Zilele Bucureștiului – spectacole, ateliere și expoziții. Capitala, Zilele Bucureștiului – spectacole, ateliere și expoziții. Capitala, 557 de ani de atestare istorică
https://www.ziarulmetropolis.ro/zilele-bucurestiului-spectacole-ateliere-si-expozitii-capitala-implineste-557-ani/

Bucureştenii sunt invitaţi să participe, la sfârşitul acestei săptămâni, la evenimentele dedicate împlinirii a 557 de ani de atestare istorică a Capitalei organizate în Piaţa Constituţiei şi parcurile Cişmigiu şi Herăstrău, unde urmează să aibă loc concerte, expoziţii, ateliere, spectacole de teatru şi parade sau plimbări cu trăsura. Intrarea la toate evenimentele este gratuită.

Un articol de Petre Ivan|16 septembrie 2016

Piața Constituției

Pentru sâmbătă, în Piața Constituției, ARCUB a pregătit un concert cu cei mai iubiți artiști pop-rock ai momentului: Andra, Ștefan Bănică Jr, Zdob și Zdub, Holograf, Vunk, Bere Gratis, Sore, Loredana, Ruby, Connect-R, Gabriel Cotabiță, Marcel Pavel, Ovidiu Komornyic, Proconsul, Phoenix, Lidia Buble. Gazdele serii vor fi Răzvan și Dani.

Intrarea la concert va fi liberă, iar accesul publicului se va face începând cu ora 16,00. Concertul va începe la ora 17,00 și va dura până la miezul nopții.

Atmosfera de sărbătoare va fi completată de opt trupe de teatru de stradă, din Spania, Italia sau Franța. Clovni și păpuși uriașe, fluturi și dansatori luminoși se vor plimba printre spectatori și vor oferi mini-reprezentații pline de muzică și culoare în Piața Constituției și pe străzile alăturate. – Primăria BucureştiuluiZilele Bucureștiului

Parcul Herăstrău

De asemenea, de vineri până duminică, Primăria Capitalei, prin Creart, va organiza evenimentul „Povești de București”, în Parcul Herăstrău — intrarea Charles de Gaulle. Între orele 11,00 — 22,00, vor fi organizate spectacole artistice, plimbări cu trăsura, teatru pentru copii, muzică de promenadă, echilibristică pe monociclu, târg cu produse hand-made.

La Parada costumelor de epocă, timp de trei zile, între orele 11,00 și 20,00, domni și domnițe în haine de sărbătoare vor defila pe aleile parcului. „Bătaia cu flori”, un eveniment care datează din 1890, sărbătorit an de an, va avea loc, duminică, între orele 17,30 și 18,00.

Tot în Parcul Herăstrău, între orele 11,00 — 22,00, Gradina Culinară îi va aștepta pe bucureșteni cu preparate din bucătăria tradițională românească.

De asemenea, sâmbătă și duminică, între orele 10,30—11,30, Teatrul de animație „Țăndărică” și Teatrul „Ion Creangă” vor prezenta spectacole de teatru pentru copii. Pe scena amplasată în Parcul Herăstrău vor avea loc spectacole ale minorităților și comunităților naționale, dar și spectacole de folclor românesc.

De-a lungul celor trei zile, în fiecare seară, de la ora 19,00, pe Aleea Michael Jackson din Parcul Herăstrău, actorii Teatrului Masca vor susține spectacole.

Parcul Cișmigiu

În Parcul Cișmigiu, Primăria Capitalei, prin Proedus, va organiza evenimentul „Kids City 2016” — „Aventuri în lumea Circului”, un eveniment în cadrul căruia Foișorul va fi decorat asemenea unui circ, iar copiii vor învăța să facă jonglerii, să își țină echilibrul sau să facă giumbușlucuri.

Zilele Bucureștiului În același parc, cei mici vor fi invitați să se bucure de spectacole susținute de copiii de la cluburile din Capitală și să participe la ateliere de creație sau la activități sportive — atletism, baschet, tir sportiv și scrimă. Aleile din Cișmigiu vor fi împânzite de carusele, jocuri gonflabile, playground.

Bulevardul Unirii

Primăria Sectorului 3 a pregătit pentru cele trei zile o nouă ediție a programului cultural „Bulevardul Artelor”, dedicată lui Wolfgang Amadeus Mozart. Astfel, Bulevardul Unirii va găzdui concerte, recitaluri, expoziții, dar și sesiuni de live painting marcând astfel 260 de ani de la nașterea marelui compozitor.

Parcul Național

Pe de altă parte, Primăria Sectorului 2 îi invită pe bucureșteni la cea de-a 16-a ediție a Târgului de Pâine, desfășurat între 15 și 18 septembrie, în Parcul Național, pe bd Basarabia.

Foto: Zilele Bucureștiului – facebook

11
/10
/21

Despre școlile din mediul rural, mai ales cele din mici sate care par uitate de lume și autorități, se știe că se confruntă cu mari probleme, începând de la cele legate de infrastructură, până la absența tehnologiei necesare procesului de educație. Însă aceasta nu mai este și situația Școlii Gimnaziale nr. 2 din satul Progresu, comuna Sohatu, județul Călărași. După ce ani de zile profesorii și elevii „s-au descurcat”, după cum ei înșiși spun, cu condițiile grele în care au învățat – toalete în curte, frig în clase, acoperișul deteriorat prin care se strecura ploaia – școala este acum complet renovată și, mai mult, folosește o platformă de management educațional de ultimă oră. Totul a fost posibil prin implicarea directorului școlii, Daniela Niculescu, care „și-a strigat” nevoile pe platforma HartaEdu lansată de Narada.

08
/10
/21

În epoca rețelelor de socializare, a selfie-urilor și filtrelor de tot felul, când o imagine se face și se desface în câteva secunde și toți visăm la gloria efemeră, conform butadei enunțate de Andy Warhol, dilemele și sensurile autoreprezentării încă sunt discutate. Căci a te reprezenta, indiferent de epocă, nu este un gest lipsit de semnificații estetice și sociale. Un articol de Monica Neațu.

08
/10
/21

Proiectul Vitrine Imposibile, o instalație performativă produsă de Vanner Collective, în regia Iuliei Grigoriu, aduce în văzul lumii Supra Fețele, creaturi care prind contur în spațiile a trei galerii din centrul capitalei, aflate pe Calea Victoriei, în datele de 9, 10, 23 și 24 octombrie.

05
/10
/21

Muzeul Național de Artă al României în parteneriat cu Asociațiile Artelier D, Proiecte pentru copii, ArtCrowd, artiști în educație și De-a arhitectura, lansează o nouă ofertă educativă pentru anul școlar 2021-2022, structurată pe grupe vârste, corelată cu ciclurile preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

04
/10
/21

Între 15 septembrie și 3 octombrie 2021, Art Safari a oferit publicului 18 zile de bucurie, socializare și artă. Mii de vizitatori au luat la pas cei 6.000 de metri pătrați ai Palatului Dacia-România, sediul principal al Pavilionului, pentru a privi cele peste 800 de opere de artă expuse.

30
/09
/21

Website-ul digitizArte, platforma interactivă online de debut și auto-publicare (self-publishing) destinată tinerilor creativi - muzicieni, artișt plasticii, designeri, ilustratori, graficieni - susține artiștii emergenți înscriși printr-un un program educațional compus din cinci ateliere online, ce pot fi urmate pe website, un ghid pentru tinerii creativi și o galerie cu lucrările câștigătoare alese în urma apelului deschis. Cele șapte activități pot fi urmate pe digitizArte, începând din luna septembrie.

30
/09
/21

Asociația Qolony - Colonia pentru Artă și Știință organizează prima conferință internațională Fusion: Talks, ediția I, 2021. Conferința este un eveniment hibrid, care se desfășoară online și, în funcție de evoluția situației epidemiologice și a restricțiilor aferente, cu public la POINT Hub, str. General Eremia Grigorescu nr. 10, București, în perioada 11-14 octombrie 2021.

29
/09
/21

Pe 4 și 5 octombrie, aveți ocazia de a-l cunoaște pe Jiří Jírů, cel care i-a fost alături lui Václav Havel între 1993-2000 ca fotograf personal. În ziua de luni, are loc o discuție cu acesta, la Centrul Ceh, iar marți puteți participa la vernisajul expoziției „Václav Havel: întâlnire cu lumea”, ce va fi deschisă între 1-10 octombrie, la Muzeul Național al Țăranului Român.

27
/09
/21

Pavilionul de Artă București Art Safari își prelungește programul cu o săptămână, de marți 28 septembrie până duminică 3 octombrie, pentru a permite miilor de iubitori de artă, care și-au achiziționat săptămânile trecute bilete online, să reușească să viziteze Pavilionul Art Safari (în care accesul, în condițiile măsurilor de prevenție sanitară, a fost încetinit de măsurile de control al fluxului).