Violonistul Alexandru Tomescu – ambasador HHC Romania
https://www.ziarulmetropolis.ro/violonistul-alexandru-tomescu-ambasador-hhc-romania/

Violonistul Alexandru Tomescu a fost desemnat ambasador al Fundaţiei „Home and Hopes for Children”, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Ştefan Dărăbuş, director naţional al asociaţiei. În această calitate, Alexandru Tomescu va participa în luna martie 2013 la Gala Twin Art ce se va desfăşura la Ateneul Român, în cadrul căreia va susţine un […]

Un articol de Andrada Văsii|12 decembrie 2012

Violonistul Alexandru Tomescu a fost desemnat ambasador al Fundaţiei „Home and Hopes for Children”, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Ştefan Dărăbuş, director naţional al asociaţiei.

În această calitate, Alexandru Tomescu va participa în luna martie 2013 la Gala Twin Art ce se va desfăşura la Ateneul Român, în cadrul căreia va susţine un recital împreună cu pianistul Andrei Licareţ.

„Cred că am făcut o alegere bună. Am făcut ceea ce trebuie!”, a spus Tomescu, la Librăria Bastilia, exprimându-şi speranţa ca tot mai mulţi copii să aibă o familie prin acţiunea lui.

Potrivit lui Dărăbuş, în 10 ani de activitate a Fundaţiei „Home and Hopes for Children” în judeţul Maramureş s-a reuşit închiderea alături de Direcţia judeţeană de protecţia copilului a 12 instituţii de tip vechi , micuţii fiind plasaţi în instituţii familiale.

„Vrem să aducem copii în familii”, a spus Ştefan Dărăbuş, menţionând că în prezent în Maramureş sunt 50 de instituţii alternative de tip familial.

„De 14 ani punem lacăte pe uşile de fier ale instituţiilor tip mamut din sistemul de protecţie a copilului din România şi oferim fiecărui copil o viaţă de familie. Anul acesta împlinim mai mult decât 14 ani de reformă; împlinim, de fapt, 47 de instituţii de tip vechi închise,12.687 de copii şi tineri dezinstituţionalizaţi, 6.955 de copii rămaşi în familie datorită programelor noastre de prevenire. Şi numărul lor creşte chiar în acest moment”, a mai spus Ştefan Dărăbuş.

Fundaţia „Home and Hopes for Children”este o organizaţie care activează în Europa Centrală, de Est şi în Africa încă din anul 1994, dezvoltând şi în în 12 judeţe din România programe de înlocuire a sistemului instituţional de protecţie a copilului, cu un sistem bazat pe conceptul familial.

Activitatea fundaţiei a vizat în ţara noastră închiderea instituţiilor de tip vechi prin mutarea copiilor în familii, sau în case de tip familial; reforma sistemului de protecţie a copilului prin transformarea legislaţiei din România şi a infrastructurii de servicii; evitarea separării copiilor de familii; reintegrarea copiilor în familiile lor.

De asemenea, s-a avut în vedere auditul sistemului social de protecţie a copilului prin analiză, cercetare şi reformă; inserţia tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie a copilului sprijinindu-i pentru viaţă independentă; creşterea nivelului de profesionalism în cadrul personalului din sistemul de protecţie a copilului.

Sursa: Agerpres

09
/12
/22

Sunt ultimele zile de Art Safari, ediția a 10-a. Doar până duminică vă mai puteți bucura de artă de prestigiu fără să aveți nevoie de bilet de avion.

09
/12
/22

Teatrul Nottara a lansat în această toamnă proiectul „Dialoguri fără mască”, o serie de întâlniri cu personalități ale vieții culturale din România, artiști, medici, scriitori, oameni care în domeniul lor au schimbat lumea.

08
/12
/22

În data de 4 decembrie la Stary Teatr din Cracovia au avut loc alegerile președintelui Uniunii Teatrelor din Europa și a consiliului director. Reprezentanții teatrelor care fac parte din Uniune l-au reales în unanimitate pe Gábor Tompa, directorul Teatrului Maghiar de Stat Cluj, în funcția de președinte, cu un nou mandat de doi ani.

07
/12
/22

În perioada 19.09.2022 – 18.04.2023, Asociația Entuziart își deschide din nou inimile copiilor din Școala Profesională Specială Sf Nicolae” din București oferindu-le acestora 232 de ore gratuite de art terapie prin pictura si dans, ateliere de fotografie si posibilitatea de a își expune creațiile in cadrul unei expoziții de arta ce va avea loc in luna aprilie 2023 si va marca încheierea proiectului.

07
/12
/22

Institutul Cultural Român va fi prezent la ediția din acest an a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, desfășurată în perioada 7-11 decembrie, cu o ofertă de peste 50 de titluri: volume din sfera memorialistică, albume de artă sau literatură, pe care cititorii prezenți la Romexpo le vor putea cumpăra cu o reducere de 30 %.