Volumul despre plagiat al profesorului Dorin Isoc va fi lansat cu un certificat de autenticitate
https://www.ziarulmetropolis.ro/volumul-despre-plagiat-al-profesorului-dorin-isoc-va-fi-lansat-cu-un-certificat-de-autenticitate/

Preşedintele Grupului pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR), prof. univ. dr. Dorin Isoc, îşi va lansa, miercuri, 21 noiembrie, la Târgul Internaţional de Carte „Gaudeamus” de la Bucureşti, volumul intitulat „Ghid de acţiune contra plagiatului: buna conduită, prevenire, combatere”, apărut recent la Editura „Ecou Transilvan” din Cluj-Napoca. Autorul anunţă că volumul va fi însoţit, la […]

Un articol de Andrada Văsii|20 noiembrie 2012

Preşedintele Grupului pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR), prof. univ. dr. Dorin Isoc, îşi va lansa, miercuri, 21 noiembrie, la Târgul Internaţional de Carte „Gaudeamus” de la Bucureşti, volumul intitulat „Ghid de acţiune contra plagiatului: buna conduită, prevenire, combatere”, apărut recent la Editura „Ecou Transilvan” din Cluj-Napoca.

Autorul anunţă că volumul va fi însoţit, la lansare, de un Certificat de Autenticitate a operei sale, un astfel de înscris fiind difuzat „pentru prima dată în lume”.

Capitolele volumului au titluri sugestive, precum „Fenomenul plagiatului în România”, „De la şoptit la corupţie”, „Plagiat şi creaţie intelectuală”, „Autenticitate, originalitate, valoare”, „Ce este plagiatul ?”, „Trăsăturile plagiatului ca faptă”, „Implicaţiile sociale ale plagiatului”, „Din folclorul plagiatului”, „Plagiat, proprietate intelectuală şi drept de autor”, „Baza de criterii de clasificare a plagiatului” sau „Portalul operelor plagiate în România”.

Volumul costă 39 lei, iar la Târgul „Gaudeamus” va putea fi cumpărat cu 34 de lei. La Cluj-Napoca, volumul va fi lansat marţi, 27 noiembrie, la Librăria Gaudeamus.

În 2008, Universitatea Tehnică (UT) din Cluj-Napoca i-a desfăcut contractul de muncă profesorului Dorin Isoc, ca urmare a criticilor publice aduse de acesta instituţiei – considerate denigratoare de membrii Senatului UT – precum şi a refuzului de a renunţa la sistemul de notare a studenţilor cu două zecimale. Dorin Isoc declarase la festivitatea de absolvire a promoţiei 2007-2008 a Facultăţii de Automatizări că studenţii acesteia fac „o specializare inutilă, care nu mai trebuie pe piaţa muncii”. Universitarul clujean a atacat în instanţă decizia Senatului UT privind concedierea sa, arătând că i-au fost încălcate drepturile. Tribunalul Dâmboviţa i-a dat câştig de cauză, considerând că sancţiunea pecuniară aplicată profesorului a fost suficientă. Dorin Isoc şi-a reluat activitatea la UT în 2010, la Facultatea de Automatică şi Calculatoare. În acest an, profesorul clujean s-a înscris în competiţia pentru funcţia de rector al Universităţii Tehnice, dar ulterior s-a retras din concurs.

Sursa: Agerpres

02
/12
/16

Radu Iacoban, unul dintre cei mai apreciaţi dramaturgi şi regizori tineri, revine în decembrie cu o un nou spectacol: “O intervenţie”, de Mike Bartlett, cu Ana Ularu şi Lucian Iftime în distribuţie. Spectacolul (nerecomandat persoanelor cu vârsta sub 16 ani) va putea fi văzut sâmbătă, 10 decembrie şi duminică, 11 decembrie, de la ora 19:30, la Teatrul Act.

02
/12
/16

După șase ediții de mare succes pe scenele din România și Europa, Turneul “Duelul Viorilor Stradivarius versus Guarneri” (un proiect Radio România) va fi prezentat în două prestigioase săli de concert: la Carnegie Hall (Weill Recital Hall), din New York, astăzi, 2 decembrie, de la ora 20:00, și la Kennedy Center for the Performing Arts (Family Theater), din Washington, DC, pe 5 decembrie, de la ora 18:00.

02
/12
/16

“N-am întârziat niciodată şi n-am obosit niciodată. Am ajuns primul la teatru şi am plecat întotdeauna ultimul.” – Mitică Popescu. Îndrăgitul actor, născut la București, pe 2 decembrie 1936, împlinește astăzi 80 de ani!

01
/12
/16

Începând din sec. al XVIII-lea, domnii fanarioţi au luat o serie de măsuri menite să transforme aglomaraţia de case ridicate cum da Dumnezeu, pe uliţe desfundate, fără nume şi ameninţate periodic de revărsările Dâmboviţei, într-un oraş mai bine rostuit.

30
/11
/16

Cinematografele indiene vor trebui să difuzeze imnul național înaintea fiecărei proiecții de film, a decis miercuri Curtea Supremă din India. Ordinul vine pe fondul unei dezbateri la nivel național cu privire la ascensiunea naționalismului agresiv în India sub conducerea partidului hindus de dreapta Bharatiya Janata Party.

30
/11
/16

Cu ocazia Sărbătorilor, micii actori din centrele umanitare Mia’s Children și The Door au pus în scenă “Steaua Nordului”, un spectacol pentru întreaga familia - canto, clovnerii și dans. Coregrafia a fost creată de la zero chiar de către copii. Spectacolul va avea loc pe 8 și 9 decembrie, de la ora 19.00, la Conservator, iar banii strânși din vanzarea biletelor vor fi donați copiilor.

30
/11
/16

Începutul lunii decembrie aduce la Radio România Muzical, unicul post românesc clasic, jazz & more, întâlniri memorabile: cu unul dintre cei mai importanți compozitori ai tuturor timpurilor, Wolfgang Amadeus Mozart, comemorat la 225 ani de la moarte, dar și mari spectacole de operă, transmise în direct de pe două dintre cele mai importante scene ale lumii: Teatrele Metropolitan din New York și Scala din Milano

30
/11
/16

Gigi Căciuleanu, alături de trupa sa, repetă pe scena Teatrului EXCELSIOR pentru cel mai nou spectacol al său, #EMOJIPLAY. Avanpremiera va avea loc pe 13 decembrie, iar premiera oficială pe 14 decembrie în Sala Mare a Teatrului EXCELSIOR.

30
/11
/16

Capodoperă a literaturii universale, adevărată încercare pentru interpreţi şi creatorii de spectacol, piesă de perenă actualitate, plină de învăţăminte pentru cei de astăzi, ca şi pentru contemporanii lui Shakespeare, Regele Lear revine pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti după 46 de ani de la memorabila montare a lui Radu Penciulescu, cu George Constantin în rolul titular.

29
/11
/16

Trecutul ne dezvăluie foarte multe lucruri, nu doar o incurabilă melancolie. Trecutul are o anumită forţă de a se impune în actualitate fără a-şi face simtiţă prezenţa. Acest lucru se petrece şi cu teatrul în general când pur şi simplu vorbim despre teatru, chiar dacă o facem la timpul trecut. Forţa sa este invizibilă şi efectele devin vizibile când doar îi constatăm absenţa.

29
/11
/16

Sâmbătă, 3 decembrie, la ora 17.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, regizorul Radu Jude și criticul de film Andrei Gorzo vor intra în culisele filmului "Inimi cicatrizate". Pelicula lui Jude a câştigat Premiul Special al Juriului şi trofeul "Don Quijote" la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.

29
/11
/16

În 1869, „fiica Rinului”, Elisabeta de Wied, căsătorită cu principele Carol, plină de emoţie şi bolnavă de rujeolă, îşi făcea intrarea în Bucureşti, unde avea să domnească alături de soţul ei până în septembrie 1914.