VIDEO „Bani din cer“, cu Bendeac şi Virginia Mirea, la Antena 1
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-bani-din-cer-cu-bendeac-si-virginia-mirea-la-antena-1/

„Bani din cer“ în regia lui Horaţiu Mălăele este al treilea spectacol din proiectul Teatru TV care va fi difuzat în seara aceasta, de la ora 20.30, pe Antena 1.

Un articol de Judy Florescu|27 martie 2013

„Bani din cer“ în regia lui Horaţiu Mălăele este al treilea spectacol din proiectul Teatru TV care va fi difuzat în seara aceasta, de la ora 20.30, pe Antena 1.

Viaţa obişnuită şi nefericită a lui Henry Perkins, jucat de George Mihăiţă, ia o întorsătură bruscă atunci când, accidental, acesta ridică o servietă asemătoare cu a lui, dar plină cu bani. Întreaga întâmplare coincide cu ziua lui de naştere, pentru care familia îi organizează o petrecere la care apar neinvitaţi doi detectivi şi un taximetrist, iar de aici răsturnările de situaţie se ţin lanţ.

Piesa „Bani din cer“ a fost scrisă de dramaturgul britanic Ray Cooney în 1994, an în care a avut şi premiera la Londra, iar autorul a fost deopotrivă regizor şi personajul principal al spectacolului. În 2006, scenariul a fost adaptat pentru marele ecran.

„Cred că, uneori, oamenii de televiziune au datoria de a da examene în faţa telespectatorilor. Dupa şapte ani de tv, mă prezint în faţa dumneavoastră, miercuri seara, cu «Bani din cer». Fiind în regia perfectă a lui Horaţiu Mălăele şi avându-l ca partener pe George Mihăiţă, s-ar spune că e o dovadă de curaj. Acum nu pot avea scuze. Rezist sau nu rezist pe scenă în asemenea context?“, a declarat actorul Mihai Bendeac. „Statutul de jurat România Dansează pe probleme de prezenţă scenică mă cam obligă să şi demonstrez că eu însumi sunt în măsură să vorbesc despre asta. Şi dacă, acasă, în faţa televizorului, această farsă poliţistă genială va avea măcar jumătate din reacţia pe care publicul a avut-o în sală, la înregistrare, cred că pot trece examenul“ a spus Mihai Bendeac.

Din distributia spectacolului „Bani din cer“ fac parte: Mihai Bendeac, George Mihăiţă, Virginia Mirea, Mihaela Teleoacă, Şerban Georgevici, Eugen Racoţi şi Gheorghe Dănilă.

Iată ce au declarat vedetele, pentru Ziarul Metropolis, după spectacolul înregistrat la Antena 1, miercurea trecută, la Teatrul de Comedie:

Cornel Ilie: E a treia oară când văd spectacolul. L-am văzut în 2004 de două ori, era cu Dan Tudor atunci. Ideea de teatru tv mi se pare senzaţională. Am crescut uitându-mă la teatru tv, adică eu am fost generaţia care se uita la teatru tv luni seara şi marţi dimineaţa îl vedeam în reluare.“

Ştefana Samfira: Spectacolul a fost superb. Ideea de teatru tv mi se pare foarte bună şi poate mai reaminteşte majorităţii oamenilor să mai meargă şi la teatru. E cel mai bine pentru cei care sunt în afara Bucureştiului, care rar au şansa la câte un turneu, e o ocazie pentru ei să vadă spectacolul.“

Citiţi şi: VIDEO „Doctori de femei“, de la Teatrul Metropolis, la Antena 1

Chef Joseph Hadad: „A fost bine. Am fost la primul spectacol «Doctori de femei», la «Pijamale» nu am fost fiindcă am fost plect din ţară. E prima dată când am venit la un teatru din România, eu fiind din Israel. Îmi place foarte mult spectacolul, a fost organizat cum trebuie. Aştept piesa următoare. Eu mă uit şi aici şi la televizor.“

Anca Pandrea: „Spectacolul s-a păstrat ca la premieră, pentru că eu şi Iurie Darie, iubirea vieţii mele, am fost la premiera acestui spectacol. Spectacolul s-a păstrat: nu s-au introdus glume proaste, gen şuşe. Spectacolul a rămas pur. Ideea de teatru tv mi se pare foarte bună, fiindcă publicul poate fi educat printr-un spectacol de teatru.“

Citiţi şi: VIDEO Antena 1 difuzează astăzi „Pijamale“, spectacolul de la Teatrul Metropolis

16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).