25 de ore de teatru non-stop, în aprilie, la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/25-de-ore-de-teatru-non-stop-in-aprilie-la-sibiu/

Între 5 şi 6 aprilie, la Sibiu are loc a patra ediţie a maratonului „25 de ore de teatru non-stop”.

Un articol de Ziarul Metropolis|19 martie 2014

Între 5 și 6 aprilie, la Sibiu are loc a patra ediţie a maratonului „25 de ore de teatru non-stop”. Festivalul, organizat de Asociaţia Culturală BIS, s-a născut în primăvara anului 2011 din dorinţa de a celebra Ziua Mondială a Teatrului.

Ineditul conceptului (faptul că se joacă teatru non-stop, fără încetare, mai mult de 25 de ore) a atras încă de la prima ediţie mii de spectatori din toată ţara. Anul acesta, în cadrul maratonului teatral vor avea loc 25 de spectacole şi evenimente în 12 locaţii. Sunt aduse în premieră la Sibiu unele dintre cele mai originale spectacole produse de companii teatrale din toată ţară (Bucureşti, Iaşi, Galaţi, Timişoara, Cluj, ş.a.).

Deschiderea oficială va avea loc la Sala Thalia, sâmbătă, 5 aprilie 2014, la ora 19.00, cu un spectacol de gală jucat în premieră absolută. Super-comedia „Mă scoţi din sărite!” îl are în prim-plan pe îndrăgitul actor sibian Florin Coşuleţ. Alături de el, tinerii actori Petre Ancuţa şi Emilian Marnea vor oferi un recital de măiestrie artistică de zile mari, în care se îmbină muzica live interpretată la diverse instrumente, step-ul şi scrima.

Maratonul va continua cu proaspăta comedie a Teatrului de Artă Bucureşti „6/ 49”, care de la recenta premieră a strâns un număr impresionant de cronici entuziaste, precum şi cu spectacolul „Parallel” al Companiei GroundFloor Group din Cluj-Napoca, declarat de unii critici ca fiind spectacolul revelaţie al sfârşitului de an 2013. Ambele reprezentaţii vor avea loc la Teatrul Gong.

Comedia modernă va fi la cote înalte. La Sala CAVAS se vor juca „Operele complet prescurtate ale lui William Shakespeare”, un spectacol al Teatrului de pe Lipscani Bucureşti în regia lui Eugen Gyemant, şi „Artă” de Yasmina Reza, o producţie a UNATC „I.L. Caragiale”, Bucureşti. Spectacolele vor continua noaptea întreagă, în mai multe locaţii din oraş.

La prima oră a dimineţii, în Atrium Cafe, o locaţie selectă din Piaţa Mică a Sibiului, se vor rosti versuri în prezenţa poetului Radu Vancu. De aici, spectatorii sunt invitaţi în Piaţa Mare, unde actorii, în pijamale, vor efectua un set de exerciţii fizice în preajma fântânii arteziene. Stomatologul oficial al festivalului (dr. Gh. Igna) îi va învăţa cum se efectuează un periaj dentar corect. Anul trecut, fermecătorul eveniment a mobilizat mai mult de 200 de tineri. Sibienii sunt invitaţi să ia parte, indiferent de vârstă, la această acţiune, ca semn al primăverii, al sănătăţii, al normalităţii.

Printre evenimentele speciale ale zilei de duminică 6 aprilie se numără conferinţa ,,Teatrul şi prejudiciul anti-teatral”, susţinută de profesorul Dan Vasiliu (unul dintre cei mai apreciaţi shakespeareologi din ţară), precum şi întâlnirea dintre actriţa Coca Bloos şi Părintele Constantin Necula, sugestiv intitulată „Teatrul între sacru şi profan”. Ambele evenimente se vor desfăşura la Librăria Humanitas Constantin Noica.

În închidere, duminică, 6 martie, la ora 20.30, la Oldies Pub este programat multi-premiatul ,,LSD Theatre Show”, o producţie marca Doctor’s Studio, spectacol care se joacă cu mare succes la Godot Cafe-Teatru, Bucureşti. Imediat după „LSD Theatre Show”, pe scena de la Oldies Pub vor urca peste 20 de artişti reuniţi sub genericul „LIPICIOŞII & Friends”. Acordurile Lipicioşilor se vor prelungi târziu în noapte cu after-party-ul pus la cale de MC Matli. La jam-session-ul Lipicioşilor intrarea va fi liberă, precum şi la multe alte evenimente şi spectacole din festival.

INFO Festival 25 de ore de teatru non-stop

Biletele  pentru cele 25 de ore de teatru non-stop au fost puse în vânzare în trei locaţii: Agenţia teatrală, Librăria Humanitas şi Atrium Cafe. Preţul unui bilet este de 15 lei. La deschidere, la spectacolul de Gală, preţul unui bilet este de 30 lei întreg şi 25 lei redus. Se vor pune în vânzare un număr limitat de abonamente la preţul de 60 de lei.

Foto: afis festival 25 de ore de teatru non-stop

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Joi, 21 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a treia întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este ,,Suntem cel mai mișto popor nașpa”.

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]

20
/12
/23

Topul personal al celor mai bune filme exclusiv din 2023 e dominat de francezi şi americani, la care se adaugă un român şi un finlandez. O listă capricioasă şi aparent eterogenă.

20
/12
/23

Iana Salenko, Dinu Tamazlâcaru, Julian MacKay, Marina Minoiu și alte nume mari ale baletului mondial vin în România, pe 26 februarie, pentru un regal de balet care va avea loc, începând cu ora 20:00, în Sala Ion Caramitru a Teatrului Național I. L. Caragiale din București.

20
/12
/23

„Fii util. 7 reguli de viață”, cel mai recent volum semnat de Arnold Schwarzenegger și publicat de Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei, este un dialog intim între celebrul actor și fiecare dintre cititorii săi despre un subiect care interesează pe toată lumea, indiferent în colț al planetei ar trăi: cum să construim viața pe care ne-o dorim.

19
/12
/23

Pe 19 și 20 decembrie, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, susține spectacolul extraordinar „Pe drumul Crăciunului”, la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București.

19
/12
/23

Sâmbătă, 16 decembrie 2023, în cadrul festivalului internațional de film studențesc CineMAiubit 2023, a avut loc conferința „Filmul și educația publicului tânăr”, organizată de Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC) prin Centrul de Pedagogie și Studiu al Imaginii Sorin Botoșeneanu.

19
/12
/23

Crăciunul într-un sat ucrainean este decorul în care se petrece o poveste de dragoste presărată cu elemente fantastice: fierarul satului, Vakula, este nefericit în dragostea ce i-o poartă Oksanei, fiica unui moșier, care îi promite că se va căsători cu el doar dacă îi aduce pantofii auriți ai țarinei. Disperat, fierarul face un pact cu diavolul pentru a îndeplini dorința iubitei.

18
/12
/23

După debutul de succes cu expoziția personală „LIGHT. An airy view point of density” de la București, urmată de o nouă expoziție la New York, în toamna acestui an, Diana Nicolaie, designer și artist vizual, expune acum la Art Safari, cel mai important eveniment dedicat artei din România.