Amour de Michael Haneke a obtinut principalele premii ale Academiei Europene de Film
https://www.ziarulmetropolis.ro/amour-de-michael-haneke-a-obtinut-principalele-premii-ale-academiei-europene-de-film/

Lungmetrajul ‘Amour’, semnat de austriacul Michael Haneke, a fost marele învingător al celei de-a 25-a ceremonii de decernare a premiilor Academiei Europene de Film (EFA), organizată sâmbătă seară în capitala Maltei, La Valetta, relatează AFP. El a fost desemnat cel mai bun film european al anului, iar Michael Haneke a primit trofeul pentru cel mai […]

Un articol de Andrada Văsii|3 decembrie 2012

Lungmetrajul ‘Amour’, semnat de austriacul Michael Haneke, a fost marele învingător al celei de-a 25-a ceremonii de decernare a premiilor Academiei Europene de Film (EFA), organizată sâmbătă seară în capitala Maltei, La Valetta, relatează AFP.

El a fost desemnat cel mai bun film european al anului, iar Michael Haneke a primit trofeul pentru cel mai bun regizor european la anului. De asemenea, cei doi protagonişti ai peliculei, Jean-Louis Trintignan şi Emmanuelle Riva (Franţa), au fost recompensaţi la categoriile cel mai bun actor, respectiv cea mai bună actriţă.

Regizorul austriac de origine germană a mai fost încununat de Academia Europeană de Film în 2005 pentru ‘Caché’ (Hidden) şi în 2009 pentru ‘The White Ribbon’.

‘Amour’, coproducţie franco-austriacă în care este povestită dezintegrarea unui cuplu de bătrâni confruntat cu boala, a primit în acest an trofeul Palme d’Or la Festivalul Internaţional al Filmului de la Cannes.

Filmul danez ‘Jagten’ (The Hunt) a fost recompensat pentru scenariul semnat de Tobias Lindholm şi Thomas Vinterberg.

Regizorul italian Bernardo Bertolucci a primit Premiul Academiei Europene de Film pentru întreaga activitate, iar actriţa britanică Helen Mirren Premiul pentru contribuţii deosebite la dezvoltarea cinematografiei mondiale.

Sursa: Agerpres

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

03
/11
/23

În luna noiembrie, compania independentă de teatru Vanner Collective își aduce pe scenă spectacolele atât în spațiile consacrate, cât și în cadrul proiectului „Deschis - microstagiune de spectacole invitate”, de la Teatrul Masca din București, și în programul Festivalului Caleido, care se va desfășura în 2023 la Timișoara.

02
/11
/23

La începutul lunii noiembrie, MNAC deschide noul sezon expozițional, Art Safari Stars Edition continuă să atragă iubitorii artelor vizuale pe Lipscani cu două noi expoziții, iar la MNAR sezonul de toamnă s-a lansat cu un important eveniment dedicat sculpturii.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!