27 de autori romani au primit invitatie la Salonul Cartii de la Paris pentru 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/27-de-autori-romani-au-primit-invitatie-la-salonul-cartii-de-la-paris-pentru-2013/

  Literatura din România a primit aprecieri din Franṭa în momentul în care nu mai puṭin de 27 de autori au fost invitatṭi sã participe la Salonul de Carte de la Paris. Astfel, Mircea Cãrtãrescu, cel despre se care cã ar putea fi un posibil candidat pentru premiul Nobel la literaturã, alãturi de Petru Cimpoeşu, […]

Un articol de Andrada Văsii|14 decembrie 2012

 

Literatura din România a primit aprecieri din Franṭa în momentul în care nu mai puṭin de 27 de autori au fost invitatṭi sã participe la Salonul de Carte de la Paris. Astfel, Mircea Cãrtãrescu, cel despre se care cã ar putea fi un posibil candidat pentru premiul Nobel la literaturã, alãturi de Petru Cimpoeşu, Gabriel Liiceanu, Dan Lungu , Andrei Ooşteanu, Matei Vişniec, Lucian Boia, Ana Blandiana (dar şi multe alte nume sonore) vor fi prezenṭi la Pariu pentru a reprezenta cu succes România.

 

Literatura din România a cunoscut o efervescenṭã de mare amploare în ultima vreme, lucru care nu a scãpat neobservat.

26
/04
/15

Joi, 7 mai 2015, de la ora 20.00, la Sala „George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Corul Regal, format din tineri muzicieni, studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, va susţine un concert de gală intitulat „Nihil Sine Deo”, un omagiu adus celei mai longevive Zile Naţionale din istoria României.

25
/04
/15

CRONICĂ DE FILM Aflat sub interdicția de a realiza filme, de a vorbi cu media străine și de a părăsi Iranul, Jafar Panahi sfidează de câțiva ani prima măsură împotriva sa și continuă să regizeze - clandestin și independent. Cu cel mai recent film, „Taxi”, a câștigat Ursul de Aur.

24
/04
/15

Corul de Copii Radio, un ambasador artistic al României peste hotare, invitat frecvent la festivaluri internaţionale şi implicat în diferite proiecte culturale în ţară şi în străinătate, împlineşte în acest an 70 de ani de existenţă.

24
/04
/15

În 27 aprilie se împlinesc 100 ani de la dispariția compozitorului Aleksandr Skriabin: nu mă iluzionez crezând că sunt prea mulți cei care au auzit vreodată de Aleksandr Skriabin, deși el este unul dintre cei mai importanți și interesanți compozitori care au trăit la granița secolelor al XIX-lea și XX.

24
/04
/15

Folkul alternativ și gospelul se instalează în premieră pe 26 aprilie la Silver Church, prin trupa americană Wovenhand, care-și lansează al șaptelea album, „Refractory Obdurate”.

24
/04
/15

Prima ediţie a Festivalului Internaţional al Lumii Spotlight a început, joi seară, în Bucureşti, locuitorii Capitalei fiind invitaţi să admire timp de trei zile diverse lucrări artistice, instalaţii, sisteme de iluminare arhitecturală şi videomapping-uri, prezentate pe Calea Victoriei, între Biblioteca Centrală Universitară şi Piaţa Naţiunilor Unite

23
/04
/15

CRONICĂ DE FILM Bazat pe o piesă de August Strindberg și scris și realizat de cunoscuta actriță (și, ocazional, regizoare) norvegiană Liv Ullmann, „Miss Julie” („Domnișoara Julie”) funcționează cel mai bine în momentele de (aparentă) farsă.

23
/04
/15

Astăzi, de la ora 18.00, la Librăria Cărtureşti Verona (terasă) din Bucureşti, va avea loc un dialog cu Aurora Liiceanu pornind de la volumele Valurile, smintelile, păcatele. Psihologiile românilor şi Nici alb, nici negru. Radiografia unui sat românesc, apărute recent la Editura Polirom, şi în format digital, în Seria de autor ce îi poartă numele.