Scriitorul român Elisei Virgil a fost premiat de Societatea Literară din Madrid
https://www.ziarulmetropolis.ro/scriitorul-roman-elisei-virgil-a-fost-premiat-de-societatea-literara-din-madrid/

Scriitorul român Elisei Virgil a primit duminică, 12 mai 2013, premiul pentru literatură „Scriitori din Est“, locul al doilea, în valoare de 3.000 de Euro, acordat de Noua Societate Literară din Madrid.

Un articol de Andrada Văsii|15 mai 2013

Scriitorul român Elisei Virgil a primit duminică, 12 mai 2013, premiul pentru literatură „Scriitori din Est“, locul al doilea, în valoare de 3.000 de Euro, acordat de Noua Societate Literară din Madrid.

Cartea autorului român a atras atenţia criticilor, cu ocazia Săptămânii Cărţii 2013, eveniment organizat de Prefectura oraşului Madrid. Săptămâna Cărţii s-a desfăşurat la Facultatea de Filologie a Universităţii Complutense din capitala Spaniei.

 Lansare care a captivat publicul

Elisei Virgil a asistat, pe 14 aprilie, la prezentarea romanului său „El Triángulo de la Felicidad“ („Triunghiul Fericirii“), organizată de Editura Niram Art, în Espacio Niram din Madrid. Cartea, aflată la a doua ediţie, face parte din Colecţia Propuneri, coordonată de Tudor Şerbănescu, artist român recunoscut pentru opera sa în Spania.

Într-un interviu pentru Union Radio Madrid, autorul a declarat:

Sunt foarte mulţumit de premiul pe care l-a primit „Triunghiul Fericirii“, premiu care înseamnă pentru mine o surprinzătoare recunoaştere a literaturii române în Occident.

Elisei Virgil,

scriitor

Coperta a fost creată de artistul plastic spaniol Ivan Miedho. Romanul, tradus de Fabianni Belemuski, a atras atenţia publicului şi a criticilor, care l-au comparat pe Virgil cu Juan José Millas şi Vintilă Horia, scriitor care şi-a petrecut o bună parte din viaţă în Peninsula Iberică.

Elisei Virgil a afirmat că scrierile sale fac parte din bogăţia culturală din Estul Europei, încă neexploatată suficient în Occident.

17
/11
/23

Editura Litera invită cititorii să se bucure de noi apariții editoriale, reduceri și întâlniri cu autorii favoriți, între 22 și 26 noiembrie, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2023, desfășurat la Pavilionul Central Romexpo.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

20
/10
/23

Într-o permanentă alunecare între prezent și trecut, romanul Vorbește-mi despre tata, devenit bestseller imediat după publicarea în Coreea, este nu numai o melancolică scrisoare de dragoste adresată de către o fiică părintelui ei, ci și o dramă psihologică în care, pe fundalul multistratificat al istoriei coreene recente, amintirile pot vindeca răni adânci și restabili relații de familie fragilizate.

18
/10
/23

De la volumul biografic „Martin Scorsese: O călătorie“ de Mary Pat Kelly la cartea de interviuri „Călătorie într-o fotografie” de Dia Radu, cărțile pe care vi le propunem de această dată vă invită să descoperiți fascinante istorii personale.

17
/10
/23

Un târg de carte de teatru – adevărat maraton al lansărilor și prezentărilor unor noi produse editoriale din domeniul artei scenice, cu întâlniri, discuții, întrebări, răspunsuri – constituie o componentă importantă a Festivalului Național de Teatru ajuns la a XXXIII-a ediție.

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.