A doua ediție DokStation, dedicată muzicianului David Bowie
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-doua-editie-dokstation-dedicata-muzicianului-david-bowie/

În perioada 14-17 septembrie 2017, va avea loc a doua ediţie a DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din Bucureşti. Proiecţiile, concertele, evenimentele şi atelierele pentru copii şi tineri se vor desfăşura în mai multe cartiere ale capitalei.

Un articol de Liliana Matei|25 februarie 2017

A doua ediție DokStation este dedicată muzicianului britanic David Bowie, care ne-a părăsit pe 10 ianuarie 2016. Programul special va conține următoarele titluri: clasicul Ziggy Stardust And the Spiders from Mars (1973) de D.A. Pennebaker, filmul ultimului concert din 3 iulie 1973, în persona lui Ziggy, David Bowie: Five Years (2013) de Francis Whately, documentar ce acoperă cinci dintre cei mai importanți ani ai carierei lui Bowie, David Bowie: The Man Who Stole The World (2016) de Elena Carmen și Billy Simpson, primul documentar-omagiu de după dispariția lui Bowie, și David Bowie: The Last Five Years (2017) de Francis Whately, documentar despre ultimele două albume “The Next Day” și “Blackstar” și despre musicalul de pe Broadway, “Lazarus”.

DokStation se adresează atât publicului pasionat de film și muzică, cât și comunităților cartierelor bucureștene. În cele patru zile, DokStation va avea un program alcătuit din filme documentare recente, în premieră în România, care descoperă povești despre muzică – povești din studio, de pe scenă și din culise, povești despre muzici, vorbe și viziuni, povești ale unor muzicieni, cu eșecurile și succesele lor.

Iată cum a arătat prima ediție a festivalului!

Foto: David Bowie: Five Years (2013) de Francis Whately

07
/12
/15

Lungmetrajul "Brâncuşi din eternitate", de Adrian Popovici, cu Claudiu Bleonţ, Vlad Rădescu, Alexandru Potocean, Iulia Verdeş, Andra Negulescu şi Ioan Andrei Ionescu, va fi prezentat criticilor de film şi membrilor British Academy of Film and Television Arts (BAFTA), la New York şi la Londra.

06
/12
/15

Regizorul Ron Howard („O minte sclipitoare”) aduce, din 4 decembrie, pe marile ecrane aventura „În inima mării”, o ecranizare a best-sellerului omonim semnat de Nathaniel Philbrick despre expediţia vaporului Essex. Dezastrul maritim real l-a inspirat pe Herman Melville să scrie „Moby-Dick”. Însă cartea nu relatează decât jumătate din poveste.

05
/12
/15

Deşi, cu acest ultim film al francizei (“Jocurile Foamei: Revolta – partea 2”) se închide cercul celor trei ani în care Jennifer Lawrence a intrat în pielea lui Katniss Everdeen, gaiţa zeflemitoare rămâne un model de stil şi look pe care nu îl vom uita prea curând.

03
/12
/15

„Moromeţii” poate fi privit ca o apariţie de necrezut: este un film lansat spre sfârşitul perioadei comuniste, când, la fel ca întreaga atmosferă din ţară, peisajul cinematografic devenea tot mai puţin respirabil din cauza cenzurii şi a ideologiei partidului unic.

03
/12
/15

Festivalul anual "Making Waves: New Romanian Cinema" de la New York, ajuns la cea de-a zecea ediție, este considerat de New York Times drept una dintre "comorile anuale" ale circuitului cinematografic newyorkez și se desfășoară pentru al treilea an consecutiv în două centre culturale importante: Film Society of Lincoln Center (2-7 decembrie) și respectiv Jacob Burns Film Center (3-8 decembrie).

29
/11
/15

„Alături de filme de festival, MUBI înseamnă și filme cult și clasice, așa că o bună parte din catalog conține nume sonore din istoria cinematografiei”, afirmă, într-un interviu pentru Ziarul Metropolis, Ioana Diaconu, reprezentanta pentru România a MUBI, platformă internaţională de filme.

27
/11
/15

Chiamatemi Francesco (Spuneți-mi Francisc) prezintă drumul pe care l-a parcurs fiul unor imigranți italieni din Argentina pentru a deveni șeful Bisericii Catolice. Filmul va fi lansat în cinematografele italiene la 3 decembrie.

23
/11
/15

Cea de-a şasea ediţie a Bucharest International Experimental Film Festival (BIEFF) este una itinerantă şi va debuta duminică, la Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 19.00, cu proiecţia a şase scurtmetraje care au ca temă criza refugiaţilor.

23
/11
/15

"Labyrinthus" a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj la Festivalul de Film pentru Copii KINOdiseea. Trofeul European Children's Film Association (ECFA) a revenit producției "Păsări călătoare", iar o mențiune specială — peliculei care a fost proiectată în închiderea festivalului — "Curcubeul".