VIDEO Dezvăluiri despre aventura actriţei Marilyn Monroe cu Orson Welles, într-o nouă carte apărută în SUA
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-dezvaluiri-despre-aventura-actritei-marilyn-monroe-cu-orson-welles-intr-o-noua-carte-aparuta-in-sua/

Cartea „My Lunches with Orson”, apărută în Statele Unite ale Americii, conţine o serie de conversaţii purtate de Orson Welles cu prietenul său, Henry Jaglom, la începutul anilor 1980, în care regizorul vorbea despre „aventura” sa cu Marilyn Monroe.

Un articol de Andrada Văsii|23 iulie 2013

Cartea „My Lunches with Orson”, apărută în Statele Unite ale Americii, conţine o serie de conversaţii purtate de Orson Welles cu prietenul său, Henry Jaglom, la începutul anilor 1980, în care regizorul vorbea despre „aventura” sa cu Marilyn Monroe.

Cartea este descrisă de site-ul The Millions ca fiind „plină de divertisment, captivantă pentru cei care iubesc vechile bârfe de la Hollywood”.

Humphrey Bogart – „un laş”

Potrivit dezvăluirilor din acest volum, Orson Welles (foto sus- stânga) îl considera pe actorul american Humphrey Bogart „un laş”. De asemenea, Orson Welles spunea că actriţa Katharine Hepburn „s-a culcat cu tot oraşul”. Totodată, acesta vorbea despre întâlnirile romantice pe care le avea cu tânăra Marilyn Monroe, notează Mediafax.

Jurnaliştii de la cotidianul „The Guardian“ afirmă că relaţia dintre cei doi a început în anul 1947, când actriţa abia împlinea vârsta de 21 de ani. Cartea prezintă o parte din această poveste, potrivit căreia regizorul a avut „o scurtă aventură cu Marilyn Monroe, care s-a terminat cu un mic incident; un alt bărbat a crezut că soţia lui îl înşală cu Orson Welles şi a intrat în camera în care se aflau regizorul şi Marilyn Monroe, cineastul fiind lovit în maxilar de către soţul furios”.

Povestea unui simbol

Marilyn Monroe a făcut senzaţie ca model, actriţă şi cântăreaţă, jucând într-o serie de filme cu succes de public în anii ’50 şi la începutul anilor ’60 şi devenind un sex simbol inegalabil.

Marilyn Monroe a fost o prietenă de-ale mele. Obişnuiam să mă duc cu ea la petreceri, asta înainte să devină un star… Nimeni nu se uita la Marilyn. (…) I-am prezentat-o lui Darryl (Zanuck, un producător în vogă la Hollywood), şi a spus «Ce fată minunată», după care a spus să îl las în pace, că are destule astfel de feţe în stoc, cu 125 de dolari pe săptămână. Apoi, după şase luni, Darryl o plătea pe Monroe cu 400.000 de dolari.

Orson Welles,
regizor

Marilyn a murit pe 5 august 1962 din cauza unei supradoze de barbiturice, circumstanţele decesului ei, clasat oficial drept „sinucidere probabilă”, nefiind însă complet elucidate.

George Orson Welles (1915- 1985) a fost un regizor de film şi teatru, actor, scenarist, distribuitor şi producător american. Fiind considerat un copil minune, acesta a ajuns să exceleze în artele divertismentului şi spectacolului.

Foto credit: Cinemagia

13
/01
/21

Publicată pentru prima dată în Franța în 2020, cartea scrisă de Simone de Beauvoir în 1954, anul în care i se decerna Premiul Goncourt, și dedicată prietenei sale Zaza Lacoin, este disponibilă și în limba română, la Editura Litera. „Inseparabilele” este o nuvelă memorabilă despre prietenie și condiția femeii de-a lungul timpului.

13
/01
/21

Aflată în pregătire în colecția „musai” a Editurii Art, în traducerea lui Virgil Stanciu, „Anul fugarilor” semnată de britanicul Sunjeev Sahota este o carte despre migrație și lumea în care trăim, distinsă cu Premiul Uniunii Europene pentru Literatură și finalistă Booker Prize.

12
/01
/21

Scriitorul japonez Haruki Murakami s-a născut pe 12 ianuarie 1949, la Kyoto. Cartea sa pe care v-o propunem astăzi spre lectură este volumul de eseuri „Meseria de romanicer” (Editura Polirom, traducere din limba japoneză şi note de Andreea Sion).

11
/01
/21

Una dintre cele mai atrăgătoare noutăți propuse de Editura Humanitas Fiction în acest început de an este volumul „Dimineți la Café Rostand” de Ismail Kadare, în pregătire în colecția „Raftul Denisei”.

11
/01
/21

Pentru 2021, Editura Nemira pregătește noutăți editoriale și surprize de neratat – romane premiate, colecții noi, continuări de serii de autor, cât și reeditări mult așteptate.

07
/01
/21

CARTEA DE CINEMA Dialogul dintre literatură și cinema e vechi cât istoria filmului, însă nu a fost niciodată studiat pe cât ar fi meritat. O contribuție importantă la înțelegerea complexității acestei relații este volumul nou apărut „Adaptarea cinematografică a operelor literare”, de Anda Ionaș.

04
/01
/21

Albumul bilingv „Azur de Lisabona”/ „Azul de Lisboa”, realizat de Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona, cu sprijinul Fundației Bonte, a avut prezentarea oficială în ultima lună a anului.

30
/12
/20

2020 a fost un altfel de an, cu provocări complet diferite, dar ne bucurăm că, deși a fost greu pentru toată lumea, iubitorii de lectură, mari și mici, au ales să călătorească în cărți și s-au putut delecta cu aventuri magice. Pentru ei, Grupul Editorial Corint are în pregătire pentru anul viitor o listă bogată de cărți de ficţiune şi non-ficţiune pentru toate vârstele și toate gusturile. Dintre acestea, vă prezentăm cele mai așteptate 21 de titluri care cu siguranță vor influenţa modul de gândire în 2021.

20
/12
/20

Visele și călătoriile. În destinul personal, ele au configurat totul, spunea Nikos Kazantzakis, ale cărui jurnale Ziarul Metropolis vă invită să le citiți și recitiți.