VIDEO Argo al lui Ben Affleck este marele câştigãtor de la ediṭia Oscarurilor din 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-argo-al-lui-ben-affleck-este-marele-castigator-de-la-edi%e1%b9%adia-oscarurilor-din-2013/

Lungmetrajul „Argo”, de Ben Affleck, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 85-a gală de decernare a acestor distincţii, care a avut loc la Los Angeles.  Site-ul filmreporter.ro a acoperit evenimentul printr-un live text. La ora 6:50, ora României, în aplauzele publicului, Jack Nicholson a anunṭat premiul pentru Cel mai […]

Un articol de Andrada Văsii|25 februarie 2013

Lungmetrajul „Argo”, de Ben Affleck, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 85-a gală de decernare a acestor distincţii, care a avut loc la Los Angeles. 

Site-ul filmreporter.ro a acoperit evenimentul printr-un live text. La ora 6:50, ora României, în aplauzele publicului, Jack Nicholson a anunṭat premiul pentru Cel mai bun film. El a fost ajutat de Michelle Obama, care a intrat Live de la Casa Albă. Câştigãtorul a fost nimeni altul decât Argo, filmul care îl are în rol principal pe Ben Affleck. Regizorul, vãdit emoṭionat, a ṭinut un discurs spontan.

Oscarul pentru Cel mai bun actor i-a revenit lui Daniel Day-Lewis pentru rolul din Lincoln şi a fost înmânat de cãtre Meryl Streep.


Cea mai bunã actriṭã a fost desemnatã Jennifer Lawrence, pentru rolul din Silver Linings Playbook.

Neaşteptat pentru public a fost momentul în care Steven Spielberg nu a luat Oscarul pentru regie, ci Ang Lee. In acelaşi timp, câştigãtorul Oscarului pentru scenariu original a fost Quentin Tarantino cu Django Unchained.

Oscarul pentru Cel mai bun film strãin i-a revenit lui Michael Haneke pentru producṭia Amour, regizorul declarând cã îi mulṭumeşte ,,soṭiei, centrul vieṭii mele’’.

Oscarul pentru Cel mai bun documentar a revenit producṭiei Searching for Sugar Man. Protagonistul Sixto Rordriguez a refuzat sã revinã la gala de decernare pentru a nu primi laudele în locul realizatorilor documentarului.

Oscarul pentru Cel mai bun scurtmetraj a fost adjudecat de cãtre Curfew. Oscarul pentru Imagine şi efecte vizuale a fost luat de filmul Viaṭa lui Pi.

Din nou publicul a beneficiat de o surprizã în momentul în care s-a anunṭat Oscarul pentru Cea mai bunã animaṭie. Acesta a fost câştigat de cãtre Brave, cu toate cã favoritul era Wreck-it-Ralph.

Oscarul pentru Cel mai bun rol secundar i-a revenit lui Cristoph Waltz, care i-a mulṭumit ,,cu nesfârşitã recunoştinṭã’’ lui Quentin Tarantino.

Vãdit plictisit, publicul a asistat la un moment muzical cu Barbara Streisand şi Norah Jones, dar şi la un moment cu Catherine Zeta Jones, care a cântat şi dansat exact ca în musicalul Chicago; Jennifer Hudson nu s-a lãsat mai prejos şi a prezentat un moment din Dreamgirls.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.

31
/01
/24

Povestea din Ivona, Principesa Burgundiei de Witold Gombrowicz, cel mai mare dramaturg polonez, este adusă în contemporaneitate de Andrei și Andreea Grosu, la Teatrul Nottara, într-o montare inedită, tulburătoare, care îi va oferi spectatorului ocazia să se privească într-o oglindă a adevărului frust, neîndulcit. Premiera oficială are loc pe 9 februarie, la Sala „George Constantin”, de la ora 19:30.

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

30
/01
/24

Într-un spectacol-colaj mod portret, „Caracatița“, care marchează și prima întâlnire artistică a Catincăi Drăgănescu cu Teatrul Masca, regizoarea stratifică familia disfuncțională contemporană, în care părintele se cunoaște prin „Copilul meu, niciodată!”, iar copilul pare mai degrabă nevoit să se crească singur și, deloc întâmplător, să-și găsească refugiul în abuzul de substanțe.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

30
/01
/24

Universul magic al filmelor de animație pentru copii își deschide porțile pentru publicul cu deficiențe de auz din România. Ochi și urechi, noul proiect pus la cale de Animest, cu sprijinul Fundației Orange, le va oferi spectatorilor o experiență de vizionare adaptată nevoilor lor, accesibilă atât în sala de cinema, cât și în sălile de clasă sau în fața ecranelor de acasă.

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.