VIDEO „Everybody in the Piaţa Mare“ cu Zdob şi Zdub şi Horaţiu Mălăele, la TIFF 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-everybody-in-the-piata-mare-cu-zdob-si-zdub-si-horatiu-malaele-la-tiff-2013/

Festivalul Internaţional de Film Transilvania aduce la Sibiu, joi, 20 iunie, de la ora 19.30, cea mai bună muzică, alături de filmele multi-premiate cu care şi-a obişnuit spectatorii an de an.

Un articol de Andrada Văsii|22 mai 2013

Festivalul Internaţional de Film Transilvania aduce la Sibiu, joi, 20 iunie, de la ora 19.30, cea mai bună muzică, alături de filmele multi-premiate cu care şi-a obişnuit spectatorii an de an.

Etno-rockerii de la Zdob şi Zdub vor fi cei care vor concerta, anul acesta în Piaţa Mare, într-un spectacol programat  în cadrul TIFF Sibiu 2013.

Trupa din Republica Moldova este cunoscută pentru modul unic în care combină hardcore-ul şi folclorul românesc/moldovenesc şi pentru show-urile live spectaculoase.

Colaborări de excepție

Trupa Zdob şi Zdub a concertat în peste 20 ţări, la festivaluri de renume, şi a deschis show-urile unor trupe consacrate precum Red Hot Chili Peppers, Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Biohazard, Rollins Band, Rage Against The Machine, Soulfly, The Garbage şi Fun Lovin’ Criminals.

Beatles la țambal

În deschidere, pe scena din Piața Mare va urca trio-ul sibian „Domino“. Romulus Cipariu, Sebastian Marcovici și Valentin Oancea sunt cei trei sibieni care au avut ideea de a cânta Beatles la țambal și de a include acest instrument complex în multe alte combinații suprinzătoare. Muzica lor se încadrează în categoria rockului alternativ, însă are foarte multe influențe, mai ales din folclorul românesc, ceea ce face ca stilul lor să fie unul greu de definit.

O poveste fericită cu Horațiu Mălăele

Concertul din Piaţa Mare va fi urmat de premiera filmului „Funeralii fericite“, o comedie savuroasă şi plină de răsturnări de situaţie cu Horaţiu Mălăele în dublă ipostază, de regizor şi actor în rol principal. Pelicula este cea de-a doua realizare regizorală a lui Mălăele după succesul înregistrat cu „Nunta mută“ (2008) şi are în distribuţie actori consacraţi de teatru şi film – Igor Caras-Romanov, Mihai Gruia Sandu, Dorina Lazăr, Alexandru Bindea, Florin Zamfirescu – dar şi tinere talente precum Crina Semciuc sau Antoaneta Zaharia.

Coloana sonoră a filmului este semnată de celebrul compozitor Vladimir Cosma, care, de-a lungul carierei sale, a primit două premii Cézar pentru „Cea mai bună muzică de film“ pentru contribuția sa la producţiile „Diva“ (1982) și „Le Bal“ (1984).  La proiecţie va fi prezentă şi o parte din echipa filmului, în frunte cu Horaţiu Mălăele.

Info:

Biletele costă 25 de lei şi vor fi puse în vânzare începând din 29 mai la: Librăria Humanitas, infopoint-urile de la Casa Luxemburg şi Piaţa Huet, Agenția teatrală (Bd. N. Bălcescu nr. 17), Einstein Café, Kulturhaus Café şi Atrium Café.

Biletele vor putea fi achiziţionate şi online, de pe site-ul www.tiffsibiu.ro.

Foto credit: Pagina oficială „Zdob şi Zdub“ (Facebook)

29
/10
/20

PORTRET Cunoscuta regizoare japoneză Naomi Kawase, o obişnuită a Festivalului de la Cannes, va susţine sâmbătă, de la ora 17.00, un masterclass online pentru publicul din România, în cadrul "Les Films de Cannes à Bucarest", unde este invitat special. Prilej de a vă propune un scurt portret al acestei cineaste inclasabile.

28
/10
/20

CRONICĂ DE FILM „Mia își ratează răzbunarea” (2020), al doilea lungmetraj, realizat tot în regim independent, al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, este o comedie care vorbește despre feminitate și are ca protagonistă o tânără actriță, jucată de Ioana Bugarin.

23
/10
/20

„Desigur, cel mai important în perioada aceasta este să fim sănătoși și să facem ca lucrurile să continue să meargă cât de cât într-o normalitate, de la școală și familiile noastre și până la joburi – care sunt în pericol, în special cele ale free-lancerilor din domeniul cultural și al organizării de evenimente. Altfel însă, e important și să încercăm să ne păstrăm pe cât se poate obiceiurile din viața noastră de dinainte – inclusiv cele care nu sunt necesare supraviețuirii imediate, cum sunt cele culturale în general și un festival de film în particular. Căci da, nu se oprea lumea în loc dacă nu organizam noi ediția a 11-a a Les Films de Cannes à Bucarest – însă ne-am încăpățânat tocmai pentru fărâma de normalitate pe care continuarea acestei tradiții o aduce în viața noastră” spune Cristian Mungiu, inițiatorul festivalului.

22
/10
/20

Săptămâna aceasta, marele regizor, scenarist și actor Nikita Mihalkov, laureat al premiului Oscar, a împlinit 75 de ani, iar TVR 2 îl aniversează programând două dintre filmele sale reprezentative. Bărbierul din Siberia”, cu Julia Ormond, Oleg Menşikov şi Richard Harris – sâmbătă, la Filmul săptămânii şi Ochi negri (OCI CIORNIE), cu inegalabilul actor Marcello Mastroianni - duminică, la Filmul de Artă.

21
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră la Festivalul Astra de la Sibiu şi selectat la prestigiosul IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam), „Copii pierduţi pe plajă” (2020) este debutul în lungmetrajul documentar al tinerei regizoare Alina Manolache şi încearcă să facă un portret al generaţiei de 30 ani, născută imediat după Revoluţie.

20
/10
/20

Mai sunt doar câteva zile până la startul celei de-a 11-a ediții a Les Films de Cannes à Bucarest ce va avea loc între 23 octombrie și 1 noiembrie. Timp de zece zile spectatorii vor putea vedea cele mai noi titluri de la Cannes 2020 și din selecția celor mai importante festivaluri de film din lume la drive-in dar și outdoor.

19
/10
/20

„Spiral/ Spirala”, primul lungmetraj al regizoarei clujene Cecília Felméri, a fost recompensat cu Mențiunea Specială a Juriului în Competition 1-2 la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia.