VIDEO Argo al lui Ben Affleck este marele câştigãtor de la ediṭia Oscarurilor din 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-argo-al-lui-ben-affleck-este-marele-castigator-de-la-edi%e1%b9%adia-oscarurilor-din-2013/

Lungmetrajul „Argo”, de Ben Affleck, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 85-a gală de decernare a acestor distincţii, care a avut loc la Los Angeles.  Site-ul filmreporter.ro a acoperit evenimentul printr-un live text. La ora 6:50, ora României, în aplauzele publicului, Jack Nicholson a anunṭat premiul pentru Cel mai […]

Un articol de Andrada Văsii|25 februarie 2013

Lungmetrajul „Argo”, de Ben Affleck, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 85-a gală de decernare a acestor distincţii, care a avut loc la Los Angeles. 

Site-ul filmreporter.ro a acoperit evenimentul printr-un live text. La ora 6:50, ora României, în aplauzele publicului, Jack Nicholson a anunṭat premiul pentru Cel mai bun film. El a fost ajutat de Michelle Obama, care a intrat Live de la Casa Albă. Câştigãtorul a fost nimeni altul decât Argo, filmul care îl are în rol principal pe Ben Affleck. Regizorul, vãdit emoṭionat, a ṭinut un discurs spontan.

Oscarul pentru Cel mai bun actor i-a revenit lui Daniel Day-Lewis pentru rolul din Lincoln şi a fost înmânat de cãtre Meryl Streep.


Cea mai bunã actriṭã a fost desemnatã Jennifer Lawrence, pentru rolul din Silver Linings Playbook.

Neaşteptat pentru public a fost momentul în care Steven Spielberg nu a luat Oscarul pentru regie, ci Ang Lee. In acelaşi timp, câştigãtorul Oscarului pentru scenariu original a fost Quentin Tarantino cu Django Unchained.

Oscarul pentru Cel mai bun film strãin i-a revenit lui Michael Haneke pentru producṭia Amour, regizorul declarând cã îi mulṭumeşte ,,soṭiei, centrul vieṭii mele’’.

Oscarul pentru Cel mai bun documentar a revenit producṭiei Searching for Sugar Man. Protagonistul Sixto Rordriguez a refuzat sã revinã la gala de decernare pentru a nu primi laudele în locul realizatorilor documentarului.

Oscarul pentru Cel mai bun scurtmetraj a fost adjudecat de cãtre Curfew. Oscarul pentru Imagine şi efecte vizuale a fost luat de filmul Viaṭa lui Pi.

Din nou publicul a beneficiat de o surprizã în momentul în care s-a anunṭat Oscarul pentru Cea mai bunã animaṭie. Acesta a fost câştigat de cãtre Brave, cu toate cã favoritul era Wreck-it-Ralph.

Oscarul pentru Cel mai bun rol secundar i-a revenit lui Cristoph Waltz, care i-a mulṭumit ,,cu nesfârşitã recunoştinṭã’’ lui Quentin Tarantino.

Vãdit plictisit, publicul a asistat la un moment muzical cu Barbara Streisand şi Norah Jones, dar şi la un moment cu Catherine Zeta Jones, care a cântat şi dansat exact ca în musicalul Chicago; Jennifer Hudson nu s-a lãsat mai prejos şi a prezentat un moment din Dreamgirls.

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.

11
/12
/23

Pentru 10 zile, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat în Statele Unite ale Americii în cadrul turneului aniversar „Madrigal 60 – The Magic of Winter”, primul pe care artiștii l-au susținut în America după 35 de ani.

07
/12
/23

Legendarul cineast maghiar Béla Tarr va primi sâmbătă seară, la Berlin, un premiu onorific din partea Academiei Europene de Film. Cu această ocazie, publicăm un eseu despre cinemaul său foarte special.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

07
/12
/23

TEATRUL SE (ŞI) CITEŞTE, primul sezon al podcastului realizat de Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” continuă cu un nou invitat. De această dată, Zomir Dimovici se întoarce în lumea cuvintelor trădate şi îl are ca partener de conversaţie pe Sorin Gherguţ, traducător, poet şi redactor de carte.