Andrei Şerban, Alexandru Tocilescu şi Alex. Leo Şerban, pe DVD-urile Conferinţelor Teatrului Naţional
https://www.ziarulmetropolis.ro/andrei-serban-alexandru-tocilescu-si-alex-leo-serban-pe-dvd-urile-conferintelor-teatrului-national/

Odată cu noua configuraţie a teatrului, care prinde contur de la o lună la alta, spectacolele dar şi alte activităţi ale Teatrului Naţional din Bucureşti şi-au găsit un nou spaţiu de desfăşurare. Între acestea, Conferinţele Teatrului Naţional, unul din cele mai apreciate programe ale ultimilor ani, iniţiate cu aproape opt decenii în urmă de Ion […]

Un articol de |22 februarie 2013

Odată cu noua configuraţie a teatrului, care prinde contur de la o lună la alta, spectacolele dar şi alte activităţi ale Teatrului Naţional din Bucureşti şi-au găsit un nou spaţiu de desfăşurare.

Între acestea, Conferinţele Teatrului Naţional, unul din cele mai apreciate programe ale ultimilor ani, iniţiate cu aproape opt decenii în urmă de Ion Marin Sadoveanu şi reluate, în 2006, la Sala « Atelier », au loc şi în această stagiune bilunar, duminica dimineaţă. Întîlnirile se desfăşoară acum la una din sălile noi, Sala Mică sau Sala Media.

Susţinute de personalităţi marcante ale culturii române pe teme dintre cele mai diverse, conferinţele TNB sunt strânse apoi cu grijă într-o casetă de colecţie. Transcrise şi filmate, de citit şi de vizionat, adevărate mărturii de înţelepciune, cultură şi civilizaţie, aceste casete vor deveni fără îndoială şi nu peste multă vreme piese de mare valoare în bibliotecile clasice, sau în cele digitalizate, ale iubitorilor de cultură.

Cele mai noi titluri apărute sunt: Andrei Şerban „Despre Cehov sau Cine mai vrea să meargă la Moscova”, Alexandru Tocilescu : „Despre teatru şi ale lui” şi Alex Leo Şerban: „Şi totuşi, de ce vedem filme?”. Acestea pot fi achiziţionate de la sălile teatrului, la preţul de 25 de lei.

Teatrul National

Următoarea conferinţă va avea loc duminică, 24 februarie, de la ora 11.oo, la Sala Mică unde jurnalistul şi scriitorul Eugen Istodor ne provoacă să descoperim tainele centului istoric al Bucureştiului, printr-un atrăgător „Lipscani – Ghid turistic & de chefuri”. Prețul unui bilet este de 16 lei. „Veniți să auziți ce aduce noroc în Lipscani”!

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).