A început cea de-a XXV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-inceput-cea-de-a-xxv-a-editie-a-festivalului-international-de-teatru-de-la-sibiu/

Timp de 10 zile, Sibiul se transformă în cea mai mare scenă pentru artele spectacolului din Europa. Teatru, dans şi circ contempran, expoziţii, conferinţe şi seminarii, teatru itinerant, concerte şi alte spectacole de stradă, împreună cu Bursa de Spectacole, fac parte din oferta complexă a ediţiei 2018.

Un articol de Petre Ivan|8 iunie 2018

Micro-Folie SIBIU Hotspot Cultural BRD, expoziție aflată la Casa Artelor din Sibiu, este o călătorie virtuală printre 500 de opere de artă și reprezintă o ofertă culturală unică, realizată de Ministerul Culturii Francez și coordonată de La Villette, în parteneriat cu 12 dintre cele mai mari muzee din Franța: Luvre, Château de Versailles, Centre Pompidou, La Villette, Musée Picasso, Musée du Quai Branly, Philharmonie de Paris, RMN Grand Palais, Cité des sciences et de l’industrie, Arab World Institute, Opera din Paris, Musée d’Orsay și Festivalul de la Avignon.

Aducând laolaltă peste 500 de opere de artă, acest muzeu unic este o călătorie digitală dedicată atât tinerilor, cât și vârstnicilor, ducându-ne din Antichitate până la explorarea spațială. În strânsă legătură cu muzeul digital, punem la dispoziția publicului un colț al realității virtuale și un altul al proiectelor de bricolaj, deschise tuturor celor care vor să își dezvolte creativitatea. Vernisajul expoziției va avea loc pe data de 8 iunie, la ora 16:00.

Tot pe data de 8 iunie, la ora 19:30, expoziția „Focus FITS 25” – formată din lucrările fotografilor oficiali ai festivalului – va avea vernisajul în prezența autorilor: Paul Băilă, Adrian Bulboacă, Dragoș Dumitru, Sebastian Marcovici, Mihaela Marin și Maria Ștefănescu.Festivalul Internațional de Teatru

Artistul Dan Perjovschi și Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu celebrează Centenarul României moderne și sfertul de secol FITS, printr-o instalație artistică cu magneți. Instalația va fi amplasată pe tavanul peronului Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, și e formată din magneții aduși din  călătoriile celor care au răspuns apelului TNRS de a trimite gândul bun și magnetic din vacanță. Artistul va începe lucrul la „Cerul de magneți” pe data de 9 iunie, la ora 12:00, iar vernisajul instalației se va întâmpla tot sâmbătă, 9 iunie, la ora 15:30.

Primele zile de FITS 2018 aduc bucurie și pe străzile orașului, iar pe 8 și 9 iunie toți cei ce se vor afla în Piața Mare, Parcul Cetății sau Parcul Astra vor avea ocazia să-i urmărească pe cei de la Compagnie Carabosse și spectacolul lor de excepție, „Pasiunea focului”.

Piața Habermann, un nou spațiu de joc inaugurat odată cu această ediție, a programat spectacole inedite, pline de voie bună. Anul acesta, programul outdoor al festivalului este posibil datorită Băncii Transilvania.

Și spectacolele de interior sunt de mare excepție în acest început de festival. „American Dance Show/FLEXN”, la Centrul Cultural „Ion Besoiu” (Sindicate) – spectacol de dans în regia lui Peter Sellars, care va primi o stea Aleea Celebrităților și „O sticlă verde”, la Teatrul Național Radu Stanca – o producție a Tokyo Metropolitan Theatre, în regia lui Hideki Noda.

Biletele pentru FITS 2018 pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală (str. Nicolae Bălcescu nr. 17), pe toată perioada festivalului, între 09:00 – 20:00, iar biroul Info Desk de află în același loc, cu același program de funcționare.

Bilete online și mai multe informații despre spectacolele programate se găsesc pe www.sibfest.ro.

Prețul biletelor achiziționate online, de pe site-ul festivalului, au același preț ca la Agenția Teatrală. Prețul biletelor achiziționate direct de pe platforma entertix.ro variază în funcție de opțiunile de tipărire și livrare alese de cumpărător.

Foto: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu – sibfest.ro

24
/11
/15

Ţi-ai imaginat vreodată că poţi să faci revelionul în teatru? Pe 31 decembrie de la ora 19:00, actorii În Culise te invită să petreci o noapte pe care ţi-o vei aminti tot restul vieţii. Cu program de spectacol şi comedie românească, bucate alese şi licori delicioase, cea de-a cincea ediţie a Revelionului ca Altădată transformă mansarda din La Scena (Calea Călăraşilor nr. 55) într-un loc ideal pentru a sărbători trecerea dintre ani.

24
/11
/15

Sâmbătă, 28 noiembrie, de la 11:00 la 17:00, la Grădina Verona are loc #Colectiv Delivery, un târg creativ în urma căruia încasările sunt donate integral în beneficiul răniților din Colectiv.

24
/11
/15

Marți, 24 noiembrie, ora 19:00, la Palatul Bragadiru, va putea fi auzit în premieră sunetul unic al Violei organista. Un instrument aproape fantastic, extrem de inedit, existența lui fiind, în sine, un act artistic. Recuperat din schițele lui Leonardo da Vinci, instrumentul a fost salvat de la condiția de proiecție teoretică și adus la cea de realitate „consumabilă”.

24
/11
/15

Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi organizează la Muzeul „Vasile Pogor”, în perioada 25 noiembrie 2015 – 10 ianuarie 2016, expoziţia memorială „Uliţa Teodorenilor”, dedicată celor doi fraţi, Ionel şi Alexandru Oswald Teodoreanu (Păstorel).

24
/11
/15

Redis Consult SRL în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, a organizat Luni, 23 noiembrie 2015, începând cu orele 11.00, la sediul Structurii de economie sociala- Valoris CAD SRL, str Apulum nr 1, Brasov, o conferinţă de presă pentru diseminarea informatiilor cu privire la activitatile desfasurate pana acum în cadrul proiectului „VALORificarea oportunităţilor de insertie pe piaţa muncii pentru grupurile vulnerabile, prin integrarea în Intreprinderi Sociale VALORIS”(ID:144616)

23
/11
/15

Cea de-a şasea ediţie a Bucharest International Experimental Film Festival (BIEFF) este una itinerantă şi va debuta duminică, la Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 19.00, cu proiecţia a şase scurtmetraje care au ca temă criza refugiaţilor.

23
/11
/15

Vineri, 27 noiembrie (19.00), Orchestra Națională Radio prezintă Concertul dedicat Zilei Naționale a României, eveniment ce va reuni pe scenă patru artiști români sau născuți în România, care se bucură de o frumoasă carieră atât în țară, cât și în străinătate. Printre aceştia se vor număra dirijorul NICOLAE MOLDOVEANU, violonistul RAFAEL BUTARU, pianista REBECA OMORDIA şi violoncelistul RĂZVAN SUMA.

23
/11
/15

"Labyrinthus" a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj la Festivalul de Film pentru Copii KINOdiseea. Trofeul European Children's Film Association (ECFA) a revenit producției "Păsări călătoare", iar o mențiune specială — peliculei care a fost proiectată în închiderea festivalului — "Curcubeul".

22
/11
/15

“Indianul vrea în Bronx”, de Israel Horovitz, în regia Iarinei Demian. L-am văzut duminică, în noapte, pe Batiștei, la ARCUB, la jumătatea lui noiembrie, acum, după cele două Apocalipse care ne-au traversat timpul - din fosta fabrică “Pionierul” din București până pe Bulevardul Voltaire din Paris.

21
/11
/15

CRONICĂ DE FILM Regizat de Steven Spielberg, „Bridge of Spies” („Podul spionilor”) este un thriller „old school” cu spioni, care omagiază discret un anume cinema clasic american, oferind în acelaşi timp suspans pe un fond istoric.