Vizitaţi Turnul Eiffel printr-un singur clic pe Internet!
https://www.ziarulmetropolis.ro/vizitati-turnul-eiffel-printr-un-singur-clic-pe-internet/

Turnul Eiffel şi Google France au inaugurat, marţi, trei expoziţii digitale inedite destinate vizitării celebrei construcţii pariziene, care poate fi admirată de acum înainte din toate unghiurile, cu ajutorul unui simplu clic pe internet.

Un articol de Laura Iancu|16 iulie 2013

Turnul Eiffel şi Google France au inaugurat, marţi, trei expoziţii digitale inedite destinate vizitării celebrei construcţii pariziene, care poate fi admirată de acum înainte din toate unghiurile, cu ajutorul unui simplu clic pe internet.

Un număr de 50 de imagini, planuri, gravuri şi fotografii din fondul patrimonial al Turnului Eiffel sunt de acum înainte accesibile publicului larg din lumea întreagă prin intermediul internetului.

Clic aici pentru a vedea imagini impresionante!

„Realizate în modul fullscreen, majoritatea fiind imagini de înaltă definiţie, expoziţiile sintetice, create în colaborare cu echipele de la Google şi cu Societatea de exploatare a Turnului Eiffel, îl ghidează pe internaut în contextul naşterii turnului, a construcţiei sale, dar şi a ceremoniei de inaugurare şi a sosirii primilor vizitatori”, se afirmă într-un comunicat comun emis de cele două companii.

Parteneriate cu muzee

O înregistrare audio inedită cu vocea inginerului Gustave Eiffel a fost postată online, „pentru o imersiune completă (a internauţilor) în universul Turnului Eiffel”.

Imaginile panoramice ale monumentului şi vizitarea sa virtuală sunt opera echipelor departamentului StreetView de la Google, care au utilizat o tehnologie care permite realizarea unei imagini la 360 de grade.

„Aceste imagini la 360 de grade permit obţinerea unei vederi privilegiate a vârfului turnului şi a celui de-al doilea etaj al monumentului, totodată, internautul putând face un veritabil «du-te vino» între arhive şi actualitate”, precizează acelaşi comunicat, citat de Mediafax.

Prin intermediul Institutului său cultural înfiinţat în 2011, Google a încheiat câteva sute de parteneriate cu muzee şi instituţii culturale pentru a asigura accesul online la opere de artă, monumente şi situri de patrimoniu mondial.

28
/04
/23

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Asociația Culturală „Grigore Bradea” vă invită la vernisajul expoziției realizate de Florin Tamba – laureat al Premiului „Grigore Bradea” 2021. Vernisajul expoziției de sculptură are loc vineri, 5 mai 2023, de la ora 18:00, la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud. Expoziția va fi prezentată de istoricul de artă Vasile Duda.

27
/04
/23

Finalul lunii aprilie aduce încă două vernisaje în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă. De pe 26 aprilie și până pe 6 iunie, la Kulterra Gallery (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106), se poate vedea expoziția „Călătorii” a artistei Ioana Badea, ce explorează drumuri, și nu destinații, făcute atât cu pasul, cât și cu gândul și între 29 aprilie și 13 mai artistul Bogdan – George Negulescu aduce în spațiul-acvariu din B-dul Carol, nr. 53 expoziția ”Red my mind”.

27
/04
/23

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Arhitectură și Design Concéntrico se va desfășura, în perioada 27 aprilie - 2 mai 2023, în orașul Logroño (Spania), iar România va fi din nou prezentă, cu instalația „Fresaˮ/„Căpșunăˮ, realizată de arhitecta Oana Stănescu. Participarea României la această ediție a Festivalului este susținută de Institutul Cultural Român de la Madrid, partener al Festivalului, cu sprijinul Uniunii Arhitecților din România.

25
/04
/23

Fundația Art Encounters din Timişoara, oraş care este Capitala Europeană a Culturii în acest an, găzduieşte expoziția "Adrian Ghenie - Corpul imposibil", ce conține o serie de desene și câteva picturi tulburătoaere, inspirate din izolarea din perioada pandemiei.

24
/04
/23

„Albinele Mării Negre” de Vasile Rață este a doua expoziție din seria „Window to Europe” de la Arbor.art.room, care-și propune ca de-a lungul acestui an să promoveze artiști cu rădăcini basarabene, care și-au început cariera la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90. Acela a fost momentul prăbușirii cortinei de fier și al deschiderii de noi oportunități în spațiul occidental.