeniul teatral, cinematografic sau media vor putea participa la ateliere sau cursuri deschise de actorie, regie, imagine, fotografie, coregrafie, multimedia, păpuși-marionete, sunet și montaj etc. În program nu vor lipsi proiecții de film, spectacole întregi, un flashmob realizat de studenții UNATC, precum și multe altele.

Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC) este o instituţie publică de învăţământ superior recunoscută pe plan internațional. Prin programele sale care pun accentul pe cercetare, inovație, diversitate și interdisciplinaritate, universitatea le oferă studenților oportunitatea de a se specializa în domeniul teatrului și filmului, precum și în domenii mixte, la nivel de licență, masterat și doctorat.

UNATC nu s-a lăsat blocată de restricțiile pandemice și, în paralel cu activitatea universitară de profil, a desfășurat în ultimii doi ani un amplu proiect de renovare și modernizare a sediilor sale, devenind parte activă a procesului educațional artistic și oferind unul din cele mai imersive spații academice din Europa.

Programul complet al evenimentului va fi public pe www.unatc.ro și pe rețelele de socializare ale UNATC. Participarea este gratuită.

Citiţi şi:
06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

03
/11
/23

În luna noiembrie, compania independentă de teatru Vanner Collective își aduce pe scenă spectacolele atât în spațiile consacrate, cât și în cadrul proiectului „Deschis - microstagiune de spectacole invitate”, de la Teatrul Masca din București, și în programul Festivalului Caleido, care se va desfășura în 2023 la Timișoara.

02
/11
/23

La începutul lunii noiembrie, MNAC deschide noul sezon expozițional, Art Safari Stars Edition continuă să atragă iubitorii artelor vizuale pe Lipscani cu două noi expoziții, iar la MNAR sezonul de toamnă s-a lansat cu un important eveniment dedicat sculpturii.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!