Actrița Mirela Oprișor, despre lipsa de bun simț a unor spectatori în sala de teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/actrita-mirela-oprisor-despre-lipsa-de-bun-simt-a-unor-spectatori-in-sala-de-teatru/

Actriţa Mirela Oprişor, cunoscută publicului în rolul Aspirina din serialul „Las Fierbinţi” şi din numeroase spectacole de teatru, a publicat pe Facebook o înregistrare video în care s-a arătat deranjată de faptul că unii spectatori folosesc telefoanele mobile, mănâncă şi vorbesc tare în timpul unor spectacole.

Un articol de Cristina Enescu Aky|9 aprilie 2019

Nu suntem tot timpul cei mai buni actori. Unele roluri ies, altele nu. Avem seri mai bune, avem seri mai proaste. Muncești mult pentru un rol. Ziua spectacolului nu e o zi obișnuită. Nu mănânci, te aduni, te concentrezi, ai emoții, vii la teatru și încerci să dăruiești omului din sală tot ce ai tu mai bun, ce ai învățat, o emoție, o stare, un gând, să plece mulțumit acasă. Dar atunci când ai în primul rând un domn care stă o oră și jumătate pe Facebook sau o duduie care mănâncă chips-uri, sau alții care au impresia că sunt în sufragerie la ei și comentează, nu prea mai ai cum să transmiți aceste lucruri. Știu că sunt probleme mai mari în țara asta, dar dacă nu încercăm să devenim mai buni, să devenim politicoși, să ne educăm cât de cât, nu știu ce se va întâmpla. Dacă nu vă place să veniți la teatru, nu veniți. Dacă vă forțează soția să veniți, și nu vreți, vă rog din suflet, nu mai veniți. Vă mulțumesc” a spus Mirela Oprișor într-o postare video de pe contul personal de Facebook de sâmbătă, 6 aprilie.

Mesajul Mirelei Oprișor:

Postarea actriței a fost preluată și de Marius Manole, care a share-uit mesajul Mirelei Oprișor cu comentariul „Am pățit și da, dacă nu aveți chef, nu veniți la teatru; Dacă nu vă place, ieșiți și cereți banii înapoi!” Postarea a adunat peste 400 de Like-uri și numeroase comentarii aprobatoare.

Majoritatea reacțiilor pe Facebook au dat dreptate Mirelei Oprișor și lui Marius Manole. Nu au lipsit nici comentariile amuzante, precum cel de mai jos:

Pe Mirela Oprișor o puteți urmări (în liniștea pe care și-o doresc toți actorii și majoritatea spectatorilor de teatru) în „All Inclusive” (alături de Medeea Marinescu, Marius Manole, Diana Roman și Vlad Zamfirescu – care este și regizorul producției) pe 25 mai la Teatrul George Ciprian din Buzău și pe 20 mai la Teatrul Național din București, și la Teatrul Metropolis în „Și negru și alb și gri”  (în regia și pe textul lui Mimi Brănescu), „Dumnezeul de a doua zi”  (de Mimi Brănescu, în regia lui Claudiu Goga) și „Stella – Un tramvai numit dorință” (în regia lui Claudiu Goga). Consultați programarea acestor spectacole la Teatrul Metropolis, aici.

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.