Ziarul Metropolis împlinește doi ani și va lansa o aplicație pentru mobil
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziarul-metropolis-implineste-doi-ani-si-va-lansa-o-aplicatie-pentru-mobil/

Ziarul Metropolis, cotidian cultural editat de Teatrul Metropolis din Bucureşti, împlineşte doi ani de existenţă astăzi, de Ziua Mondială a Teatrului. Zi de zi, publicaţia a încercat să-şi ridice standardul şi să ocolească valul de tabloidizare care a afectat chiar şi cele mai prestigioase site-uri quality din România.

Un articol de Ziarul Metropolis|27 martie 2015

11069363_765907743486682_1946764832_o

Click pe imagine pentru a descărca aplicația pentru Android

Acum un an, ziarul își regăsea expresia estetică într-un design prietenos, inedit şi funcţional, adaptat pentru orice tip de dispozitiv. Cotidianul și-a propus să țină pasul cu tehnologia și va lansa în curând o aplicație gratuită, pentru smartphone și tabletă, descărcabilă pe iOS, Android și Windows.

Prin această aplicație veți avea acces la toate rubricile ziarului, iar în curând, printr-un sistem de push notifications, vă vom ține la curent cu cele mai fierbinți știri, direct pe ecranul smartphone-ului sau al tabletei dumneavoastră.

„Și eu folosesc de multe ori o tabletă pentru a citi Ziarul Metropolis și alte publicații din România și din străinătate. Din acest motiv am luat decizia de a transmite și noi informația printr-un sistem modern, așa cum au marile site-uri din lume“, declară George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis, instituție care editează Ziarul Metropolis.

Puteți citi în continuare rubricile dumneavoastră preferate: Memoria culturală, Noua generație de artiști, Dans printre cuvinte, Știri internaționale, vă puteți face quiz-urile „Cât de bine cunoști gramatica limbii române?“, „Tu ai lua Bacalaureatul?“ sau „Cât de bine cunoști filmul românesc?“, puteți urmări știrile din Teatru, Film, Carte, Arte Vizuale, Muzică, Opinii.

„Suntem onorați să avem cititorii pe care îi avem. Am aplicat o rețetă simplă, care funcționează perfect: ne respectăm publicul, iar publicul ne respectă informația. Nu veți găsi în Ziarul Metropolis titluri care să inducă în eroare sau titluri incomplete, menite să aducă audiență cu orice preț. Într-o perioadă în care informația culturală nu este promovată în marile publicații decât atunci când poate aduce un element șocant, noi am pus reflectorul chiar pe detaliile care pot aduce mereu ceva bun în viața noastră. Și facem asta în fiecare zi“, declară Dan Boicea, redactor-șef al publicației.

Voturi de încredere pentru Ziarul Metropolis

În toamna trecută, Ziarul Metropolis a fost desemnat publicație oficială a „Festivalului Național de Teatru“, eveniment organizat de Uniunea Teatrală din România și condus de criticul de teatru Marina Constantinescu. În perioada festivalului, echipa de jurnaliști de la Metropolis a asigurat conținutul editorial pentru site-ul festivalului.

11031169_765907730153350_749094869_oRecent, Ziarul Metropolis a fost inclus pe lista Top 100 Foreign Policy România „peste 100 de Oameni și Idei care mișcă țara în bine”.

„Cultura este foarte importantă – e nevoie de jurnalism cultural – în cădere liberă inclusiv din cauza modului în care mai e făcută, dar mass-media socotește că nu-și mai permite jurnalismul cultural. Cu atât mai meritoriu e atunci că un teatru găsește capacitatea de a produce nu doar cultură, ci și jurnalism cultural“, declară Petre Munteanu, redactor-șef al revistei FP România.

Categoriile de interes ale listei 100 FP România, paralelă listei anuale FP 100 Global Thinkers, realizată de jurnaliștii de la Washington, sunt: Politică/Administraţie, Relaţii Internaţionale/Armată, Economie, Societate, Educaţie, Cercetare-Inovare, Cultură, Media, Idei & Proiecte, Cariere.

Puteți vedea aici cine face parte din echipa Ziarului Metropolis.

Click aici pentru a descărca aplicația pentru Android.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

16
/02
/24

Anul acesta marcăm Ziua Națională Brâncuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria să vă anunțăm că sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de sculptor în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”. Este vorba despre „o operă care nu a fost niciodată văzută, (fiind) considerată pierdută sau distrusă”.

15
/02
/24

Pe 26 martie 2024, începând cu orele 18.30, Opera Națională București va găzdui o ediție specială din ciclul de conferințe SCENA GÂNDIRII. Evenimentul, desfășurat sub titlul „Universitate, societate, creativitate”, va aduce pe scenă trei rectori ai unora dintre cele mai reprezentative universități românești.

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.