Actorii şi fotograful – fine art print // Expoziţie // Simion Buia
https://www.ziarulmetropolis.ro/actorii-si-fotograful-fine-art-print-expozitie-simion-buia/

23 de actori români celebri portretizaţi de artistul fotograf Simion Buia şi printaţi pe fine art canvas aşteaptă să-i priviţi în ochi la Cărtureşti Verona în perioada 1-13 septembrie 2015.

Un articol de Ziarul Metropolis|7 septembrie 2015

Vernisaj: 10 septembrie 2015, ora 18.00

Locaţia: Cărtureşti Verona, ceainărie (Str. Arthur Verona 13-15, Sector 1, Bucureşti)

Partener print: Canon Romania // http://www.canon.ro

Partener artistic: Adrian Naidin, violoncelist

Partener culinar: 1000 de chipuri // Winebar // http://www.1000dechipuri.ro

Partener media: Ziarul Metropolis // https://www.ziarulmetropolis.ro

„Actorii şi fotograful este un proiect personal, în care portretizez actori renumiţi din «vechea gardă», în studioul din Ecaterina Teodoroiu. Sunt actori de geniu, pe cale de dispariţie… Portofoliul însumează 100 de actori români de excepţie; în această expoziţie vă prezint 23.

Mircea Albulescu // Coca Bloos // Emil Boroghină // Constantin Codrescu // Constantin Cojocaru // Dan Condurache // Valer Dellakeza // Vladimir Găitan // Ilie Gheorghe // Mihai Gruia Sandu // Tatiana Iekel // Marcel Iureş // Dorina Lazăr // Mariana Mihuţ // Marin Moraru // Virgil Ogăşanu // Mitică Popescu // Dan Puric // Alexandru Repan // Victor Rebengiuc // Ştefan Sileanu // Dorel Vişan // Florin Zamfirescu //

Sunt portrete crude, fără înfrumuseţări. Printurile sunt realizate pe fine art canvas. Am ales imprimarea pe pânză pentru că este un mediu cald, care nu interferează cu nuanţele intense ale cernelurilor pigmentate. Pânza este mediul de creaţie a tablourilor, prin urmare, asocierea imprimării pe pânză cu portretele iluştrilor maeştri ai teatrului conferă imaginea longevităţii simbolurilor pe care aceştia le reprezintă. Imprimările în mare parte alb-negru au necesitat o mare diversitate şi intensităţi de nuanţe de gri, capitol la care Canon imagePROGRAF 6450 excelează. Folosirea pe mediul mat a cernelii Foto-Gri aduce plusul de strălucire al nuanţelor limită” – a concluzionat artistul fotograf Simion Buia.

Vă aşteptăm la vernisaj, cu un vin minunat marca „1000 de chipuri“ şi o încântare a artistului Adrian Naidin.

Pentru confirmare: 0763 654 920 / Simion Buia

colaj2

04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.

02
/10
/22

Un fotograf român explorează pentru prima dată viața sălbatică prin prisma emoțiilor transmise de păsări și animale. Este vorba despre Rareș Beșliu și expoziția „Emoții”, un preview al albumului fotografic cu același nume, ce va fi lansat în primăvara anului viitor.

29
/09
/22

Între 30 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, va putea fi vizitată în sala Auditorium (nivel -1) a MARe/Muzeul de Artă Recentă (B-dul Primăverii nr. 15, București) LIVE, instalația de artă video realizată de artistul vizual Alex Manea (n. 1988), care combină cele două mari pasiuni ale acestuia: arta vizuala și filmele.

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.