Ziua Naţională a Germaniei va fi sărbătorită la Studioul Experimental de Operă şi Balet
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-nationala-a-germaniei-va-fi-sarbatorita-la-studioul-experimental-de-opera-si-balet/

Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” sărbătoreşte, miercuri, 3 octombrie, de la ora 19,30, împreună cu publicul său, Ziua Naţională a Germaniei printr-un concert special, informează Biroul de presă al Operei Naţionale Bucureşti (ONB). În cadrul evenimentului, sopranele Edith Borsos, Anda Pop şi Andreea Iftimescu, acompaniate de pianista Verona Maier, vor interpreta lucrări […]

Un articol de |27 septembrie 2012

Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” sărbătoreşte, miercuri, 3 octombrie, de la ora 19,30, împreună cu publicul său, Ziua Naţională a Germaniei printr-un concert special, informează Biroul de presă al Operei Naţionale Bucureşti (ONB).

În cadrul evenimentului, sopranele Edith Borsos, Anda Pop şi Andreea Iftimescu, acompaniate de pianista Verona Maier, vor interpreta lucrări din creaţia unor reputaţi compozitori germani precum Carl Maria von Weber, Robert Schumann, Richard Wagner, Johannes Brahms, Richard Strauss.

Contribuţia compozitorilor germani în istoria muzicii, în special în ceea ce priveşte creaţia de operă şi lied, va fi punctată de regizoarea Anda Tabacaru, care va prezenta evenimentul.

Soprana Edith Borsos este absolventă a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca şi a urmat cursuri de măiestrie cu nume celebre ale teatrului liric precum soprana Mariana Nicolesco şi basul Ionel Pantea.

Este solistă a Operei Naţionale Bucureşti şi colaborează cu instituţii de prestigiu ca Opera Maghiară din Cluj-Napoca, Opera din Budapesta, Teatrul Csokonay din Debrecen. A susţinut concerte şi recitaluri în România şi Ungaria, fiind apreciată în roluri de primă mărime.

Anda Pop este solistă a Operei Braşov şi a colaborat, de-a lungul carierei, cu Opera Naţională Bucureşti, Orchestra Naţională de Cameră din Capitală, Orchestra Naţională Radio, Opera din Budapesta, cu filarmonici din ţară şi străinătate.

A efectuat mai multe turnee în străinătate şi a colaborat cu soliştii Teatrului San Carlo din Napoli la proiectul „Le Donne di Puccini”, în perioada 2007-2008. De 15 ani, colaborează cu pianista Verona Maier, împreună susţinând numeroase turnee în ţară şi străinătate.

Doctorandă a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Andreea Iftimescu este absolventă a aceleiaşi prestigioase instituţii, unde a studiat cu prof.univ.dr. Maria Slătinaru Nistor şi prof. univ. dr. Eleonora Enăchescu.

Pianista Verona Maier a desfăşurat o bogată activitate artistică, materializată în recitaluri concerte şi cursuri de măiestrie susţinute atât în ţară, cât şi în străinătate.

A participat la numeroase festivaluri internaţionale. În 2004, Verona Maier a fost distinsă cu medalia „Meritul cultural” – Clasa I de către Preşedinţia României.

 

Sursa: Agerpres

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

11
/01
/24

„Corespondențe” de la Teatrul Metropolis este o producție româno-franceză, cu dublă cetățenie, și o demonstrație mamut a teatrului ca etapă de lucru, ca limbaj universal și ca conglomerat de întâlniri.

10
/01
/24

Dacă vreți să aflați care a fost parola primului e-mail al actriței Andreea Hristu, o veți afla aici. Veți mai afla și care a fost spectacolul care a marcat-o cel mai mult, dar și care este cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Toate acestea, într-un interviu sub formă de alfabet.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.