Ziua Mondială a Teatrului, la Teatrul de Artă București 
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-mondiala-a-teatrului-la-teatrul-de-arta-bucuresti/

Pe 27 martie, de la ora 12.30, spectacolul „Iepurele alb” (teatru de păpuşi) se va juca la Teatrul de Artă exclusiv pentru copii şi familii din Ucraina. Intrarea acestora este liberă, iar evenimentul este comunicat în limbile ucraineană şi engleză, pe grupurile de suport şi în centre de zi din Bucureşti.

Un articol de Liliana Matei|22 martie 2022

Ne dorim ca de spectacolul „Iepurele alb” să afle cât mai multe familii cu copii, din Ucraina, pe care le așteptăm, cu toată bucuria, pentru a le oferi un mic moment de încântare, într-un limbaj al emoțiilor, universal. Numărul de locuri este limitat (75) iar rezervările prealabile sunt necesare. De aceea – și ne adresăm acum publicului nostru bucureștean – dacă cunoașteți Centre de zi, ori familii care găzduiesc familii din Ucraina, v-am fi recunoscători că le dați de veste. Dacă găzduiți familii din Ucraina care își doresc să vadă spectacolul, contactați-ne!”, este mesajul echipei teatrului.

DETALII ȘI REZERVĂRI

Limba română – tel. 0040.745.259.585, e-mail: [email protected]

Limba ucraineană – tel. 0040.751.889.274

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/688533482340625

În aceeași zi, de la ora 19.00, spectacolul „Oleanna” de David Mamet, cea mai recentă premieră a Teatrului de Artă București, se va juca în scopul strângerii de fonduri pentru refugiați. Toate încasările din vânzarea biletelor vor fi direcționate către Asociația ANAID ai cărei voluntari și traducători întâmpină zi și noapte, în autogările Obor și Filaret, refugiați ucraineni, în majoritate mame cu copii și persoane în vârstă, însoțiți adesea de animalele lor de companie. Le oferă mâncare, ceai cald, cafea, produse de strictă necesitate, cazare și informații despre transport.

BILETELE pentru reprezentația „Oleanna” se găsesc pe mySTAGE și Eventbook.

Le mulțumim din suflet echipelor artistice ale celor două spectacole, Ana Crăciun Lambru, Lavinia Pop Coman (Iepurele alb), Cristiana Luca, Lucian Pavel, Bogdan Budeș (Oleanna), pentru disponibilitate și generozitate, voluntarei noastre, Elena Scaleţchi, pentru traducere și pentru disponibilitatea de a prelua rezervări în limba ucraineană, doamnei Silvia Asandi și îngerilor de la Fundația Romanian Angel Appeal, pentru îndrumare și pentru rapida transmitere a informațiilor pe grupuri de suport și la Centrul de zi Ominis”, au mai transmis reprezentanții Teatrului de Artă.

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

11
/01
/24

„Corespondențe” de la Teatrul Metropolis este o producție româno-franceză, cu dublă cetățenie, și o demonstrație mamut a teatrului ca etapă de lucru, ca limbaj universal și ca conglomerat de întâlniri.

10
/01
/24

Dacă vreți să aflați care a fost parola primului e-mail al actriței Andreea Hristu, o veți afla aici. Veți mai afla și care a fost spectacolul care a marcat-o cel mai mult, dar și care este cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Toate acestea, într-un interviu sub formă de alfabet.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.