VIDEO Noul film al lui Robert Redford, „The Company You Keep”, va închide Cinepolitica
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-noul-film-al-lui-robert-redford-the-company-you-keep-va-inchide-cinepolitica/

Thriller-ul politic ,, The Company you keep” regizat de către Robert Redford va putea fi vizionat, în premieră în România, pe 7 aprilie, în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Internaţional de Fim Cinepolitica.

Un articol de Andrada Văsii|13 martie 2013

Thriller-ul politic „The Company You Keep”, în regia lui Robert Redford, va putea fi văzut în premieră în România, într-o proiecție unică, în închiderea celei de-a doua ediții a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica, pe 7 aprilie, la Cinema Studio. Lansat la Veneția, anul trecut, filmul va ajunge în cinematografele din Statele Unite pe 5 aprilie, cu două zile înainte de premiera românească la Cinepolitica.

Primit cu entuziasm la Festivalul de la Veneția și mai apoi la cel de la Toronto, „The Company You Keep” îl readuce pe Robert Redford, la 76 de ani, în dublă ipostază, de actor și regizor, la cinci ani după „Lions for Lambs” (2007). Redford, care deține rolul principal, și-a asigurat o distribuție selectă, cu nume ca Shia LaBeouf, Julie Christie, Susan Sarandon, Nick Nolte, Brendan Gleeson, Anna Kendrick, Stanley Tucci, Sam Elliott, Terrence Howard, Richard Jenkins și Chris Cooper.

În „The Company You Keep”, o adaptare după un roman de Neil Gordon, Robert Redford joacă rolul unui avocat văduv, tată al unei fetițe, a cărui viață e complet dată peste cap atunci când adevărata lui identitate e dezvăluită de către un reporter (Shia LaBeouf). Cu decenii în urmă, fusese membru al The Weather Underground, o grupare radicală acuzată de incendieri și crime în timpul protestelor împotriva războiului din Vietnam. Descoperirea vine în contextul în care una dintre fostele militante, Susan Solarz (Susan Sarandon), este arestată și judecată. De teamă că va pierde tot, inclusiv pe fiica sa, acesta fuge în căutarea celui care i-ar putea curăța numele și trecutul și se întâlnește cu foștii săi camarazi din anii 70.

Robert Redford vine cu cea mai împlinită operă a sa din ultima vreme, ca actor și regizor în «The Company You Keep», un thriller intens și totuși admirabil de reținut despre un fugar forțat să iasă din ascunzătoare după 30 de ani și să-și dovedească nevinovăția. ( scria „The Hollywood Reporter la Festivalul de la Veneția)

O reflecție despre curaj și consecințele târzii ale rebeliunii, „The Company You Keep” este cel de-al nouălea film regizat de Robert Redford. În 1981, după 20 de ani de succes în lumea filmului ca actor, acesta a obținut un Oscar pentru regia peliculei de debut „Ordinary People”. A mai semnat, ca regizor, Redford „The Milagro Beanfield War” (1988), „A River Runs Through It” (1992), „Quiz Show” (1994), „The Legend of Bagger Vance” (2000) sau „The Conspirator” (2010), o dramă de epocă despre asasinarea lui Abraham Lincoln. În 2002, Academia Americană de Film i-a oferit un Oscar onorific pentru întreaga carieră. Redford este fondatorul celui mai mare festival de film independent de peste Ocean, cel de la Sundance.

Cinepolitica se va deschide pe 2 aprilie, la Cinema Studio, cu drama „Bella Addormentata”/ „Dormant Beauty”, în regia lui Marco Bellocchio.
Organizat de Asociaţia Cultură şi Imagine, Festivalul Internațional de Film Cinepolitica (2 – 7 aprilie) este patronat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC) şi de Universitatea Naţională de Arte (UNArte). Evenimentul este sprijinit de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC).

18
/01
/17

Saroo are doar 5 ani când se pierde de fratele lui mai mare și ajunge într-un tren care-l duce de-a lungul Indiei, în Calcutta, la mii de kilometri depărtare de locul unde s-a născut şi de familie. Înainte de a fi adoptat de un cuplu din Australia, micuţul supravieţuieşte numeroaselor încercări şi primejdii întâlnite. Apoi, 25 de ani mai târziu, porneşte în căutarea familiei sale, încercând să reajungă acasă.

17
/01
/17

Comedia 6,9 pe scara Richter, în regia lui Nae Caranfil ,va ajunge în 39 de oraşe şi peste 65 de ecrane din ţară, începând cu 20 ianuarie. Miercuri, 18 ianuarie, fanii regizorului sunt aşteptaţi la o proiecţie specială în avanpremieră, care va avea loc de la ora 20.00 la Grand Cinema & More Băneasa. Proiecţia va fi precedată de o sesiune de autografe cu Nae Caranfil, începând cu ora 19.30, în foaierul cinematografului.

16
/01
/17

TV5MONDE a programat pentru luna ianuarie unele dintre cele mai bune filme clasice ale cinematografului francez, cu actori fabuloși: Jean-Paul Belmondo, Claudia Cardinale, Anthony Perkins, Romy Schneider, Lino Ventura, Jeanne Moreau, Orson Welles, Jean-Louis Trintignant, Michèle Morgan sau Danielle Darrieux.

14
/01
/17

CRONICĂ DE FILM „Jackie”, lungmetrajul cu care chilianul Pablo Larrain s-a aflat în 2016 în Competiţia Festivalului de la Veneţia, se situează la intersecţia dintre un film biografic mainstream, cu superstaruri, şi un film de autor care încearcă să împrospăteze convenţiile genului. De aici şi frumuseţea sa.

13
/01
/17

Apărut în 2007 şi relansat acum la liber pe platforma Cinepub, "Război pe calea undelor", de Alexandru Solomon, se înscrie în demersul regizorilor Noului Cinema Românesc, fie ei autori de filme de ficţiune sau de documentare, de a chestiona prezentul prin analiza trecutului, în special a comunismului, şi de a înţelege trecutul pentru o mai bună situare în prezent.

12
/01
/17

„Odiseea“ (2016), povestea celebrului explorator francez Jacques-Yves Cousteau, va avea premiera în cinematografele româneşti în 27 ianuarie. În rolul lui Cousteau îl veţi recunoaşte pe actorul Lambert Wilson, iar actriţa Audrey Tautou va interpreta rolul lui Simone Cousteau, cea de-a doua soţie a exploratorului.

12
/01
/17

Recent apărut în cadrul unui program al Asociaţiei One World Romania şi sub coordonarea criticului Adina Brădeanu, DVD-ul „Sahia Vintage III”, dedicat temei copiilor, adună zece documentare de scurtmetraj din timpul comunismului, a căror selecţie pune în discuţie memoria istorică, socială şi, mai ales, cinematografică.

12
/01
/17

Pentru prima oară, OSCAR WEEKEND aduce la București opt din cele nouă filme aflate în cursa pentru Oscar la categoria Cel mai bun film străin. „A Man Called Ove” în regia lui Hannes Holm, Cea mai bună comedie a anului (Premiile Academiei Europene de Film 2016) este propunerea Suediei la Oscar și last entry în programul OSCAR WEEKEND.

11
/01
/17

Organizatorii Berlinalei au anunțat un alt lot de filme care vor fi prezentate în cadrul festivalului internațional de luna viitoare, printre care și sequel-ul comediei negre "Trainspotting" din 1996, El Bar (The Bar), ultimul film al spaniolului Álex de la Iglesia - autorul aclamatului "Balada triste de trompeta" -, dar și noul film cu supereroi în care apar Hugh Jackman, Patrick Stewart și Elizabeth Rodriguez. Festivalul de Film de la Berlin 2017 va avea loc în perioada 9 - 19 februarie.

09
/01
/17

Filme propuse la premiul Oscar la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină" vor fi proiectate, de vineri până duminică, la Cinema "Elvira Popescu". Evenimentul, numit "Oscar Weekend", are loc la o săptămână de la deschiderea primei sesiuni de votare la premiile Oscar.

09
/01
/17

Ediția din 2017 a Globurilor de Aur a fost dominată de musicalul "La La Land", marele favorit al serii, care a obținut toate cele șapte premii pentru care a fost nominalizat: Cel mai bun musical/comedie, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu , Cea mai bună actriţă și cel mai bun actor într-un musical/comedie, cea mai bună coloană sonoră şi cel mai bun cântec.

07
/01
/17

CRONICĂ DE FILM Adevărul e că numai un regizor excesiv ca Xavier Dolan, puștiul minune și răsfățat al cinematografiei mondiale, putea oferi un rateu așa frumos ca „Juste la fin du monde”, câștigător al Grand Prix la Cannes în 2016.

06
/01
/17

Disponibil pe platforma gratuită Cinepub în cadrul omnibusului „Scurt/4: Istorii de inimă neagră” (2014), scurtmetrajul „Trece și prin perete” este o capodoperă în care Radu Jude, inspirându-se narativ dintr-o povestire, „În magazie”, a lui Cehov, comprimă o serie de idei extrem de ofertante.

06
/01
/17

Asociația Culturală Control N – partener LIM – Less is More | platformă europeană de dezvoltare de scenarii pentru filme cu buget redus – anunță ultimele zile de înscrieri pentru prima ediție a proiectului, ce urmează să se desfășoare în 2017, în trei țări diferite din Europa.