4 spectacole savuroase, la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/4-spectacole-savuroase-la-teatrul-metropolis/

Împotriva melancoliei de noiembrie, vă propunem 4 spectacole reconfortante de la Teatrul Metropolis. Efect garantat!

Un articol de Cristina Enescu Aky|5 noiembrie 2019

Iată o selecție de „tratamente” pentru o terapie culturală potrivită serilor din această perioadă, când poveștile de teatru bune, actorii inspirați și montările interesante pot fi un tonic (sau, după caz, un relaxant) ideal.

Colivia cu nebune

de Jean Poiret, direcția de scenă Victor Ioan Frunză

O nebunie copleșitor de amuzantă cu drag queens, dramolete și intrigi de tot hazul. Efect terapeutic: haz nebun și în hohote. O familie cu doi soți (la masculin). un business artistic de mare artă și mult show, cei mai cuceritori travestiți și o poveste despre întâlnirea cu mult „auăleu” dintre lumi cu principii opuse: tradiționaliștii și lumea LGBTQ. Nu vă speriați, e de bine la sfârșit, iar până atunci veți vedea mult show, musical, travesti-uri (și bărbați care merg pe tocuri cu mult stil), o scenografie interesantă și o distribuție incredibil de potrivită (foto sus).

Scenografia și costumele Adriana Grand. Din distribuție: Sorin Miron, George Costin, Codrin Boldea, Voicu Aaniței, Andrei Huțuleac, Corina Moise. Mai multe informații aici.

Jake și femeile lui

de Neil Simon, regia Claudiu Goga

Un text celebru, care a făcut carieră pe Broadway, și o montare condimentată despre câte femei pot încăpea în viața și mai ales în mintea unui bărbat, care mai e și scriitor, dar și despre cât de năstrușnică și (pentru alții, cel puțin) teribil de comică poate fi relația dintre imaginația și realitatea unui bărbat.

Jake e, probabil, unul dintre rolurile care îi vin cel mai „mănușă” lui Ștefan Bănică. Printre multiplele femei din viața lui, sora-pacoste a lui Jake (interpretată de Carmen Tănase) reușește un rol irezistibil și de un umor pentru care (în cazul improbabil în care nu o cunoașteți deja pe această actriță versată din alte multe spectacole și seriale TV) îi veți deveni cu siguranță fani. Mai multe informații aici.

Mă tot duc

adaptare după W. Shakespeare, Marc Dore etc. Cu Oana Pellea și Mihai Gruia Sandu

Un spectacol cu doi clovni, două nasuri roșii și o mare de suflet, candoare, emoții de tot felul (și toate pe viu). Un spectacol despre care nu se poate spune exact „despre ce e” – dacă vreți un fir narativ strict, dar care în mod sigur vă va face să zâmbiți. De fapt e despre călătoria unui om spre celălalt, despre călătoriile noastre împreună prin viață și prin prietenie, prin eșecuri și triumfuri – toate pasagere, și în primul rând despre cât de mult mai faină e viața când include ghidușii poznașe și capacitatea de a râde – de tine, de mine, de amândoi laolaltă. Un spectacol-bucurie și emoție, pur și simplu. Dacă n-ați mai zâmbit de mult, din suflet, atunci acesta e spectacolul potrivit. Mai multe informații aici.

Domnul Ibrahim și florile din Coran

de Eric-Emmanuel Schmitt, regia Chris Simion-Mercurian

Încă unul din captivantele texte ale lui E.E. Schmitt și o montare cu o distribuție care chiar și numai de pe afiș anunță un spectacol cel puțin interesant: Marian Râlea, Vlad Logigan, Claudiu Bleonț/Gavril Pătru, Lia Bugnar. Un spectacol multi-premiat despre un băiat candid și plin de viață, un băcan arab înțelept, bonom și hazliu, doi părinți extrem de umani în defectele lor și o călătorie inițiatică de descoperire a propriei identități și a lumii. Nu lipsesc două prostituate cu suflet, umor și o călătorie cât o viață. Scenografia: Maria Miu. Mai multe informații aici.

Un text celebru, care a făcut carieră pe Broadway, și o montare condimentată despre câte femei pot încăpea în viața și mai ales în mintea unui bărbat: Jake și femeile lui.

Foto: Teatrul Metropolis

 

26
/02
/15

Madonna a căzut de pe scenă în timp ce cânta la ceremonia Brit Awards 2015, desfăşurată miercuri seară în Londra. Cântăreaţa a aterizat dur, dar s-a ridicat rapid şi a continuat spectacolul.

26
/02
/15

"Niciodată nu se știe ce e aia "generația de aur". Pentru George Vraca, de pildă, George Constantin nu făcea parte din nicio generație de aur, era un tânăr care juca și el teatru binișor, dar pentru George Constantin generația de aur era Vraca, dar Vraca pentru Nottara nu era generație de aur, și uite așa, când actorul ajunge la vârsta maturității, nu a vieții, a maturității sale artistice, conform destinului, putinței, talentului (...) devine un actor important al teatrului unde este, al teatrului românesc, al locului unde este proțăpit de soartă și devine și el un metal prețios." - Alexandru Repan

26
/02
/15

Militanţii din organizaţia teroristă Stat Islamic (SI) au devalizat bibliotecile din oraşul Mosul aflat în nordul Irakului şi au ars mii de cărţi rare şi manuscrise valoroase, potrivit unor informaţii care vorbesc despre distrugerea a peste 100.000 de documente.

25
/02
/15

Ridic o odă, neîncheiată nici ea, romanului „Halebarde, halebarde, archebuze, archebuze“, pe care marele José murind...

25
/02
/15

În luna martie, două recitaluri cu acces liber (în limita locurilor disponibile), se vor derula în Studioul Alfred Alessandrescu, spaţiu mai intim dedicat muzicii şi situat tot în clădirea Radio România (ca şi Sala Radio). Cele două evenimente vă propun întâlnirea cu partituri semnate de doi „titani” ai muzicii clasice – Mozart şi Beethoven.