Ziua Națională a Lecturii sărbătorită în filialele BMB
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-nationala-a-lecturii-sarbatorita-in-filialele-bmb/

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, sărbătoreşte Ziua Naţională a Lecturii printr-o serie de activităţi online si offline.
Astfel, la Palatul Parlamentului, scriitorul Petre Crăciun va susţine un atelier de lectură pentru copii.

Un articol de Petre Ivan|10 februarie 2022

La filiala Ion Creangă va avea loc o „vânătoare” de cărți, o activitate interactivă, în care copiii pot descoperi cărți pe baza unor indicii ascunse în toată filiala. De la ora 09:00, filiala Liviu Rebreanu a pregătit pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 190 lectura unor povești şi susţinerea unor activităţi distractive cu personaje cunoscute şi îndrăgite de copii. Filiala Dimitrie Cantemir vă dă întâlnire cu actrița Adriana Moca de la orele 13:00.

Colegii de la filiala Dimitrie Bolintineanu vă vor dezvălui momente interesante din copilăria și viața scriitorilor români. În cadrul filialei Cezar Petrescu va avea loc atelierul intitulat „Promovarea și încurajarea lecturii”

Scriitorul Iuliu Ungureanu vă așteaptă de la orele 14:00 la un atelier de lectură în cadrul filialei Ioan Slavici.

Sărbătoarea este marcată și în filialele Petre Ispirescu, Marin Preda, Alexandru Macedonski, Otilia Cazimir, Lucian Blaga, Costache Negruzzi, B.P. Hasdeu, Emil Gârleanu, Nichita Stănescu și Nicolae Bălcescu tot prin ateliere de lectură. La filiala Nicolae Labiș, copiii sunt invitați ai clubului de lectură.

Elevii Colegiului Tehnic Gheorghe Airinei vor participa la o lectură organizată de către filiala Ienăchiță Văcărescu.

18
/11
/21

În volumul „Pecetluite în istorie”, coordonat de cunoscutul istoric Simon Sebag Montefiore și publicat la Editura Trei, cititorii vor descoperi secvențe remarcabile așternute pe hârtie de personalități din toate timpurile.

12
/11
/21

O întâlnire cu scriitorul portughez José Luís Peixoto, prezent în acest an la Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT), pornind de la romanul „Autobiografia”, disponibil în limba română la Editura Pandora M. Despre Lisabona, José Saramago și Pilar del Rio, anii ’90 și provocări în literatura contemporană, cu unul dintre cei mai apreciați autori de limbă portugheză de azi!

12
/11
/21

Asociația Culturală La Două Bufnițe derulează toamna aceasta un amplu proiect online construit în jurul unei cărți-eveniment: Dicționarul romanului central-european din secolul XX, coordonat de Adriana Babeți și aflat în curs de apariție la Editura Polirom. Volumul include analiza a 249 de romane central-europene apărute între 1900 și 2000, rodul a mai bine de 30 de ani de cercetare a unei echipe impresionante de peste 70 de cercetători din 14 universități și centre de cercetare din țară și străinătate.  

11
/11
/21

Editura Nemira a lansat în imprintul de nonficțiune ORION autobiografia președintelui Statelor Unite ale Americii. Vă oferim un fragment din „Promisiunile mele. Despre viață și politică” de Joe Biden (traducere de Ruxandrei Toma, lectură de specialitate de Anca Sandu).

05
/11
/21

Editura Frontiera anunță un nou titlu semnat de Nina Cassian, publicat într-o ediție adaptată grafic pentru copiii de astăzi: „Roșcată-ca-Arama și cei șapte șoricari”. Ilustrațiile cărții sunt semnate de Andrei Tache.