VIDEO Ethan Hawke revine pe Broadway, în producţia „Macbeth“
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-ethan-hawke-revine-pe-broadway-in-productia-macbeth/

Actorul american Ethan Hawke revine pe scena din Broadway, într-o producţie după piesa de teatru „Macbeth“, de Willian Shakespeare, avanpremiera fiind stabilită pentru 24 octombrie, la Lincoln Center.

Un articol de Andrada Văsii|17 iunie 2013

Actorul american Ethan Hawke revine pe scena din Broadway, într-o producţie după piesa de teatru „Macbeth“, de Willian Shakespeare, avanpremiera fiind stabilită pentru 24 octombrie, la Lincoln Center, informează reuters.com.

„Macbeth“ va fi regizat de Jack O’Brien, care a coordonat şi apreciata trilogie „The Coast of Utopia“ a lui Tom Stopper din stagiunea 2006 – 2007, producţie care a câştigat un premiu Tony, şi pentru care Hawke a primit nominalizarea pentru „cel mai bun actor“, informează Mediafax.

Spectacolul are programată avanpremiera pentru data de 24 octombrie, iar premiera oficială este stabilită pentru 21 noiembrie la teatrul Vivian Beaumont de la Lincoln Center din New York. Piesa sângeroasă a lui Shakespeare, care este printre cele mai cunoscute şi cele mai interpretate, a fost una dintre cele patru producţii non-profit anunţate pentru următorul sezon de către reprezentanţii centrului.

O carieră dedicată artei

Hawke, în vârstă de 42 de ani, este prezent pe marile ecrane în filmul horror „Noaptea judecăţii“/„The Purge“, precum şi în partea a treia a seriei „Midnight“- „Înainte de miezul nopţii“ / „Before Midnight“, alături de Julie Delpy.

Actorul american a cunoscut faima ca actor de cinema în urmă cu mai mult de două decenii, începând cu filme precum „Cercul poeţilor dispăruţi“/„Dead Poets Society“ şi „Cu picioarele pe pământ“/ „Reality Bites“, şi continuând cu „Gattaca“ şi „Zi de instrucţie“/„Training Day“, pentru cel din urmă Hawke primind şi o nominalizare la Oscar. El a jucat în opera lui Shakespeare „Henry al IV -lea“ în 2003, regizat tot de Jack O’Brien, precum şi în „Pescăruşul“ şi „The Winter’s Tale“.

Printre producţiile din sezonul acesta de la Lincoln Center se numără „Domesticated“, de Bruce Norris, „Act One“, o adaptare a biografiei lui Moss Hart şi „The City of Conversation“, de Anthony Giardina.

Un spectacol cu tradiție

„Macbeth“ este o tragedie scrisă de William Shakespeare în anul 1606. Prima reprezentaţie atestată a avut loc în aprilie 1611, la teatrul Globe din Londra. Personajele reale care au inspirat această piesă sunt regii Macbeth, Duff şi Duncan, menţionaţi în cronicile Holinshed (1587).

Piesa este considerată una dintre dintre cele mai întunecate şi mai puternice tragedii din universul teatrului mondial. Cu o acţiune plasată în Scoţia, „Macbeth“ vorbeşte despre efectele psihologice şi politice corozive care apar atunci când protagonistul ei, lordul scoţian Macbeth, alege calea răului pentru a-şi împlini ambiţiile politice şi pentru a-şi domoli setea pentru putere.

El comite regicid pentru a deveni suveran, iar apoi decăderea lui morală continuă cu o domnie marcată de teroare şi de crime, comise pentru a rămâne la putere, împingând în cele din urmă ţara spre război civil. La final, Macbeth pierde toate acele lucruri care făceau ca viaţa lui să aibă un sens şi un scop, înainte de a muri el însuşi.

Foto credit: captură video „Ethan Hawke on Jimmy Kimmel Live“

01
/06
/17

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu susține și promovează și în cadrul ediției din acest an unele dintre cele mai importante spectacole de teatru de pe scena românească. Montări clasice sau cu abordări moderne, rupte din cotidian sau spunând povești cu tâlc, spectacolele create de instituții teatrale din România invită publicul la redescoperirea viziunilor regizorale de la noi din țară.

01
/06
/17

Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat, cartea pentru copii scrisă de Iulian Tănase și ilustrată de Alexia Udriște, care a fost bestseller-ul editurii Nemi la Bookfest 2017, ajunge mai aproape de copiii din Timișoara, Iași, Brașov, București și Sibiu.

01
/06
/17

Parcuri din toate sectoarele Capitalei gazduiesc astazi, Ziua Copilului,i evenimente dedicate zilei de 1 Iunie. De asemenea, de ziua lor, copiii vor beneficia de acces gratuit la Grădina Zoologică și vor avea oportunitatea de a vizita Muzeul Național Cotroceni sau sediul Televiziunii Române.

01
/06
/17

PREVIEW Începe a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca (2-11 iunie). Pentru că la un eveniment cinematografic atât de mare este esenţial să ştii ce filme vrei să vezi sau merită văzute, Ziarul Metropolis vă propune un ghid.

31
/05
/17

Nouă povestioare în câte două sau trei personaje (plus un prolog și un epilog de grup), despre căutările, nesiguranțele și ratările iubirii, dar și despre micile ei mari victorii.

31
/05
/17

„Când doi oameni se iubesc, se iubesc şi atât. Este importantă arderea sentimentului, nu timpul sau spaţiul în care se întâmplă.” - Nicu Alifantis. Îndrăgitul muzician, poet şi actor împlinește, astăzi, 63 de ani.

31
/05
/17

De 10 ani vă oferim spectacole și evenimente culturale de cea mai bună calitate. Cultura și toate lucrurile frumoase se pot savura, însă, cel mai bine, atunci când suntem sănătoși. Aflând despre criza de sânge care se acutizează în fiecare an pe perioada verii, ne-am hotărât să susținem această cauză extrem de importantă prin ceea ce facem cel mai bine, adică prin teatru.

31
/05
/17

Vineri, 2 iunie 2017, de la ora 19, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte cea de-a 16-a ediţie a Cineclubului FILM, în cadrul căreia va fi proiectat, de pe peliculă (35mm), un alt titlu notabil al istoriei filmului românesc, DINCOLO DE BARIERĂ (1965) de Francisc Munteanu, o adaptare a piesei de teatru „Domnişoara Nastasia” de George Mihail Zamfirescu.

30
/05
/17

Diana Cavallioti (31 de ani), rolul principal feminin din filmul românesc de mare succes „Ana, mon amour”, are, mai ales, o frumoasă carieră în teatru. În linii mari, toate acestea se cunosc. Din interviul care urmează veți afla detaliile. Cine, ce, de ce, unde, când, cum. Ca la Ziar.

30
/05
/17

Ediţia 2017 a Festivalului Euroregional de Teatru Timişoara TESZT s-a încheiat cu concertul lui Ivo Dimcev, Songs from my shows. A zecea ediţie a festivalului s-a desfăşurat între 21 şi 28 mai şi a prezentat publicului 29 de spectacole din 16 ţări, pe scenele Teatrului Maghiar “Csiky Gergely” Timişoara, la Cercul Militar şi în alte săli.

30
/05
/17

Revenită de la Cannes, unde a participat la gala aniversară de 70 de ani a festivalului, actrița franceză Isabelle Huppert a primit premiul Moliere pentru întreaga carieră cu prilejul decernării prestigioaselor premii ale teatrului francez. "Durează de secole, este unic din vremea grecilor ne reunim și cred că teatrul va dura timp de secole", a declarat Huppert la primirea premiului.

30
/05
/17

Știți tăcerea aceea grea, vibrantă, aproape palpabilă, care te cuprinde la teatru când energia cea mai bună curge pe scenă și de acolo spre tine? Dacă nu știți sentimentul, vă recomand să mergeți cu mai multă deschidere la teatru. Deschiderea asta poate prilejui un gust de neuitat, cel al poveștilor spuse onest, emoționant, puternic.