Weekendul statuilor vivante în Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/weekendul-statuilor-vivante-in-bucuresti/

Teatrul Masca vă invită în parcul Herăstrău (intrarea dinspre Charles de Gaulle) între 21 şi 24 iunie la cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Statui Vivante.

Un articol de Andrada Văsii|19 iunie 2013

Teatrul Masca vă invită în parcul Herăstrău (intrarea dinspre Charles de Gaulle) între 21 și 24 iunie la cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante.

Anul acesta, festivalul se va desfășura sub motto-ul „Cu bastonul prin București“ – titlul unei cărți scrise de Tudor Arghezi.

An de an omagiem câte o personalitate marcantă a culturii românești. Anul acesta, numelui lui Tudor Arghezi i se va adăuga acela al orașului pe care cu toții îl îndrăgim, Bucureștiul, o capitală europeană cu un trecut fabulos, o capitală misterioasă care nu-și dezvăluie cu ușurință secretele nici chiar celor care o iubesc. Bucureștiul este ca o adevărată capsulă a timpului, rivalizând din acest punct de vedere cu marile așezări enigmatice ale lumii. Ediția din acest an a festivalului îşi propune să arate o parte din fața nevazută a splendorii unei capitale prin care trec straniile fire ce unesc civilizațiile estului și ale vestului.

Mihai Mălaimare,
Directorul Teatrului Masca

Invitaţii din Anglia, Olanda, Bulgaria, Rusia și Ucraina, mulți dintre ei campioni ai unor concursuri de prestigiu în domeniu vor aduce cu ei povești despre oamenii marilor orașe, împlinind astfel în mod fericit alura Bucureștiului – un oraș care merită cercetat pentru a-i putea descifra misterele.

Statuile vivante ale Teatrului Masca vor da viață unor povești emoționante spuse într-un fel unic, cu o expresivitate tulburătoare, despre istoria Cișmigiului sau a Bucureștiului vechi, despre oameni și destine ale unor ilustre personalitați culturale.

Info:

Intrarea publicului la eveniment este liberă.

Detalii pe www.masca.ro.

Foto credit: Teatrul Masca

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

11
/01
/24

„Corespondențe” de la Teatrul Metropolis este o producție româno-franceză, cu dublă cetățenie, și o demonstrație mamut a teatrului ca etapă de lucru, ca limbaj universal și ca conglomerat de întâlniri.

10
/01
/24

Dacă vreți să aflați care a fost parola primului e-mail al actriței Andreea Hristu, o veți afla aici. Veți mai afla și care a fost spectacolul care a marcat-o cel mai mult, dar și care este cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Toate acestea, într-un interviu sub formă de alfabet.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.