VIDEO Teatrul Metropolis prezintă în premieră cele două părţi ale producţiei „Îngeri în America“, într-o singură reprezentaţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-teatrul-metropolis-prezinta-in-premiera-cele-doua-parti-ale-productiei-ingeri-in-america-intr-o-singura-reprezentatie/

Pe 28 şi pe 29 iunie, Teatrul Metropolis organizează un eveniment premieră: cele două părţi ale spectacolului „Îngeri în America“ vor fi comprimate într-o singură reprezentaţie.

Un articol de |12 iunie 2013

Pe 28 şi pe 29 iunie, Teatrul Metropolis din Bucureşti organizează un eveniment în premieră: cele două părţi ale spectacolului „Îngeri în America“ vor fi comprimate într-o singură reprezentație.

Producția „Îngeri în America“  a avut premiera în 2012 și a fost printre primele dăți în Europa de Est când ambele părți ale spectacolului s-au jucat pe scena aceluiaşi teatru, în direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză.

Povestea „Îngerilor în America“ începe în anul 1985, un an tumultuos, în care la preşedinție se afla Ronald Reagan. Dramatismul piesei îi vizează pe cei doi protagonişti Lou şi Prior, care trec prin momente grele. Pe tot parcursul spectacolului, intensitatea actului cultural se transpune în momente de dragoste, disperare şi regăsire asigurând spectatorilor o experiență unică.

O poveste cu fete și băieți, care trăiesc intens, se transfigurează, suferă și nu se pot manifesta. Victor Ioan Frunză a pus în scenă prin acest spectacol o frântură de viață care așteaptă să fie disecată. Cele două părți, „Sfârșitul Lumii e aproape“ și „Perestroika“ vor fi jucate într-o singură seară, nu în două seri consecutive, aşa cum s-a întâmplat până acum.

Un juriu care nu şi-a făcut timp să vadă spectacolul

Producția a fost subiect de dezbatere în cadrul nominalizărilor UNITER (Uniunea Teatrală din România), deoarece juriul de nominalizări nu a fost prezent la niciuna dintre reprezentaţii.

Spectacolul nu a fost selecţionat, deşi nu a fost văzut. Un komisar, din cei trei, a văzut jumătate din spectacol. Deşi spectacolul s-a jucat de 24 de ori, adică de două ori pe lună, în acea perioadă, ei nu au venit, deşi puteau veni din simplă curiozitate intelectuală. Piesa a fost pentru prima dată reprezentată integral în România şi este o capodoperă a secolului XX. Puteai veni măcar să asculţi textul.

Victor Ioan Frunză,

director de scenă

Spectacolul „Îngeri în America“ l-a impresionat încă de la premieră pe fostul ministru al culturii, Puiu Haşotti, acesta declarând:

Este o proză grea, complexă. Actorii au fost absolut extraordinari. Am aflat foarte pe scurt morala acestei piese de la domnul George Ivaşcu. Nu pot să nu fiu impresionat de faptul că România este a treia țară din Europa de Est în care această piesă se joacă integral. Această piesă este un act de cultură adevărată şi poate la fel de interesant este faptul că aici se răspunde la paradigma economiei de piață: vorbim despre artă pentru artă și de artă pentru piață. Acest lucru este o performanță lăudabilă.

Puiu Haşotti,

fost ministru al culturii

Info:

Cele două părți vor fi comprimate într-o singură reprezentaţie, pe 28 iunie şi pe 29 iunie.

Foto credit: Teatrul Metropolis

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.