VIDEO Argo al lui Ben Affleck este marele câştigãtor de la ediṭia Oscarurilor din 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-argo-al-lui-ben-affleck-este-marele-castigator-de-la-edi%e1%b9%adia-oscarurilor-din-2013/

Lungmetrajul „Argo”, de Ben Affleck, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 85-a gală de decernare a acestor distincţii, care a avut loc la Los Angeles.  Site-ul filmreporter.ro a acoperit evenimentul printr-un live text. La ora 6:50, ora României, în aplauzele publicului, Jack Nicholson a anunṭat premiul pentru Cel mai […]

Un articol de Andrada Văsii|25 februarie 2013

Lungmetrajul „Argo”, de Ben Affleck, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 85-a gală de decernare a acestor distincţii, care a avut loc la Los Angeles. 

Site-ul filmreporter.ro a acoperit evenimentul printr-un live text. La ora 6:50, ora României, în aplauzele publicului, Jack Nicholson a anunṭat premiul pentru Cel mai bun film. El a fost ajutat de Michelle Obama, care a intrat Live de la Casa Albă. Câştigãtorul a fost nimeni altul decât Argo, filmul care îl are în rol principal pe Ben Affleck. Regizorul, vãdit emoṭionat, a ṭinut un discurs spontan.

Oscarul pentru Cel mai bun actor i-a revenit lui Daniel Day-Lewis pentru rolul din Lincoln şi a fost înmânat de cãtre Meryl Streep.


Cea mai bunã actriṭã a fost desemnatã Jennifer Lawrence, pentru rolul din Silver Linings Playbook.

Neaşteptat pentru public a fost momentul în care Steven Spielberg nu a luat Oscarul pentru regie, ci Ang Lee. In acelaşi timp, câştigãtorul Oscarului pentru scenariu original a fost Quentin Tarantino cu Django Unchained.

Oscarul pentru Cel mai bun film strãin i-a revenit lui Michael Haneke pentru producṭia Amour, regizorul declarând cã îi mulṭumeşte ,,soṭiei, centrul vieṭii mele’’.

Oscarul pentru Cel mai bun documentar a revenit producṭiei Searching for Sugar Man. Protagonistul Sixto Rordriguez a refuzat sã revinã la gala de decernare pentru a nu primi laudele în locul realizatorilor documentarului.

Oscarul pentru Cel mai bun scurtmetraj a fost adjudecat de cãtre Curfew. Oscarul pentru Imagine şi efecte vizuale a fost luat de filmul Viaṭa lui Pi.

Din nou publicul a beneficiat de o surprizã în momentul în care s-a anunṭat Oscarul pentru Cea mai bunã animaṭie. Acesta a fost câştigat de cãtre Brave, cu toate cã favoritul era Wreck-it-Ralph.

Oscarul pentru Cel mai bun rol secundar i-a revenit lui Cristoph Waltz, care i-a mulṭumit ,,cu nesfârşitã recunoştinṭã’’ lui Quentin Tarantino.

Vãdit plictisit, publicul a asistat la un moment muzical cu Barbara Streisand şi Norah Jones, dar şi la un moment cu Catherine Zeta Jones, care a cântat şi dansat exact ca în musicalul Chicago; Jennifer Hudson nu s-a lãsat mai prejos şi a prezentat un moment din Dreamgirls.

15
/01
/24

Scriem cuvinte în grabă, le rostim în grabă. Folosim adesea structuri gramaticale greşite, preluate multe dintre ele din mass-media şi propagate cu o viteză uimitoare. Pe Facebook, pe whatsApp, aruncăm cuvinte, propoziții, toate scrise rapid și cel mai adesea fără grijă. Corectitudinea exprimării nu prea mai interesează pe nimeni.

15
/01
/24

Teatrul Maghiar de Stat Cluj își ia cu tristețe rămas bun de la actorul András Csíky, laureat al premiilor Kossuth și Jászai Mari, distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate, care s-a stins din viață în data de 13 ianuarie 2024, la vârsta de 94 de ani

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.